Борисов зове за повече държавническо мислене

Премиерът развива проактивния подход в защита на сигурността
Обновена: 25 фев 2011 11:11 | 25 фев 2011 11:11,
95
Борисов зове за повече държавническо мислене
Процесите в Северна Африка очертавали нови проблеми. Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов призова депутатите да проявят отговорно държавническо поведение и да приемат стратегия за национална сигурност на България, изработена от кабинета.

"Разчитам, че днес ще проявите не тясно партийно, а преди всичко държавническо отношение към политиката за национална сигурност", обърна се премиерът към народните представители.

Процесите в Северна Африка очертават нови проблеми и предизвикателства, с които трябва да се справим, добави премиерът при представянето на проекта.

Според него, за да защитим националната ни сигурност,, трябвало да изградим гъвкава и адаптивна система.

"Изключително важно е да развием проактивния подход, постоянната оценка на рисковете и заплахите и на нашите ресурси. Това ще даде възможност да установим устойчива и ефективна политика за сигурност, която ще позволи да действаме адекватно", подчерта премиерът.

Според него със стратегията ще се повиши сигурността на българските граждани.

Документът бил резултат не само от усилията на управляващи, а била съобразена с мненията на гражданското общество.

От ДПС и „Атака“ вече декларираха, че ще подкрепят стратегията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
6
 
12
 
! Отговори
мравка преди 13 години
Аз не съм чувал национални предатели да осъществяват национална сигурност.Някои чувал ли е?
68
4
 
5
 
! Отговори
гражданин преди 13 години
тук се появява някакъв зачатък на мисловен процес..евала-развива се,човечето.След 20 годинии в пълен Алцхаймер ще е върховата му точка
67
7
 
4
 
! Отговори
Тракторче преди 13 години
Абе терминът "проактивен подход към сигурността" не беше ли патент на Трактора?
66
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Разбрах, повече дюнери за националната сигурност !
65
9
 
18
 
! Отговори
ха ха ха преди 13 години
ББ зове за някакво мислене въобще???Че тоя има ли с кво да мисли?
64
7
 
20
 
! Отговори
Валери преди 13 години
И ние откога призоваваме гражданинът Борисов да прояви държавническо мислене, ама не може човекът. Да не говорим за държавническото мислене на "пестеливия" Цецо дето отиде в Брюксел да съобщи, че неправилно са приели България в ЕС , а сега чака да ни приемат в Шенген.
63
10
 
22
 
! Отговори
Стария преди 13 години
Кралят Слънце, Франция, 1638г., Лудовидг ХV казва: държавата това съм АЗ!Бодигардът от ИПОН, РъБъ,2011, ББ казва: държавата това съм АЗ и слънцето също!
62
10
 
21
 
! Отговори
Салфетков преди 13 години
Неукият БОКО няма как да знае най-важното нещо, което е написано над портита на неговото работно място. Има как да го знае, но няма как да го разбере. Боко работи по най-елемнтарният принцип, а той е "Разделяй и владей"! Стар и изпипан принцип, който вече успешно властва над 20г. в Родината ни. Разделиха ни на комунисти, на ченгета, на пенсионери, турци и ***. Толкова ни е и на нас акъла, заслужаваме си всичко, което ни се случва!Наведена глава, сабя не я сече!!! ДОЛУ ГЛАВИТЕ БЪЛГАРИ!!!
61
7
 
8
 
! Отговори
акуд преди 13 години
до 36. кое те дразни бре професор, че след вашпу БОЛШИВИШКО управление и стремеж да направите нас БЪЛГАРСКИЯ НАРОД НЕГРАМОТЕН тои все още може да мисли и то правилну. може да пиша неграмотно но ме разбираш какво искам да кажа нали бре ПРОФЕСОРЕ.
60
7
 
25
 
! Отговори
Салфетков преди 13 години
Каква национална сигурност к'ви 5 леа бе БОКО?! Вчера слушам новинита, пак закриват болници. Веднага след това излиза оня кауня от НСО и разправа как сме щели да правим полигон за ченгетата на стойност 5 000 000 ЛЕВА, за да не ни мачкали по улиците ВЕЧЕ!!?! КАК ТАКА ИМА ПАРИ ЗА ПОЛИГОН НА *** ПРЕСТЪПНА МИЛИЦИЯ А НЯМА ЗА БОЛНИЦИ!!! ДОЛУ НА ЗЕМЯТА, ПОД НА ХОРАТА КРАКАТА!!!
59
7
 
0
 
! Отговори
sako преди 13 години
до # 11 : Нямаше нужда ,да ни занимаваш толкова подробно с жалкия си живот и този на съпруга ти. Ако не ви вървят нещата отиди на психотерапевт.
58
7
 
24
 
! Отговори
Idiot преди 13 години
Борисов зове за повече държавническо мислене...Този се шегува нали?
57
5
 
13
 
! Отговори
Професора преди 13 години
ДО ВИНЕТУ И ЧУКУНДУРТова е държавническо мислене на г-н Борисов - уволни човека от Техноекспорт строй за това че си е свършил работата, но го е направил без да му се обади лично, а на Плевналиев.Но Борисов се осети бързо и го върна, щото следващият въпрос ще ше да бъде"А Цветанов дето забърка СРС и Ви натопи, него защо не го уволнихте? На кой държавен служител вината е по-голяма"Те това е истината дугият акъл му е дошъл по-късно.
56
0
 
16
 
! Отговори
ликтор преди 13 години
Приоритетите на нац.сигурност са здравеопазването и образованието ! Болен и неук народ - слаба и изчезваща държава !!!А ние сме тръгнали натам...Ето това е ключа !Около това трябва да има консенсус !!!
55
10
 
20
 
! Отговори
ха сега де.. преди 13 години
БСП или ГЕРБ ?За БСП +За ГЕРБ -
54
1
 
2
 
! Отговори
акуд преди 13 години
на кое ми се дразниш бре ПРОФЕСОР кът не пиша правилно не ме разбираш ли. аз от доктори и адвОкати в власта се нагледах само крадът по правилно, кофтили ти е сега когато не можеш да кръдеш. п.с. аи пак ми кажи че не ме разбираш след горе прочетеното до 36
53
6
 
27
 
! Отговори
питащ преди 13 години
Синята Коалиция или ГЕРБ?За СК +За ГЕРБ -
52
23
 
10
 
! Отговори
да се преброим,братя преди 13 години
За или против ГЕРБ ?За +Против -
51
3
 
16
 
! Отговори
Винету преди 13 години
добавен от: *** преди 14 минути Пример за "държавническо мислене"Сутринта го увалнявам, вечерта пак го назначавам! Продължение - "а други не ги пипам"Повече въпроси не искам да ми задавате. Край
50
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Американците питали радио Ереван по повод на бъдещата си подкрепа за кабинета Борисов:- Бойко Борисов ли е най-големия пич в България?Радиото отговорило:- Беше пич, вече е импич!