ГЕРБ няма да води кампания с компромати

Партията на премиера представи предизборния си щаб
Обновена: 21 фев 2011 09:20 | 20 фев 2011 15:33,
353
ГЕРБ няма да води кампания с компромати
Цветан Цветанов е председател на предизборния щаб на ГЕРБ. Снимка: Булфото

Няма да водим кампания с компромати, никога не сме били привърженици на подобен тип кампании и няма да правим това и сега, заяви говорителят на ГЕРБ Севдалина Арнаудова. Тя представи в националния пресклуб на БТА състава на предизборния щаб на партията.

Председател на щаба ще бъде заместник-председателят на партията Цветан Цветанов, а заместник-председател – Цветомир Паунов. С юридическите въпроси и методологията на кампанията ще се занимават Искра Фидосова, Димитър Лазаров и Цвета Караянчева;

с организационно-политическите въпроси - Пламен Нунев, Веселин Златев, Евгения Алексиева; координацията с националните структури – младежи, жени и старейшини, ще осъществяват Александър Ненков и Боян Милушев;

политическият маркетинг, анализите и прогнозите ще извършват Елен Герджиков и Валя Чилова; координацията с депутатите ще осигурява председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев.

Изискванията към кандидатите за общински съветници, кметове на общини и кметства ще са два типа – документални и изпълнение на критериите.

Нови документи, които ще се изискват от кандидатите, ще са декларация за имущественото състояние и произход на средства и че не са придобити от престъпна дейност;

декларация за участие в търговски дружества, кооперации и неправителствени организации, за евентуален конфликт на интереси в дейността им като общински съветници, кметове на общини и кметства.

Освен това ще се иска и подписан договор за политическа лоялност, свидетелство за съдимост, автобиография, документ, че кандидатът няма неплатени публични вземания.

В листата за общински съветници ще има равнопоставеност между мъже и жени, посочи Цветомир Паунов – заместник-председател на щаба.

Той отбеляза, че кандидатите за следващ мандат, издигнати преди това от ГЕРБ, ще трябва да представят отчет пред ИК за дейността си за изминалия мандат, а всички кандидати ще представят на ИК писмена визия за развитие на общината.

Сформирането на предизборния щаб е толкова рано, за да се направи необходимата организация по места и предизборните щабове там, посочи Цветан Цветанов – заместник-председател на ГЕРБ и председател на предизборен щаб.

Там ще се състоят и съответните събрания, на които ще се обсъдят и съответните номинации, допълни той.

По отношение на компроматната война той посочи, че много от кандидатите на партията ще чуят неща за себе си, които не са вършили.

Цветанов припомни, че преди изборите през 2007 г. срещу сегашния кмет на Бургас Димитър Николов е имало множеството компромати, които не са отговаряли на истината – клевети, телефонен тормоз.

Николов успя да спечели изборите и може да бъде отчетен като успешен кмет на ГЕРБ, каза Цветанов. Ще запазим приемствеността на политиките в местната власт, където и в момента има кметове от партията, а и на места, където представители на други партии ще отстъпят пред кандидатите на ГЕРБ, добави той.

Ние никога не сме минавали границата на това, което би могло да урони престижа на нашите претенденти, посочи Цветан Цветанов.

Той припомни, че през 2007 г. са спечелени 10 поста на кмет на областен град, както и близо 1000 места за съветници в общинските съвети по места. Това е минималното, към което се стремим, отбеляза той.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


353
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
320
4
 
12
 
! Отговори
към Кати и ..... преди 13 години
Четейки подобни коментари изпадам в депресия ! Ама ББ в едно предаване на Цв.Ризова рече , че който няма финасови възможности да си прави сметка за децата ! После взе , че ни посъветва да работим по-активно по въпросите за възпроизводството . Нещо не мога да го разбера ......
319
1
 
9
 
! Отговори
този преди 13 години
не участва ли във филма "Женени с деца ?"
318
11
 
43
 
! Отговори
реалист преди 13 години
НИКОГА ГЕРБ!ТАЗИ БАНДА ОЯДЕНИ *** СМАЗА ВСЯКА НАДЕЖДА ЗА ПО-ДОБЪР ЖИВОТ!!!ТАЗИ ИДИОТСКА ФИЗИОНОМИЯ ОТ СНИМКАТА, МОЖЕ ДА УПЛАШИ И ПСИХИАТЪР!!!
317
5
 
25
 
! Отговори
Внимание!!! преди 13 години
Внимавайте като гласувате за третия ешелон от неосъществени кариеристи с комунистическо минало от герб. Те после нямат махане!!! Сами си вкарвате ДС във властта.
316
16
 
5
 
! Отговори
От Москва с любоОФ преди 13 години
И да не сикат компромати, ще им се наложиЯни и Гоце вече са готовимафията няма да се даде лесно
315
3
 
15
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
eeee,Boyko po nay elegantniya i bezboleznen na4in se ma4i da go otstrani,ama de tolkoz um u fizkulturnika,toy na vsi4ko vika-URAAA!
314
3
 
28
 
! Отговори
кати преди 13 години
Не зная хора днес решихме да заведем детето си на пързалката до МОЛ Стара Загора водят някой деца от класа им та решихме да не го лишаваме и той да каже в училище, че е ходил докато той се пързаляше решихме да отидем да купим нещо за ядене молех се през това време детето да не реши да дойде при нас не зная как щяхме да му кажем, че не можем да му купим каквото поиска от претъпканите с какво ли не витрини, как щяхме да го накараме да учи като вижда в къщи какво е с двама родители висшисти
313
5
 
24
 
! Отговори
Обява!!! преди 13 години
Търсят се нови калинки. Никой с образование над средното не би се хванал с герберите.
312
1
 
4
 
! Отговори
нереза преди 13 години
дО 305Защото мястото където живееш сега се казва психиатрия и едни добри лелки се грижат за теб,за това ти харесва!
311
1
 
3
 
! Отговори
315 преди 13 години
aaaa,toy e umeeennn,sigurno ima akt 16!ne e glupav kato Dogan,barbekyuto ste si ostaneeee!
310
3
 
5
 
! Отговори
315 преди 13 години
ave,polucavam sarcebienee,nogo sam razvalnuvan-kvo sha stani s barbekyuto na Ceco veee?
309
3
 
7
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
traktora kakto gi e po4nal,do izborite GERB nyama da gi imaaa!!!!!
308
2
 
15
 
! Отговори
ГЕРБ=МЕРБ преди 13 години
Милиционерите Енергично доРазграбват България!!!!!"Аз казах-Хау"ВИНЕТУ
307
5
 
19
 
! Отговори
цвъцко преди 13 години
гербаджиите като не могат да кажат нещо смислено,защото се компрметираха окончателно,започват една нескопосана манипулация- не гласували за герб,ама сега видите ли живеели по-добре и имало пари/само гербаджиите обаче/,тези,които пишат против герб им плащали от позитано,ама те нямали нищо против герб и пр.простотии за наивници.истината е,че с гьонсурата от снимката са за никъде.човек може веднъж да сгреши,но втори път да се излъже и да гласува за тях е ТЪПОТИЯ.
306
9
 
4
 
! Отговори
ха-ха преди 13 години
неска говорих с санишев и ми вика, че последно време мн си играе с ***. вика откак гоце не ме *** то кво ми остана....сам да си го пипам. и викам го добре де, що не вземеш малолетна като гоце...той...е не аз по мъже си падам само не по деца. добре де, някой *** за теб няма ли?" ами и най-големите селски *** ми викат че съм *** гадния щот съм мн смотан политик"
305
4
 
16
 
! Отговори
цвъко смешника преди 13 години
Гаерб вече ще си траят, и ще играят заедно с останалите си комунистически другарчета....няма да се бият повече. Toва признава шестака.
304
3
 
17
 
! Отговори
брокер преди 13 години
цецо стига с тия избори бе, я изпей нещо "нашата полиция ни пази" например и ходи си вземи още 5-6 апартамента
303
3
 
8
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
abe,ya da popitam-kakvo sha praym s barbekyto na Ceco be?
302
3
 
7
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
ohooo,s tozi na snimkata CERB predvaritelno sa obreceni na gibel na izboritee!
301
3
 
13
 
! Отговори
barbecue преди 13 години
Камион ва бутна.Трактора ва гази .....Яне ва товари!!!В една катафалка.