Петков без US виза заради подозрения в наркотрафик

Депутатът: Уорлик ми взе визата, аз ще му взема душата
Обновена: 26 фев 2011 09:27 | 26 фев 2011 08:39,
270
Петков без US виза заради подозрения в наркотрафик
Румен Петков гневен на Уорлик. Снимка: Булфото

Американската виза на депутата от БСП и бивш министър на вътрешните работи Румен Петков е отнета заради информация, че той е бил въвлечен в престъпна дейност.

Това става ясно от писмения отговор на министъра на външните работи Николай Младенов на въпрос на депутата от левицата Ангел Найденов.

В Министерството на външните работи информацията е получена след размяна на ноти със Съединените щати.

В отговора на Младенов пише, че входната виза за САЩ на Румен Петков е анулирана заради член 212 (а)(2) в Закона за имиграцията и националността.

В нормативния акт е записано, че всеки чуждестранен гражданин, за когото служител от консулската служба или главния прокурор знае или има основание да вярва, че е бил въвлечен в някакъв вид престъпна дейност като осведомен участник, подбудител, помагач или участник в престъпен заговор, не може да бъде допуснат в САЩ.

Още по темата

От справка в различните текстове от американското законодателство, цитирани от „24 часа”, по които е изготвен мотивът на мисията на Вашингтон у нас показва, че визата на Румен Петков е анулирана по подозрения за наркотрафик.

От интернет страницата на правосъдното министерство на САЩ и т.нар. Immigration and Nationality Act става ясно, че въпросният член 212 третира общи престъпления от проституция и морален упадък до нарушаване на религиозните свободи.

Но специално отбелязаният от посолството на САЩ параграф от член 212-2а се отнася за: “Трафиканти на контролирани вещества”.
В коментар Румен Петков заяви, че в отговора от  няма грам аргументация и „това показвало „непоследователността на този посланик Уорлик, който се излага с присъствието си у нас.

„Америка ще си вземе този позор от тук, но това няма да накърни моето име, защото за разлика от него аз по никакъв начин не съм употребявал наркотици”, заявява още червеният депутат пред „24 часа”

„Уорлик ми взе визата, аз ще му взема душата, ако има такава. Той цитира текст от закона, но до ден днешен не е извадил аргумент. Той е лъжец, когото не мога да съдя за съжаление, защото се ползва с имунитет, коментира още той.

За отнетата виза на Румен Петков стана ясно през ноември миналата година. Тогава американският посланик Джеймс Уорлик обясни единствено, че причината е  разследване срещу бившия вътрешен министър, но не посочи конкретна причина.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още по темата: визаРумен Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
243
3
 
19
 
! Отговори
12345 преди 13 години
Виза за централнея
242
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
estestvenno che e takav DALI E NARKOTRAFIK ILI KRADENE koito ne e bil na vlast toi ne e LAPAL da jive ISTINATA DOLU KRADZITE I BANDITITE
241
2
 
11
 
! Отговори
do Krastev 247 преди 13 години
Choveshkoto dostoinstvo na komunista se chete po lizeto na tozi ot snimkata !!!!!
240
1
 
18
 
! Отговори
Кръстев преди 13 години
В апогея през 80-те години в БКП са членували около 700 хиляди души, а страната тогава имаше близо 9 милиона жители. Така, че далеч не всеки, който се е родил преди 1980 г. е бил комунист. Виж, комсомолец или пионерче - намаше как да не бъдеш. Съвсем друг е въпросът как хората са приемали това си битие, как са се мъчили да останат настрана, да запазят човешкото си достойнство или им се подиграваха във вицове и анекдоти. Това е истината.
239
7
 
4
 
! Отговори
помни и тогава пиши преди 13 години
като казваш за кадрите на БКП защо забрави сегашните коита са били и по-дълго и от тези в БСП в БКП.Ако нещо е виновно в тази държава са всички които са се родили преди 1980г.в тази партия членуваха 2млн. човека от общо 7млн.
238
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЧЕ КАКЪВ ЩЕ ГО ДЪРЖИ В САЩ,ДА ОТИВА В РУСИЯ,НАЛИ Е ГОЛЯМ ПОЧИТАТЕЛ НА ОНЕЗИ АЗИАТСКИ ДИВАЦИ ...
237
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Dve ednakvi liza na snimkata kato bliznazi ,koi ot dvamata e Rumen Piknjata, i dvamata grozni i protivni!?? Snimkata gore karti mivki !!!
236
2
 
39
 
! Отговори
Кр. Кръстев преди 13 години
Този човек /прости, Господи!/ е живото олицетворение на наглостта и безсрамието по нашите земи. Това, разбира се, са качества придобити главно от характера на партията, към която принадлежи или както се наричаха едно време - "На партията достойни синове!" Виждал съм го само в "изявите" му по тв екрани. Неприкритото излъчване на селяндурска невъзпитаност, парвенюшко самочувствие и болезнено самомнение, ясно посочват просташкия му произход и дълбокия комплекс за малоценност.
235
3
 
35
 
! Отговори
Стари СРС-та преди 13 години
Стари ,*** американски............Прославутата среща с галевци , където запалката редеше трафика на наркотици е била записана от чужда служба........затова ЕС се заяде със хамстера и той бе принуден дА МАХНЕ СЪПАРТИЕЦА си. =======================================Позор е вътрешен министър да бъде диригент на трафик на дрога, но това е банката кадри на БКП или както там се нарича шайката им в момента
234
2
 
33
 
! Отговори
Obektive преди 13 години
най-накрая малко справедливост за тоя доказан ***.*** вмирисан от главата до петите, мръсен гаден крадлив ***.за жалост пак отвън дойде правосъдието, ако зависи от нашия съд ше му се нагъзят продажните магистратчета да ги мине всичките на задна.повтарям, ето това е долен ***.мръсен ***
233
2
 
23
 
! Отговори
луд преди 13 години
хахахахаххахахахаххаххахахаххахаххахахахах баааахти *** :D
232
2
 
22
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Сигурно тук има хора които знаят колко лошо и трудно е да го стискаш, да трополиш като *** пред шадраван и да не ти дават да източиш бойлера пред Белия дом...например. Нормално е пикльото да се гняви...Да беше посетил новия будоар на гуспоица Татянка. Хем по-наблизо е, хем гуспоицата можеше да го държи за шлаухата и да му помага да пази равновесие...Тъй де...
231
1
 
28
 
! Отговори
turbosmile преди 13 години
Тоя к`во се коси? Да ходи да пикае във фонтана на Галевите!
230
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
По-точното определение е, че контрабандата все още е споделена и многоцветна. Причината е ясна тя не е толкова централизирана и официално ръководена от държавни институции като ДС по времето на Т.Ж.Участват меверейци, в играта са, разбира се, и митничари, доверени лица по ГКПП-тата. Не липсва и политическа протекция, маскирана чрез приближени до властта бизнесмени. Обаче се контролира от олигарси, които са рязали лентички със Станишев, режат и сега с Борисов. И се отчитат във всички посоки както винаги досега...Не само в американското посолство или английската амбасада има бази данни и актуална информация за тези схеми. Руснаците, турците и украинците също не са невинни, пардон...Но Трактора се разсейва. Глуми се с ошашавената публика. Сочи сегашната власт и мачка паникьосалия се Бойко Борисов (Който стигна дотам да махне верния си кадър Божидар Димитров заради ДС, а да сподели власт с играчи като трактористите чрез такъв като Петко Сертов също от ДС.), за да не изпуска инициативата. Любопитно е, че уж обикновен регионален меверейски шеф като Иван Петров реагира много по-професионално и хладнокръвно от бивш главен секретар на МВР.Защо не отговори Трактора на въпроса за паритетните схеми на такива като Дънковеца и като Цайко в края на мандата на кабинета Станишев? Защо не разкаже за поредицата срещи на тиха уличка край Дом Витгенщайн във Виена? Защо не осветли невинната публика кой зарежда потоците през пристанище Варна със спецстоки и се отчита с инфо и на западняците в Женева? И кой му осигури тази позиция по време на мандата на кабинета Станишев?Кой държеше в здрава хватка контролните пратки на дрога, минаващи през пристанище Варна? Отдавна те не са маскирани като грънци и дънки примерът с кокаина и марихуаната през 1997 г. е христоматиен. В единия случай не бяха ли замесени действащи тогава барети от Враня? И не става дума за конвоирането до София...Бивши червени министри и в момента получават яки отчисления от контрабандни врътки чрез умело маскирани пристанищни активности. Разбира се, че има съпричастни овластени в момента фактори. Провалът на Цветлин Йовчев е и по тази линия. Не само и не толкова за негарантирането на разговорите на Бойко Борисов.
229
0
 
14
 
! Отговори
Мохамед ел Барадей преди 13 години
Тоя не го пускайте и в Иран,че главата му е пълна с плутоний
228
18
 
1
 
! Отговори
Чопър преди 13 години
Вземи му душата ,Петков и ще бъдещ ,като него! Уорлик нещо се скри тази седмица,след като имаше смайващи политически събития с главните му приятели,американски продажници Борисов-Цвь. Някога САЩ да не са преследвали ***,социалистите, комунистите или идианците?
227
0
 
20
 
! Отговори
turbosmile преди 13 години
Бах му! Тоя к`во се е начумерил, сякаш са му отнели визата за САЩ! Хе-хе!
226
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мафия червена
225
4
 
25
 
! Отговори
марти преди 13 години
Къде сте бре,червени другари???Защо още не сте на амбразурата и да защитавате ПикАл ВъвФонтанов от...лъжите на капиталистите???Или все още умувате каква версия да спуснете до главите на зомбираните си другари и...другарки???
224
1
 
18
 
! Отговори
СМЕШНИКА преди 13 години
до истинският мъж --какво казал на ЕВРЕЙСКАТА ***--да не би да е казал на ВИГЕНИН или СТАНИШЕВ СТАРШИ или някой друг еврейн НЕЩО---пък той си остава дете на ДАНЧО ЛИЧНИЯТ дето неможеше и да се подписва в ОНС- плевен и какви *** правеха на другаря ЛУКАНОВ който е от ПЛЕВЕН хаххаа ама незнаете а;)))) то плама то кремиковци то наркотрафика айде щото за ПРЕСТЪПНИКА тоя *** е истински мъж-пиян напикан под масата с леген и кърпи щото е МАСОН