Не мога да влияя на света!

Борисов полагал неимоверни усилия заради цените
Обновена: 14 мар 2011 15:01 | 14 мар 2011 13:05,
657
Не мога да влияя на света!
Борисов праща писмо до Брюксел заради акциза на горивата. Снимка: БТА

"Съжалявам, полагаме огромни усилия, правим всичко възможно. Не мога да влияя на процесите в света. Иска ми се, но не мога".

Така премиерът Бойко Борисов коментира покачването на цените на горивата. Той отбеляза, че цените на петрола растат навсякъде в света.

"Всички сме губещи. Всичко идва от проблемите с петрола", коментира той и добави:

"Правим всичко възможно да извадим държавата от кризата. И Япония с милиардите загуби, които понасят и трябва да се компенсират. Това всичко е в минус на човечеството. Затова се правят извънредни съвети, срещи на върха и търсим решение".

По повод възможностите за намаляването на акциза на горивата премиерът заяви, че 26 държави трябва да се произнесат дали за България може да се направи компромис с акцизните ставки.

"Днес ще отиде писмо в Брюксел и ще ги питаме, за да може популистите да знаят, че това не може да стане", отсече Борисов.

В неделя хиляди българи от цялата страна излязоха с автомобилите си из страната, за да протестират срещу високите цени на горивата, като зареждаха гориво за минимална сума.

Протести започнаха и превозвачите от цялата страна.

"Срещу кое протестират? Срещу Кадафи? И аз бих протестирал, защото всичко идва оттам, идва от проблемите с петрола", коментира Борисов.

Още по темата

Миналата седмица финансовият министър Симеон Дянков беше категоричен, че акцизът на горивата няма да се пипа.

Според него това е минимумът, който България трябва да изпълнява по предприсъединителната си програма. Имали сме най-ниския акциз в целия ЕС и той не бил причината за увеличаването на цените.

Междувременно стана ясно, че министърът на транспорта Александър Цветков е предложил намаляване или премахване на акциза върху биодизела, който е компонент на дизела като продукт, и контролиране на цените на горивата от страна на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране.

Очаква се становището на финансовото министерство по някои от мерките, обясни министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


657
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
4
 
66
 
! Отговори
Аха, на света не, но преди 13 години
А на Цветанов можеш ли ? На този тежък *** ? Който не стига, че ***, ниско образован и силно неквалифициран, но е и нагъл и крадлив. Поне на него можеш ли да въздействаш, а ?
11
64
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В СРАВНЕНИЕ С БОЙКО СТЕ ПЛЮНКИ....ДРУГАРЧЕТА--ПРЕСТЪПНИЦИ
10
5
 
63
 
! Отговори
гражданин преди 13 години
на света не можещ да повлияеш, но на приятеля си Златев можещ....
9
8
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Срещу кое протестират? Срещу Кадафи? И аз бих протестирал, защото всичко идва оттам, идва от проблемите с петрола", коментира Борисов. Щом Борисов се чувства като Кадафи.... да му викаме Бойко Кадафито
8
9
 
80
 
! Отговори
kkkk преди 13 години
КАКВИ СА УСИЛИЯТА *** ЧЕ НЕ МОГА ДА СЕ СЕТЯ ?????240 лв мин. работна заплата 3 лв/лит Бензин/ Дизел Да умреш дано !!!!
7
6
 
74
 
! Отговори
Сион преди 13 години
Тц , тц , сега следва ритуално самоубийство..Оказа се че слънцето не изгрявало заради БиБи..Даже на световните процеси не можел да влияе..Няма да го понесе нарцисъзмът му..Ще се самозадуши сред пачки от СиБанкя..
6
2
 
89
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вдигай заплатите тогаз Бат Бойко. Или и за това Брюксел не дава ? Ако е тъй закво ни е тоя евросъюз ?
5
109
 
28
 
! Отговори
БАЙ КОЛЮ преди 13 години
ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ СМЕ С БОЙКО И ГЕРБ.НЕКА НЕ ВИ ПУКА.МАЧКАЙТЕ БСП-МАФИЯТА.БСП УМРЯ...МЪРТВА Е ...ПОЧИНА...ТАКА ЧЕ СПОКОЙНО И ЧЕСТИТО
4
14
 
77
 
! Отговори
Анчо преди 13 години
***!
3
11
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
хахахаха цените са 95% данъци и акцизи, надценки и 5% реална стойност на петрола :) За жалост Бойко не може да се бори с петролната мафия.
2
9
 
62
 
! Отговори
Юберменш преди 13 години
Ами вместо в магистрали вложи паричките от твоите банки в биогориво, и може и да не ни влияят цените на петрола чак толкова...
1
17
 
101
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ОСТАВКА !