Борисов зове за повече държавническо мислене

Премиерът развива проактивния подход в защита на сигурността
Обновена: 25 фев 2011 11:11 | 25 фев 2011 11:11,
95
Борисов зове за повече държавническо мислене
Процесите в Северна Африка очертавали нови проблеми. Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов призова депутатите да проявят отговорно държавническо поведение и да приемат стратегия за национална сигурност на България, изработена от кабинета.

"Разчитам, че днес ще проявите не тясно партийно, а преди всичко държавническо отношение към политиката за национална сигурност", обърна се премиерът към народните представители.

Процесите в Северна Африка очертават нови проблеми и предизвикателства, с които трябва да се справим, добави премиерът при представянето на проекта.

Според него, за да защитим националната ни сигурност,, трябвало да изградим гъвкава и адаптивна система.

"Изключително важно е да развием проактивния подход, постоянната оценка на рисковете и заплахите и на нашите ресурси. Това ще даде възможност да установим устойчива и ефективна политика за сигурност, която ще позволи да действаме адекватно", подчерта премиерът.

Според него със стратегията ще се повиши сигурността на българските граждани.

Документът бил резултат не само от усилията на управляващи, а била съобразена с мненията на гражданското общество.

От ДПС и „Атака“ вече декларираха, че ще подкрепят стратегията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
11
 
26
 
! Отговори
trunk преди 13 години
Откога Борисов може да мисли.И за каква стратегия става дума....щом примиера действа първосигнално(справка - случая Либия)
28
4
 
8
 
! Отговори
Чукундур преди 13 години
Мисъл стъкленопрозрачна, има в кръглата глава! Радвам се, че тя е ясна, както нивга до сега! Не е смисъл актуален,или творческа посока! Чувствам се почти нормален, само дето спряха тока!
27
2
 
23
 
! Отговори
сигурен преди 13 години
Каква национална сигурност ? Разузнавателните ни служби не стават за нищо, полицията ни не става за нищо, законовата ни уредба е смехотворна, а армията е преустроена в наемническа войска и не става за териториална отбрана. Нали си голям държавник, що не направиш нещо по въпроса ? Или ще си го караш, както с *** като беше кмет ?
26
2
 
25
 
! Отговори
Klaus Schwanz преди 13 години
Ами така е, като премиерът не (може да) мисли, ще се моли на другите да мислят...вместо него.
25
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
нрода си избра да го управляват Милиционер и Пожарникар,какво да правим,герб дойде на гребена на недоволството от тройната коалиция,това е истината.Хората гласуваха по скоро като протест,по скоро не защото герб им харасва толко ,а против БСП,ДПС.Хората глусуваха за Бйко ,както преди гласуваха за Царя.Ние сме си загубеняци,нация ,която се люшка безпътно,ние сме за кашмер,нямаме смелост да излезем и да се съпративляваме и затова ще ни мачкат ,подслушват,правят на маймуни.Обществото е ошашавано кой
24
3
 
10
 
! Отговори
до 23 преди 13 години
МАЛЕ МНОГО СИ НЕГРАМОТЕН !!!!
23
1
 
20
 
! Отговори
Дени преди 13 години
Ако властта мислеше държавнически ,ако властта въобще си има понятие от национална сигурност нямаше да фалира болници ,фирми ,нямаше да има толкова *** набези и убийства на възрастни хора ,нямаше да има протести на лекари ,че нямат пари за лечение ,нямаше да има толкова сълзи на майки ,чиито деца имат нужда от пари за да не умират.Нямаше да има толкова безработни и толкова бедни в последните месеци .Нямаше да има и отлив на чужди инвестиици ,нито такава корупция по висшите етажи ! Е ,няма
22
3
 
18
 
! Отговори
-------------------- преди 13 години
Вижте господа управляващи ,докъде докарахте обикновените хора !!!!
21
22
 
7
 
! Отговори
акуд преди 13 години
със селските интриги които провеждат бившата престъпна к00лиция не дават възможност на ГЕРБ да работят . тъикато постояно трябва да се убесняват за някакви глупости. ПРЕСТАНЕТЕ С ТЪПИТЕ БОЛШИВИШКИ ПРОПАГАНДИ. ТОВА СА СТАРИ МЕТОДИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
20
0
 
9
 
! Отговори
-------------------- преди 13 години
Мъж скочи от Аспаруховия мост във Варна25.02.2011 11:19Той е с множество травми, но жив, свидетел разказа как мъж на средна възраст спрял автомобила си по средата на моста, прескочил парапета и скочил в ледените води
19
3
 
14
 
! Отговори
Яко преди 13 години
Една наЦЦвъкана партия, която е на власт в една наЦЦвъкана държава, не може да предложи нищо друго, освен една наЦЦвъкана стратегия за наЦЦионална сигурност...
18
5
 
12
 
! Отговори
до 10 Тъпото преди 13 години
От това положение има ли по-лошо бе ,брат? Следващата стъпка е масови протести и сваляне на ГРОБ.Но...зависи колко голямо му е търпението на народа.
17
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Скрий се някъде бе Бойко!Като гледам Цецко и ти си като него май!
16
2
 
25
 
! Отговори
гербера е преди 13 години
+ кръгъл ***- ***
15
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За сведение този вътрешен дълг на държавата надхвърля 130 МИЛИАРДА лева. Кога ще го изплати България, как, не е ясно. Мучете, комсомолци диви. Това, което ГЕРБерите в момента величаят ще ги срине още преди децата им да са пораснали достатъчно, за да им поискат сметка.
14
7
 
24
 
! Отговори
ВОТ преди 13 години
НЯМА ПО НАГЛИ ЛЪЖЦИ В УПРАВЛЕНИЕТО ОТ ТИЯ.
13
4
 
17
 
! Отговори
агент Буда Борисов преди 13 години
ДО 4 / Ало, абе тоя Мишо Бирата ПАК ми се обади ... А НЕ, МИШУ БИРАТА СА УБАЖДА САМУ НА МЕН......ШТОТ ОШТЕ ДАЛЖИ ПАРИ НА СИ БАНКЯ
12
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А най-жестокият удар срещу държавността беше неогласения, нарочен фалит на държавата. Защото спирането на обслужване на държавните дългове към частните фирми, които са работили по държавни поръчки, (което се случи с идването на ГЕРБ на власт, под влияние на министър Дянков), се нарича държавен банкрут. Държавата се показа като НЕкоректен платец, а в същото време ще те съди и вкара в затвора, ако ТИ не й се издължиш. Това не е държавничество, това е най-просташки тоталитаризъм.
11
2
 
28
 
! Отговори
Нико преди 13 години
За каква сигурност?! Та след 30 години няма да има българи в България поради тоталната антибългарска политика на държавата.Няма икономика,здравеопазване,образование и социалната сфера също.Това е най-важния проблем пред нашата сигурност г-н Борисов стига с тея локуми.Кажете колко големи производирели докарахте в БГ за 2 години, колко нови завода имаме?За да се спрат негативните тенденции?Продажни политици, говорят за национална сигурност на българина а провеждат политика на геноцид срещу него!
10
3
 
20
 
! Отговори
агент Буда Борисов преди 13 години
"Борисов зове за повече държавническо мислене"МОЛА ВИ СА ДА ИМА ПОВИЧЕ ДАРЖАВНИЧЕСКУ МИСЛЕНЕ - ЩОТ АЗ НЯМАМ ТАКОВА, И ДА *** КУМПЕНСИРАМЕ...