До седмица НАП казва за имотите на Цветанов

Данъчният шеф се оплака от политически натиск
Обновена: 18 фев 2011 14:43 | 18 фев 2011 13:16,
205
До седмица НАП казва за имотите на Цветанов
От НАП пишели доклада по проверката на имотите на вътрешния министър. Снимка: БТА

Следващия четвъртък обществото ще научи резултата от дългата проверка на НАП върху имотното състояние на вътрешния министър Цветан Цветанов. Ангажимента пое лично председателят на агенцията Красимир Стефанов.

Той беше предизвикан от изказване на депутата Антон Кутев, който сподели пред журналисти, че премиерът Бойко Борисов го е излъгал.

Миналата седмица по време на парламентарния контрол Борисов обеща, че до седем дни от НАП ще имат резултат за Цветанов. „Бойко Борисов отново ме излъга”, заяви Кутев и допълни: „За мен това означава само едно – че в институциите на България вече четвърти месец не могат да измислят как да прикрият корупция по високите етажи на властта”.

След тези думи Красимир Стефанов се яви лично в парламента и обясни, че е „изпратен при господин Кутев”, за да му обясни какво представлява една проверка като механизъм и начин на извършване. Стефанов не уточни от кого е изпратен, но обясни, че е поискал отсрочка от премиера Борисов за работата на НАП по Цветан Цветанов. Тя била приключила, почти.

Още по темата

В момента се пишел докладът по нея, затова Стефанов реши да не избързва с изводите дали има разминаване между декларираното от вътрешния министър и реалното му имотно състояние. Шефът на НАП е убеден, че агенцията му не само не се е забавила, но дори напротив – работела прекалено бързо.

Пред Кутев и пред журналистите Стефанов разясни, че проверка на физическо лице се прави четири месеца. Въпреки че преди около месец лично финансовият министър Симеон Дянков посочи, че срокът е три месеца.

„Така е по закон”, оправда се Красимир Стефанов. Но имало възможност да се удължи до три години. Нещо, от което НАП нямало да се възползва заради натиска по този случай.

Запитан дали има политически натиск, Красимир Стефанов посочи, че за такъв можели да се приемат въпросите на Антон Кутев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
0
 
10
 
! Отговори
kitaec__ преди 13 години
абсолютно си прав,само наивник би очаквал друга развръзка,макар че Цецо се е здраво наакал,
171
0
 
12
 
! Отговори
на бас преди 13 години
Айде на бас, че резултатите от тази проверка ще бъдат абсолютно същите, като проверките, свързани със сарайте на Доги извършени от същата структура :))) А балъците да лапат мухите
170
0
 
11
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 13 години
Ей ама милиционерите много много глупави бе. Четири месеца за да създадат там необходимите документи, че да оневинят Цуци :))) Тоя сигурно ще отчита милиончето за апартаментите със стотици хиляди договори за по десет лева :))) Смях, пълен смях. Четири месеца, че да провериш няколко договора :)))
169
1
 
10
 
! Отговори
Колт преди 13 години
Абе тия от сайта ли са сбъркали и са пуснали новина отпреди 4 месеца като нова или този от НАП пак е казал, че хей тука да една седмица :))) Че то тоя седмица много дълга бе. А иначе са много компетентни спор няма. Само ми е странно като гледам, че за четири апартамента и няколко хонорара да проверят им трябват четири месеца на тия столетие ли им трябва, че да извършат проверка на средно голямо предприятие.
168
3
 
21
 
! Отговори
Резултатите преди 13 години
Истинските резултати от проверката на Шестака очаквам да бъдат оповестени след като правителството падне от власт. Жалко, че Мургина и Красимир Стефанов ще бъдат в различни затвори, до като шофьора от ДС на трудов договор, ще им праща SMS-си от Централния. Сега е твърде рано да обсъждаме резултатите от ревизията.
167
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Никой не се радва Гуньо, просто си го избрахме, щото всичко ни е наред, а на хора без проблеми им дай да се забавляват- с циркаджия като Бойко. НИЕ ПРОСТО НЕ ИСКАМЕ ПРОМЯНА! ИСКАМЕ ЦИРК!
166
1
 
20
 
! Отговори
Гуньо преди 13 години
Много е тъжно; че за последните 60-70 години външните сили успяха да направят народа ти толкова безгранично *** и неинформиран, немислещ и имбецилен, че сега сме като едно малоумно стадо, което се радва на спасители като Боко, шефове на МВР като Цвъко, посланици като екскремента Уорлик.. и какво ли не. Успяха да смачкат и да ни поробят, за съжаление.От всички тук, което сега си скубят косите с тея наглеци ББ и ЦЦ, поне половината са пуснали бюлетина за тях на предните избори...
165
1
 
32
 
! Отговори
онзи преди 13 години
Всичко с проверката ще бъде ОК за ЦЦ. 3 месеца се подменяха и фабрикуваха документи за да е чист наш цецко. Гарантирано от ГЕРБ.
164
1
 
21
 
! Отговори
аз съм българче преди 13 години
Чичо Цецо не така плашиш хората сегаправиш акции чудесниза медиите материали леснино докато цирка траебългарина май се ваесметките ли да платиили гладен да стои.
163
1
 
14
 
! Отговори
кавал преди 13 години
може ли човек на когото баща му е бил в ДС и е возил началника на ДС да бъде пример за подражание? може ли? ако може тогава ни е *** мамата пп. нямам нищо против дърщавна сигурност противното е че наглите политици ни правят на маймуни.
162
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И кой гласува с "минус"на писмото на Левски-нямам думи-дори и да не ви харесва,поне не слагайте минус на думите на национален герой.....Срам и позор-а за Цветанов -то още от сега знаем какви ще са резултатите-чист като сълза,колкото и е виновен човечеца с "Пасата",който е "връхлетял" върху кортежа и едва не е "покосил"новете ни национални светини
161
5
 
23
 
! Отговори
123 преди 13 години
Егати наглите парчета!!!
160
4
 
5
 
! Отговори
Detektiff преди 13 години
Ima po-dolu izkazvaniya razni, po temata i izvan neya. Ima i predlojenie da se glasuva za partiya, koyato nyama da ni angajira s Bobo i Tsetsko. Ami ne e li nai-dobre v denya na izborite da im na vsichki edin NAKAZATELEN NE VOT, ta da gi vidim togava kakvo shte pravyat. 100% shte se napravi neshto za nezabaven referendum, shtoto inacheeeee, anarhiya, ama palna, ne kakto sega shto gode napomnyashta za sebe si. A sled tova, shte se reshi i golyamata pitanka s imotite.
159
0
 
24
 
! Отговори
Glasove преди 13 години
Нужен ни е Закон за доказване на придобитото имущество, а не за незаконно придобито имущество! Какво си работил и имаш ли право да правиш неща, от които не разбираш и нямаш образование за тях, а си взел тлъст хонорар!?, колко данъци си платил, с какво си преживявал през това време и т.н. Такъв обаче няма да бъде приет в скоро време
158
29
 
6
 
! Отговори
Само ГЕРБ преди 13 години
Само ГЕРБ.Който се чувства ляв гей-комунист да сложи минусче.
157
5
 
33
 
! Отговори
Цв.Цв. преди 13 години
Аз съм Цвичката, здравейте,Да крада обичам, то е ясно,Да ме обвините вий посмейте,Ще ви гепна с МВР натясно.Куче на каишка вярно при това,На господаря Боко аз слугувам,Конкурентите ще закова,А имоти ще купувам...
156
3
 
39
 
! Отговори
Predsm.pismo Levski4 преди 13 години
За такива злоупотребяващи с народни пари, наказанието е само едно Смърт , смърт и пак смърт, както гласи и уставът ни. За тези, които петнят името на отечеството ни наказанието е Смърт, смърт и пак смърт. За тези, които се възползват от непросветеността на народа ни и го грабят, уж били по-умни и учени, а всъщност лукави и хитри наказанието е Смърт, смърт и пак смърт. За тези, които насаждат омраза между хората живеещи в нашето мило Отечество, било на етническа или верска основа, с цел докато се избивате по-между си, те да трупат богатства, наказанието е Смърт, смърт и пак смърт. За тези, които обещават много, само и само да ги изберете да ви управляват, а после се отметнат от думите си, като кажат, че времената били трудни и те видите ли не предполагали че такова е положението, наказанието е конфискуване на имуществото и изгнание извън пределите на Отечеството ни. За тези, които под булото на родолюбието, градят закони, а самите те не ги спазват или пък ги използват с цел своето облагодетелстване, наказанието е Смърт, смърт и пак смърт.Това е което исках да ви кажа, надявайки се, че ще доведете борбата до край.Бъдете силни братя и не щадете силите ,нито кръвта си, защото Отечеството ни няма да припише заслугите ви другиму, нито пък ще позволи да потънат в забвение. И не забравяйте -Аз неведнъж съм ви казвал: Тоз който ни освободи той ще да ни и пороби. Времето е в нас и ние сме във времето, то нас обръща и ние него обръщаме. Васил Левски1873 г.
155
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
шъ стани като с Пасато и кортежо
154
1
 
25
 
! Отговори
Predsm.pismo Lenski3 преди 13 години
Не се полъгвайте, че тези които държат парите държат и бъдещето ви, защото тези пари те са ги взели от вас, а вие им се кланяте и ги въздигате, като слънце пред очите си. Те няма да се поколебаят да посегнат към властта, а вие ще трябва да ги възпрете и да им поискате сметка, кой с какво е помогнал за освобождението ни, и давал ли е пари или казвал нека да стане па тогава. На такива аз съм им писал и преди. Днес е момента да си купите живот, които сега се продава, утре не и милиони да давате. Та тези, които покажат разписките с печата на Централния комитет, те нека живеят свободно в отечеството ни, а другите презрете и отсечете алчните им ръце желаещи властта само за да ви грабят.
153
1
 
8
 
! Отговори
Одит преди 13 години
И проверката да почне от Аспарух и да привърши със старините на щерките, но без консултантските щото мое да станеме за резил