Борисов зове за повече държавническо мислене

Премиерът развива проактивния подход в защита на сигурността
Обновена: 25 фев 2011 11:11 | 25 фев 2011 11:11,
95
Борисов зове за повече държавническо мислене
Процесите в Северна Африка очертавали нови проблеми. Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов призова депутатите да проявят отговорно държавническо поведение и да приемат стратегия за национална сигурност на България, изработена от кабинета.

"Разчитам, че днес ще проявите не тясно партийно, а преди всичко държавническо отношение към политиката за национална сигурност", обърна се премиерът към народните представители.

Процесите в Северна Африка очертават нови проблеми и предизвикателства, с които трябва да се справим, добави премиерът при представянето на проекта.

Според него, за да защитим националната ни сигурност,, трябвало да изградим гъвкава и адаптивна система.

"Изключително важно е да развием проактивния подход, постоянната оценка на рисковете и заплахите и на нашите ресурси. Това ще даде възможност да установим устойчива и ефективна политика за сигурност, която ще позволи да действаме адекватно", подчерта премиерът.

Според него със стратегията ще се повиши сигурността на българските граждани.

Документът бил резултат не само от усилията на управляващи, а била съобразена с мненията на гражданското общество.

От ДПС и „Атака“ вече декларираха, че ще подкрепят стратегията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
0
 
! Отговори
lilly alex преди 13 години
bravo boiko!privet ot men .ti si umen i nai golem.mazaga silen zdrav korav i vsqkoga gotov i prav.
88
0
 
0
 
! Отговори
ла ла ла преди 13 години
предателството на БГ е започнало още през 1944г от ОФ,БКП и в последсвие бсп,сдс,дпс,ндсв и повечето писачи по тези фороми си мислят че са открили топлата вода.
87
0
 
3
 
! Отговори
danb4o преди 13 години
*bal sam go
86
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Изключително важно е да развием проактивния подход, постоянната оценка на рисковете и заплахите и на нашите ресурси. Това ще даде възможност да установим устойчива и ефективна политика за сигурност, която ще позволи да действаме адекватно"Това изречение, тази мисъл, Бойкови ли са?
85
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
че то няма държава защото г-н боко вие я доограбихте и оставихте да потъваме с вашата некомпетентност.каква държавност търсите .смях след всяко изказване на бб
84
0
 
7
 
! Отговори
мда преди 13 години
"или приемете каквото ние мислим, или не мислите държавнически" не му пука изобщо за държавата, егото е важнопък за вътрешната сигурност няма що и да говорим, нея я няма съвсем, обирджии и крадци под път и над път, *** крадат жиците на тролеите и релсите на влаковете, а полицията "лови" конкурентите на бизнеса на тандема ББ-ЦЦ
83
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Господин Иван, Господин Румен,ако не сте способни да си направите вашето за 2 години, какво му завиждате на Цветанов. Ясно е, пари под масата, дал ги под тезгяха на татко тъст и мамка тъсткиня, та ги дигнали на бюрото и купили сле 70 години труд и пенсия неколко апартамента с гаражи да има за унуките--какво толкоз е станало.друго погледнете че от цялата дандания с престъпниците, корупциите акцизите и дъра дъра, се оказа че Цветанов напада единственно Първанов и се произнесоха че Доган Барбекю и Дувар-Ахмак били незаконни.Миков, бе Костов бе, бе Петков бе, абе хора бе, след Бойковизациата на мутризацията остават 11 км магистрала, бе-това нечувано постижение на валентната връзка Цаца-Баца изобщо неможе да се сравни с язовира на Емир Доган, ваалията на ДаПаСе.това че ЦАЦА_БАЦА са крали-голем праз-ще им го вземете като ги биете на изборите. Погнете ги затова което не са направили. Цаца вече си личи че умира от яд че нема да го издигнат а ако го издигнат че нема да го изберат за Президент. Тоя човек с такава омраза, злоба и демагогия се впуска по Първанов, че чак параноични диярии от ушите му на кестени капят. представяте ли си. Цаца до сега не е хванал едно *** че крадне--ама нали са колеги бе, джанъм! И друго ако е патувал 97 пъти зад граница турнете средно по 1000$ билет еконими4еска класа, по 5 дена да е бил -поне стота4ка за спанак, 50ак за кльопачка, за некоа масажна кърва 3-400$ и по некое подаръче за тъста и тъсткинята, щерките и съпругата аиде още едно 2-300$Излиза че Цаца е похарчил над 200 000$ само за пътъвания.... за некакви си 30-40 месеца.Ето това ви е аритметиката. Не му бройте колко апартамента има-тях ги конфискувате. бройте колко е платил за парно, ток, вода и разни подобрения, мебели, паркети...Не се ли страхувате че Цаца такава параноя го е гепила, че изобщо не му личи Гербалната Мозъчна Недостатъчност....Аз се опасявам че ще се првъплати в Цецо Кадафи или Моамар Цветанов и ще ни нападне с милиционерските си структури. Първо ще арестува Борисов, после ще атакува Парламетът и накрая Президенството. Ще завладее университетите които ще превърне в училища по бягане, препускане и надтърчване...Ако не сте разбрали, Цуцка си мисли че Първанов му е тъст.Нема друго обяснение след като го питата за апартаментите на тъта му той, Цуцка, да препраща журналята към Първанов.Борисов се движи с много повече охранители от преди. Явно калкулира че Цецо в един момент ще кресне, Бойко е мутра и ще го арестува и пусне да скочи от шестия етаж за да им избега пожарникаро сле време признателни хора ще с;ожат до паметника на съсечения с брадва Стамболов, една черна статуя на премиер люлеещ се щастливо на пожарникарски маркуч--
82
1
 
3
 
! Отговори
нереза преди 13 години
Тиканчо,по голяма заплаха за националната сигурност от твоето некомпетентно правителство няма!За други заплахи-ще ги преодолеем като ядем дюнери!
81
2
 
12
 
! Отговори
Смехурковски преди 13 години
Алчните пенсионери и победилата демокрацияБългария вече е Швейцария на Балканите, щом една Стефанка и един Васил със среден месечен доход от 210 лева могат да съберат 200 000 суха пара.Великите остават неразбрани приживе, оценяват ги чак след смъртта. Такива мисли навява за покойния вестник Демокрация висшата математика, според която двама родни пенсионери получават средно около 210 лева пенсия и около 7-8 хиляди лева годишни дивиденти от дребен бизнес и успяват да спестят над 201 000 лева, да купуват имоти и да даряват средства на поотхвръкналите си дечица.Алчни старци излязоха на припек, гласеше едно от заглавията в този вестник по повод на протести на възрастни хора заради ниските пенсии в зората на демокрацията.(Само за протокола ще отбележа, че неговият автор днес е там, където е и бившият главен редактор на Демокрация Волен Сидеров в парламентарната група на защитниците на пенсионерите Атака.) Баби с палта от норки дрънчат с празни тенджери, иронизираше друго по същия повод. Тогава сума народ се възмути от журналистическия цинизъм, а в. Дума разярено контрира опонента си, че тия палта от норки са си ги купили по време на социализма, а сега нямат пари за кило месо.Оказа се обаче, че прав е бил вестник Демокрация. И тия пенсионери наистина са много алчни. Не стига, че трупат стотици хиляди за има-няма пет години, ами на това отгоре постоянно циврят, че нямат пари ни за ток, ни за храна, ни за лекарства. И настървени синдикати почват да думкат по главата на правителството, да плюнчат калеми и да вадят и събират трицифрени числа, да крещят за минимални и максимални пенсии и да искат държавни помощи за горките стари хора.Никакви пенсии за тия! Спрете им ги изобщо! Щом една Стефанка и един Васил със среден месечен доход от 210 лева могат да съберат 200 000 суха пара, значи мечтата ни е сбъдната и България вече е Швейцария на Балканите. И никаква пенсионна реформа не ни е нужна, щом тези обикновени хорица със съвсем обикновени професии и не чак толкова дълъг трудов стаж (ако се съди по пенсиите им) могат да се замогнат толкова много и да поддържат толкова висок стандарт на живот в аристократична къща с огромни разходи. У нас демокрацията е победила.Язък за вестник Демокрация! Язък за всички възрастни, които измряха без време и не дочакаха днешните светли дни! Язък и за всички нас, че още не сме се пенсионирали и не сме си народили вътрешни министърчета. Или в краен случай техни съпруги. Язък, че не сме работили като шофьори в МВР, та да ни хареса Бойко Борисов за свои десни ръце и ние от прошлеци и дрипльовци да станем едни спестовни и заможни хора! Язък за всичките тези 20 години, през които тъй и не ни узряха главите да проумеем думите на Еклесиаст, че никой не може да оправи онова, което Бог е създал криво нито костюмът, нито постът, нито властта. И дори точно обратното колкото по-високо се качва *** на дървото, толкова по-видимо става червеното й д отзад. С НАП или без НАП.
80
5
 
3
 
! Отговори
Василев преди 13 години
Човек ,който е руски шпионин не може да мисли държавнически!Бойко ,ти излезна най-големият страхлив предател,предаде най-смелият министър на България от 20г. насам!Новият лидер на ГЕРБ е Цветан Цветанов!Гарантирано от ГЕРБ!
79
0
 
1
 
! Отговори
Anons преди 13 години
Ssamo se zamislete prez tazi vlast kolko ubistva stanaha prez 2 dena moje bi v koq druga vlast e bilo taka v poslednite godini 4e ne moga da se seta samo kogato e imalo 4istka na bosove no edno sa bosovete edno sa obiknovenite hora koito po4naha da se kolqt i besqt prez den
78
1
 
1
 
! Отговори
ves666 преди 13 години
na taia darjava i trabva edno hubavo mele ta da se opravi,i na besilkata predateli
77
5
 
4
 
! Отговори
any преди 13 години
Удивително огромна част от читателите на dnes.bg не проявяват държавническо мислене. Прочетете пак, моля - стратегията е за НАЦИОНАЛНА сигурност, а не за сигурност на БСП! Какви са тия тесно-партийни заяждания в коментарите?!!Правилен е призива, значи, но щом се е стигнало дотам ББ да призовава Серго, а не обратното - кой ли ще е виновен този път на Партията за поредното демонстративно отцепване от народа?
76
3
 
8
 
! Отговори
наблюдател преди 13 години
Тикво-о-о-о по-добре не прави нищо! Ритай топка, ходи по кXXXи, даже по-някое рушветче прибирай, но по отношение на всичко останало не прави НИЩО, е всяка твоя намеса прави нещата в пъти по-зле. Пък и все пак дюнера ни пази.
75
1
 
9
 
! Отговори
Цуци преди 13 години
Цуци,ами заради теб не ни вземат в шенген.Сарко уволни 3 корумпирани политици а ти Цуци консултанте с твоите апартаменти си още тук и имаш наглостта да говориш за борба с корупцията.*** народ слаба държава
74
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Четейки коментариите се чудя как ГЕРБ победи на изборите и още е водеща политическа сила./не съм привърженик на ГЕРБ/.ЗНАМ САМО,ЧЕ АКО ИМА УТРЕ ИЗБОРИ герб ПАК ЩЕ СА ВОДЕЩА СИЛА.Виждам също ,че БСП не увеличава поддръжката си/не съм член на БСП/.е-----кой тогава?От всичко ми става ясно,че форумите не са място за дискусии и не отразяват общественото мнение.Т.е.в тях намират място преди всичко платени клакъори,със заплата и работно време.Това е сигурно!!!
73
2
 
5
 
! Отговори
Нецветан преди 13 години
Цецо е осигурил националната сигурност,като консултирал Осама Бен Ладен по ония два неогласени договора.
72
0
 
17
 
! Отговори
Чичо преди 13 години
Каква национална сигурност. Б-я отдавна е разграден двор, раят за чужди разузнавания. Какво имаме - гола територия , икономика никаква, пазари също, армия = наемници, вместа разузнаване и кантраразузнаване - Ефтим Костадинов / комисия по досиета / здравеопазване в колапс, образование никакво на мода са чалгата и простотията, работа няма където има не ти плащат с месеци и години, цени високи, законност неефективна - няма осъдени големи мутри и крадци от класа, улична престъпност висока.
71
6
 
9
 
! Отговори
Стария преди 13 години
Проактивност означава изпреварване на събитията с действия. Какво тълкуване може да има проактивния подход в мисленето на ЦЦ и ББ? ПЪРВО БИЕШ, ПОСЛЕ ОБЯСНЯВАШ!
70
8
 
11
 
! Отговори
наивници преди 13 години
А защо Желю Желев и компания от ранното СДС разградиха границата? Защо унищожихте разузнаването? Защо унищожихте армията? Може ли тези млади хора неслужили в казармата, да се защитят само с пистолет и автомат? Защо унищожихте ракетите, тежкото бойно снаряжение, снарядите, боеприпасите? И няма ли най-после някой да бъде осъден за безобразията? Едни животни неможем да опазим от шапа, вие наивно мислете, че ще опазите държавата? Вината най-много е на СДС, ДПС, БСП и жълтите. Герб наследи злото.