Уорлик: Петков много добре знае защо му е отнета визата

Било заради текущо криминално разследване
Обновена: 3 дек 2010 14:36 | 2 дек 2010 08:30,
174
Уорлик: Петков много добре знае защо му е отнета визата
Снимка: БГНЕС

Отнемането на визата на Румен Петков няма нищо общо с ГЕРБ или вътрешната политика. Става дума за текущо криминално разследване, което касае и него,  и г-н Петков знае много добре защо му е отнета визата, заяви пред bTV посланикът на САЩ у нас Джеймс Уорлик.

"Той бе привикан в посолството и му бе обяснено защо му се отнема визата. Той не отговаря на условията за виза според американското законодателство”, допълни той.

„Такова решение не вземаме лесно, много рядка мярка е и ние го правим на базата на анализи, и факти. Това няма нищо общо с министър Цветанов или Танов. Решенията, които ние сме взели, не са на базата на това, което казват политиците. Щяхме да отнемем визата дори и да нямаше обществена дискусия по темата”, каза още Джеймс Уорлик.

Посланикът увери още, че няма връзка между приемането на задържани лица от Гуантанамо в България и програмата за безвизов режим за САЩ.

Ние не се интересуваме от събирането на биометрични данни на български граждани, коментира още Уорлик във връзка с информацията, изнесена от сайта Уикилийкс.

"Отново искам да подчертая, че няма да говоря по конкретна директива или искане от нас, но по отношение на биометричните данни, не зная да ни е нареждано да събираме такива данни”, допълни той.

Относно корупцията посланик Уорлик заяви: "Мисля, че това, което ще откриете във всички тези телеграми е, че ние имаме едно здраво сътрудничество с българските служби. Телеграмите по принцип не се състоят от две изречение, а те са цялостни доклади. Ако изберете едно или две изречения, можете веднага да създадете сензационна история. Това, което ще откриете в тези телеграми, е същото което казвам на българските граждани. Не изваждайте конкретни фрази или изречения, а гледайте цялостната картина”.

Още по темата

Разработили сме в здраво сътрудничество и то в области, където преди не се е работило, заяви посланикът, като уточни, че това са организираната престъпност и корупцията.

„Изнасянето на информацията в тези телеграми е престъпно деяние, което трябва да се преследва в САЩ. Хората, които оповестиха тази информация, са нарушили американското законодателство и заслужават да бъдат изправени в съда. Не в България, а в други страни, има хора, които са застрашени, тъй като тази информация е споделена гласно”, допълни Джеймс Уорлик.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още по темата: визаДжеймс Уорлик
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
0
 
2
 
! Отговори
АЗ преди 13 години
Не знам дали ще ни спрат нета, все пак телевизията, радиото и вестниците не са достатъчни за заливане с помия и промиване на мозъците.
173
1
 
2
 
! Отговори
АЗ преди 13 години
Напротив, всички ние обичаме хамериканците. Гледаме американски филми, слушаме американска музика, пишем на английски (по възможност на латиница), имитираме американците във всяка глупост, козируваме им и т.н. Иначе на маса сме голяма работа. И много обичаме да лъжем, а после и да забравяме.
172
5
 
8
 
! Отговори
Уорлик преди 13 години
А Уорлик знае ли защо американците са в АФганистан, където в тяхно присъствие производството на опиев мак, основно съставка на хероина, е станало стотици пъти в повече. А
171
2
 
10
 
! Отговори
Фактология преди 13 години
Не изваждайте конкретни фрази или изречения, а гледайте цялостната картина.Той бе привикан в посолството и му бе обяснено защо му се отнема визата. Той не отговаря на условията за виза според американското законодателство, допълни той. И да сте сляп фен на Петковски четете повече ФАКТИТЕ!
170
3
 
7
 
! Отговори
Ран-Нът преди 13 години
Кой ще изброи нашите плачевни ФАКТИ! И тогава да плюе Щатите. Ние къде и що сме???
169
2
 
9
 
! Отговори
Галевия преди 13 години
Апа оня от шадравана да си ходи в Сибир.Кофти АА! Щот е комунист най-долен и вие тук повечето го покрепяте.А дори не сте и от Плевен . хората говарят и хората знаят ,но защо си траят??
168
10
 
9
 
! Отговори
гост преди 13 години
Тоя да си ходи в Америката. We don't like Americans here, go home!!!
167
8
 
15
 
! Отговори
Факт преди 13 години
Уорлик, ти знаеш ли коя е тази страна където:17% без здравни осигуровки14,5% в беднотия (poverty)10% безработни45милиона получатели на КУПОНИ за ХРАНАНе, не България, ТОВА Е USA! USA! USA!good night, mr. morron!
166
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Number of uninsured Americans rises to 50.7 million!50млн АМЕРАКЦИ СА БЕЗ ЗДРАВНА ОСИГУРВКА, 40млн СА НА ПОМОЩИ.
165
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Та кой СЕГА управлява България???Абе ***, тук си ГОСТ. Оправете си *** първо при вас....
164
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
abe 157, anonimniko,Poslannikyt ne evynka, toi e vytre v nestata.Petkov e iskal da pikae wyw wsi4ki baseini u statite i za towa nego dopuskat da im vleze i USeto, sho ako polu4i obezvodniavane nema da im stigne rakiata da go napiat
163
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Цирк и то постен, този даже американците не го знаят кой е ?Но оня до него направо се е омазал с гомна.
162
5
 
18
 
! Отговори
t-rex преди 13 години
Самия факт, че Румен Петков се е срещал с наркоразпространители докато е бил министър на вътрешните работи е основание този човек да бъде изгонен от България, а вие плюете американците, че му взели визата! На тия дето толкова плюят Америка, ще им кажа само, че съм ходил там, ходил съм и в Русия и да ви кажа предпочитам БГ да прилича на Америка, защото сега не сме много по-различни от Русия.
161
3
 
18
 
! Отговори
УПРАВИТЕЛЯ преди 13 години
Щом Уорлик е подпукал *** и бандюгите това е добре.Хубаво е започнал с Румен Петков, но да продължи и с неговото обкръжение по МВР линия и ДАНС - да видите тогава кво става.
160
5
 
7
 
! Отговори
Някои сии преди 13 години
Господинът е излъгал, криминално разследване с/у депутат без отнет имунитет, чрез гласуване в пленарна зала- абсурд, а и някой да знае дали това се е случило? А, ако има следствено дело в което е упоменато в някаква връзка и РПетков и такива подробности се знаят от Уорлих, то тогава сме много зле като суверенна държава.
159
1
 
20
 
! Отговори
Испански брокер преди 13 години
Разследването е свързано със закупения луксозен апартамент в Барселона, където Р. Петков е платил парите в брой. Той не може за сега да даде обяснение за произхода им. Пътувал е с кораб, като е използвал двудневния престой, за да финализира сделката. Проучването е било извършено от адвокати на Маджо и когато се е стигнало до крайна цена Петков се е появил с 1.5 млн. евро кеш. Дали ги е изнесъл от България или са му били донесени, той не си спомнялах!
158
8
 
7
 
! Отговори
Анализатор преди 13 години
Ти определено си много *** след като не проумяваш че тъпите *** кравари имат ясно изразена деструктивна политика за целия Балкански регион и специялно ние сме като послушни животни които разиграват както си искат и ни закопават икономически все повече докато станем като 3-тият свят.А тоя *** амбассадор не усеща ли че вече стана дразнещ с неговите постоянни *** изказвания.Апе фък офф...
157
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Г-н посланник, до колкото знам следствието се води при спазване на някаква тайна и обикновенно не се изнася информация преди да е приключило или внесен обвинателен акт и присъда. Как Вие разбрахте че се води следствие, при положение че такова няма и кой Ви снесе поверителна информация? Ще кажете ли? И сега кажете че не се намесвате във вътрешните работи на суверенна държава! Г-н посланник за такава намеса САЩ екстрадират за 24 часа. На Вас обаче само ще се усмихнат и благодарят.
156
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ей стига лаяхте срещу американците,защото ще ви спрат нета и тогава пак трябва да ходите в кварталната кръчма да си давате мнението от,което всъщност никой не се интересува.А там сигурно отдавна сте омръзнали и сте на вересия.
155
2
 
20
 
! Отговори
АСИ преди 13 години
Г-Н УОРЛИК ВИЕ МОЖЕТЕ МНОГО ДА ПОМОГНЕТЕ НА БГ НАРОД,,КАТО ПРЕМАХНЕТЕ ВИЗИТЕ,, ТОГАВА ЩЕ ВИДИТЕ В БГ САМО МАФИОТИТЕ И ***.