Нямаме сделка с ГЕРБ, пъне се Станишев

"БОРКОР ще бъде квазиполицейска структура"
Обновена: 18 фев 2011 15:29 | 18 фев 2011 15:29,
63
Нямаме сделка с ГЕРБ, пъне се Станишев
Снимка: Булфото

Лидерът на БСП Сергей Станишев категорично отхвърли намеците, че назначаването на бившия шеф на ДАНС Петко Сертов за зам.-председател на новата секретна комисия БОРКОР е плод на сделка между социалисти и ГЕРБери.

„Трябва да е ясно едно нещо, тъй като се появиха спекулации, включително в думите на министър-председателя. Не може да става въпрос за каквито и да е сделки между БСП и ГЕРБ по този въпрос”, заяви Станишев.

Бившият премиер увери, че не се чувал често с Петко Сертов. За последно говорил с него по телефона в чисто човешки план – след атентата срещу къщата на Сертов в Копривщица.

Още по темата

„Той няма как да представлява БСП в тази структура. Той има своите професионални качества. Пожелавам му успех. Дано има възможност да работи свободно и обективно. Дали ще му бъде позволено, е друг въпрос”, разясни Станишев.

Иначе кадровите решения на Бойко Борисов предизвикали у соцлидера повече въпроси, отколкото отговори.

„Той обвини господин Сертов, че е превърнал държавната агенция в пачавра. Отказва ли се министър-председателят от тези думи?”, попита Сергей Станишев.

Оставката на Цветлин Йовчев пък не решавала въпроса с поемането на политическата отговорност.

„Очевидно има огромно нежелание на премиера да предприеме една мярка – освобождаването на министър Цветан Цветанов, която става все по-неизбежна и все по-очаквана и в България, и в Европа”, разясни председателят на БСП.

В същото време Станишев изрази притеснения от слуховете за назначаването за председател на агенцията на настоящия главен секретар на МВР Калин Георгиев.

„Очевидно се върви към все по-голямо преподчиняване на ДАНС към още една полицейска служба, което не е здравословно за работата на агенцията. БОРКОР – това още една квазиполицейска структура ли ще бъде?”, допълни с реторичен въпрос съмненията си социалистът.

Той подчерта, че създаването на БОРКОР не е решено законодателно. Станишев определи действията на Бойко Борисов като „пиар акция за отклоняване на внимание”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
11
 
14
 
! Отговори
До 19 преди 13 години
Бай Койо не се прави на ощипана мома, това за зърнената афера се знае и пише много отдавна, от там тръгнаха големите пари за Първанчо, както и от ембарговата сделка с Ирак "Петрол срещу храни" където Първанчо направи стотици милиони и после ги даде на Ковачки да ги препере. И това ли не си чул, абе ти да не си бил в околоземна орбита тия години, та ми се правиш на наивен, я кажи как Първаноглу стана милиардер, така от въздуха ли му дойдоха мръсните му милиони.
19
13
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БСП-червеноармейците пак в атакано не знаят наесен какво Ватерло ги чака.На пусия се заложил президентас АБВ се цели в парламента.Костов с Мартинчо си гука,интриги плете на една кука.Касим Дал-Касим взеллидерството на Ахмед АгаДепесето налегна ги тъга,че Сокола се превърна в ***.Мадритския лъжец ще го гонят май,хубавото е, че лошото си има край. Вечер Янето търкалетата на Трактора целува,а през деня по медиите се пъчи и надува.ББ ги гледа и не може да им се начуди,абе тия май наистина са луди.
18
6
 
13
 
! Отговори
az преди 13 години
само се чудя кое му е положотелното на доклада от Брюксел!!!
17
2
 
7
 
! Отговори
Бай Колю преди 13 години
11-ти,На вестника на Пеевски Уикенд, който преди изборите пусна лафа "БОКО ТИКВАТА", пък после се завъртя за една нощ на 180 градуса, може да се вярва горе-долу колкото на Галерия... Ама шараните вярват! Вземали си ДДС-то, чакали с корабите на рейд, после се връщали....?! Е, като осъществяват внос, не трябва ли да внесат същотот това ДДС?! И далаверата да им е нула, нещо повече, ако го внасят на по висока цена, трябва да платят повече ДДС, т.е. да са на загуба от цялата работа... Смърди ми нещо тази "истина"! Смърди ужасно на превтасала зелева чорба по пролетно време! Така както смърдят всичките депесарски работи...
16
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Станишев и компания по им отива по цял ден да седят в сепаретата на някой гей-бардак, отколкото на депутатските банки, а недай си Боже на министерските кресла. Тия са срам за България - безкрупулни крадци и обирджи на българския народ.
15
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А нещо за ПОЛОЖИТЕЛНИЯ доклад на ЕС за България??? Махнете го тоя *** п...ерастски от заглавната страница!!!!!!!
14
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БСП е партията на терора, на спекулативния бизнес, на разпространението на дрога, на демагогията, изобщо това е една ретроградна и мошеническа партия и с нея се свързват едни от най-лошите моменти от нашата история. Хората наесен на изборите трябва веднъж завинаги да я изхвърлят на бунището на историята, където и е мястото.
13
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тя, сделката, стана ясна още след като изнесоха разговора с Мишо Бирата! Още тогава, Тиквата започна да се подмазва на Станишев!"Гн Станешев, Вие ще бъдете първият, когото ще поздравя след приемането ни в Шенген... Лошите хулигани, дето ме прецакват сега, са същите дето прецакаха Вас..." и т.н.
12
9
 
12
 
! Отговори
Daniel преди 13 години
Станишеф скоро ще ходиш в Панделата.
11
4
 
19
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 13 години
Има връзка на ГЕРБ с БСП-то.Тя е на ниво Кутев...Фидосова.Това е новатапарламентарна...двойка,за която всички говорят в кулоарите.Фидоската...ядекюфтета тройка с...гарнитура,а Кутев ги обичал със...зрял боб и люта червеначушка.
10
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Четохте ли в "Уикенд" статията за Първаноглу, който заедно с зърнените босове Личев и др. прилапаха 1 милиард лева субсидии и сега спекулативно вдигат цените на хляба за да катурнат правителството. В статията подробно е описана ролята на Първаноуглу. Оказва се че същия има пръст и в зърнената криза по Виденово време, когато изнесоха с кораби житото, а те стояха на рейд навътре в морето и после ги вкараха на двойни цени. Сега пак изнасят жито на складове в Рум-я и Сър-я, теглят ДДС и ще ги върнат
9
0
 
6
 
! Отговори
Йори преди 13 години
Прасчо, като казваш, че не вярваш на едната страна от сделкаджиите, да разбирам ли че на другата вярваш?! Щото...ако има сделка, то трябва да има две страни, нали?! Т.е. и едните и другите да са до кръста в ***...
8
1
 
15
 
! Отговори
@@@@ преди 13 години
БОРКОР - просто мечта - бори, кори , мори ......мементо мори.
7
15
 
12
 
! Отговори
прасчо преди 13 години
Щом е казал,че няма сделка.........Сюр гей,вероятноста да има наистина сделка е 99,5 %...аз вече не Ви вярвам господа....
6
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
През 4 години гласуваме само за да определиме кой ще взима рушветите.
5
13
 
16
 
! Отговори
читател преди 13 години
Разбира се ,че е сделка ...Заедно щи перат кирливите ризи и ще хвърлят прах в очите!...А независимата конкуренция -да му мисли!..."На колене ,понеже сте абсолютни престъпници"!..
4
3
 
28
 
! Отговори
Истината преди 13 години
в БГ има повече секретни комисии, агенции и разнузнавателни структури от САЩ!
3
3
 
8
 
! Отговори
бог преди 13 години
даи боже да няма чедьрче ала петрпв
2
19
 
33
 
! Отговори
НИКОГА преди 13 години
НИКОГА НЕ СЪМ ГЛАСУВАЛ ЗА БСП И ЗА СТАНИШЕВ НИТО АЗ НИТО СЕМЕЙСТВОТО МИ,СОМО ЧЕ КАТ ГЛЕДАМ МИЗЕРИЯТА КОЯТО ДОЙДЕ В МОЯТ ГРАД БЕЗРАБОТИЦАТА И ОТЧАЯНИЕТО ТЕЗИ ИЗБОРИ ЩЕ СМЕ ПРОТИВ НОВИТИЗЕДНИЦИ
1
15
 
23
 
! Отговори
GOSHO преди 13 години
СПЕЦИАЛИСТ ПО ВОННИТЕ УНИФОРМИ Е ДРУГАРЯТ СТАНИШЕВ, ЗАЩИТИЛ ТРУД НА ТЕМА Ролята на униформата за бойния дух на военнослужещите в Червената армия"