Царя изобщо не бил изкушен да стане президент

НДСВ тества новия БОРКОР със сигнал за Борисов
Обновена: 24 фев 2011 22:36 | 24 фев 2011 21:18,
99
Царя изобщо не бил изкушен да стане президент
Снимка: НДСВ

Симеон Сакскобургготски не е изкушен да става президент на България, заяви председателят на НДСВ Христина Христова. Тя припомни, че той в началото на живота си е бил начело на държавата.

Ръководството на жълтите няма информация дали е имало среща между Царя и лидера на ДПС Ахмед Доган, на която се е обсъждала подкрепата на Сокола Сакскобургготски да стане държавен глава.

На срещата Доган заявил на своя доскорошен партньор, че ДПС няма намерение да подкрепи Меглена Кунева в битката за "Дондуков" 2.

Лидерът на ДПС бил категоричен, че има само един кандидат, зад когото партията му би застанала и той се казва Симеон Сакскобургготски. Според информацията на в. „Стандарт“ Царя обещал да помисли сериозно върху офертата.

В крайна сметка Христина Христова заяви, че само лидерът на НДСВ може да внесе яснота за това дали се е виждал с Ахмед Доган и какво са обсъждали по време на разговорите.

Тя допълни, че от НДСВ не искат да спекулират с имена за избора си за президентска кандидатура.

„Два мандата президенти на България са били социалисти и сега е дошло време за президент либерал, демократ, който да е 105% европеец“, смята Христина Христова.

НДСВ щяло да участва на президентските избори, като напълно е изключен вариантът за коалиция с „Атака“.

Жълтите подават сигнал до новосформираната структура БОРКОР за извършване на проверка за корупционно поведение на премиера Бойко Борисов, съобщи от своя страна Минчо Спасов, който беше шеф на вътрешната комисия в предишния парламент.

Още по темата

Сигналът е във връзка с публикувания на 14 януари звукозапис от разговор между премиера и директора на Агенция "Митници", в който Борисов иска от Танов да прекрати митническа проверка в завода за производство на бира "Леденика".

От НДСВ искат БОРКОР да даде експертния си анализ и оценка има ли корупционни действия от страна на премиера и да даде отговор какви мерки ще предприеме по случая.

"Отговорите на тези два въпроса ще са тест за безпристрастност. Така ще опровергаете твърдението, че за корупцията се говори само в минало време, както и обвиненията, че БОРКОР е поредната безсмислена структура в българската администрация", посочват от НДСВ в сигнала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още по темата: НДСВХристина Христова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
0
 
! Отговори
Валентин преди 13 години
Царят е подходящ за президент, с културата и възпитанието си, но, българският народ е разочарован от него и обиден. Оказа се, че за разлика от баща си, той е предимно бизнесмен, който къса от снагата на Родината ни. Жалко!
93
0
 
1
 
! Отговори
mesten преди 13 години
are chupkata
92
0
 
1
 
! Отговори
7 преди 13 години
Симо мошенника ако имаше аристократка нишкащеше да е честен,а той лъже ,краде и обира България.Що не върна земите и горите които му дадоха двойно кметството на Самоков ,ами си трае.Един богат човек,аристократ никога не би го направил е само за този акт в затвора за 20 години.Ще му излезат и другите кражби и игри,стига вече с този мошенник.
91
3
 
3
 
! Отговори
Чужбинец преди 13 години
Мръсничък и завистлив мършав народ. Роби ще си останете.
90
1
 
0
 
! Отговори
росен преди 13 години
Виждам че си наясно с всичко !!! А ти кой би предложил ? Като ти гледам стила на мислене, май само себе си????
89
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Този мадритски лъжец какво иска още от България?Достатъчно заграби от нея и неща които не му се полагат по презумпция, защото е наследник на другия голям български изедник цар Фердинанд. Във вените на кобургите няма капчица българска изстрадала кръв и затова нямат работа в страната ни и не могат да властват тука. ВЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪН
88
2
 
9
 
! Отговори
Контра - Атака преди 13 години
Достатъчно беше това, което направи досега Мадридския Пришелец :1) Вкара турко-ислямистките крадци на Дога Бей във власта2) Спря през 2002 г. мизерните детски от 8,50 лв. на 700 000 бели деца3) Присвои си БТК за 200 милиона, колкото е годишната печалба. После го продаде 6 пъти по-скъпо4) Направиха врътката с външния дълг с Миленчо и гушнаха и там няколко милиарда евроОще ли си жив Ваше Нищожество ?
87
0
 
5
 
! Отговори
Говедарин преди 13 години
Ми нема да е изкушен Кобурга, то ясно... Кат президент ни гора може открадна, и имот. Само некой стар танк примерно, нали ше е главнокомандващ...
86
1
 
6
 
! Отговори
КауБойко преди 13 години
По делата ще ги познаем, не по говоренето.
85
2
 
3
 
! Отговори
КауБойко преди 13 години
Хаха, пък за Кристалинчето - хубава жена, добре ни я сложиха обаче ще се получи както с всички останали. Бат ви Бойко тръгна като кмет почна да обещава, това ще направи, онова ще направи, извънземните ще дойдат. Хоп стана министър-председател без да си довърши работата. Сега Фастъкова лъже и маже. С Кристалина ще стане същото - големия комисар, голямата работа. Хоп неизкарала мандата - президент. Само подскачат от стол на стол и се носят на мимолетна медийна слава. Обаче ние знаем
84
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
пак ли тоя ще гледаме и слушаме.оставете старчето на мира.
83
0
 
5
 
! Отговори
КауБойко преди 13 години
Аз пък не съм изкушен той ако се изкуши да се изкуша да гласувам за него. Цар-мар - ***. До кога ще продължавате да ни занимавате с личността на Кобурга. Никакъв не ние този човек. Да си седи там по моретата и тва е. Цар без армия, без държава, без НАРОД.
82
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЦАРЕВИЧАКА ВИ ЧАКА
81
1
 
4
 
! Отговори
а? преди 13 години
Кои бяха тия НДСВ? Шайката на крадливия Цар?
80
2
 
5
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 13 години
Крадливия Дедо от Мадрид щеше да става затворник.... но случи на управляващи... за разлика от нас...
79
8
 
6
 
! Отговори
галактика преди 13 години
Бих гласувала Симеон Сакскобургготски да бъде президент, когато животът в България стане нормален, и когато българите заживеят като братя ---- Сега не е време - другите ще го провалят така, както го провалиха и преди --- Що се отнася до прословутите 800 дни - той не е обещавал да ни оправи, а ни призоваваше да работим ВСИЧКИ ЗАЕДНО, за да започнем да чувстваме така желаното подобрение на живота ни --- Но не би
78
4
 
3
 
! Отговори
antigerb преди 13 години
БАЙГАНЬОВЦИ,заслужавате си Яне или Волен за президент
77
4
 
2
 
! Отговори
Дедо Гаджа преди 13 години
Кунева - Президент? Стига сте се подигравали с тази Институция! Започна се с Ж.Ж., който там се пропи. Последва го Петър Стоянов, който бе преименуван на Бат` Петьо Слюнката. Наследи го Георги Първанов - Агент Гоце, който започна като "социален" и завърши мандатите си като "червен" Президент.*** лансират Кристалина Георгиева, която и за Комисар на ЕС не я бива. Изберете си Костов, та да му видите "акъла"!
76
0
 
2
 
! Отговори
KALT преди 13 години
Искам да знам откога на бог Мамон се палят свещи? Ходи да го правиш това в някое казино пред крупието.
75
0
 
4
 
! Отговори
хай буй преди 13 години
по добре да тестват БОР В ЗАДЕН ДВОР на оная гнъс мЪдридска