46 депутати сричат: Сongratulations!

Народните представители с безплатни курсове по английски
Обновена: 16 мар 2011 09:16 | 16 мар 2011 07:06,
180
46 депутати сричат: Сongratulations!
Снимка: Булфото

Подобно на премиера Бойко Борисов, и депутатите усвояват езика на Шекспир.

От понеделник в Народното събрание текат курсове за начинаещи и напреднали по английски език.

В курсовете участват както депутати, така и представители на администрацията на парламента.

Уроците се провеждат два пъти седмично, във вторник и четвъртък, в сградата на пл. „Батенберг”, която също е част от Народното събрание.

Депутатите залягат над учебниците по три учебни часа. Сред записалите се има представители на почти всички парламентарни групи – Петя Раева от ДПС, Михаил Миков от БСП, Емил Гущеров от ГЕРБ, Огнян Стоичков от Атака са само част от жадните за знания народни избраници.

От администрацията на парламента не дадоха повече подробности за курсовете.

Още по темата

Стана ясно обаче, че курсът за начинаещи включва 46 души. Обучението по английски ще струва на парламента 90 хиляди лева и ще приключи в края на юли.

Бойко Борисов неведнъж е демонстрирал познанията си по английски. Емблематична остана фразата му: "Чуя ли Сongratulations, Борисов, нататък не слушам", защото това му е било достатъчно.

Вместо уроци обаче премиерът разчита да усвои чуждия език с помощта на дървена кутия с разноцветни листчета. Най-често я ползвал в колата, докато пътува.

От едната страна на листчето е английската дума и нейното произношение, изписано с български букви. А от другата – значението й на български.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами *** трябва да ги пратят в килийно училище.Гледах някакъв ГЕРБ дебелак, който се мъчеше да промълви някаква английска дума.Явно че ще му са необходими поне три мандата, за да "върже" едно изречение.Но нали е аванта - народа плаща масрафа.Кой учеше от листчета английски и сричаше "Сongratulations"?
29
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За безработните няма курсове, а само за работещите ,на които всички ние им плащаме ваучери за стотици лева . Хората останали без работа са аутсайдери от всякъде, освен от задължението да си плащат сметки и данъци.
28
0
 
11
 
! Отговори
юнака преди 13 години
от 240 търтея да останат 80,без това тия *** за нищо не стават.
27
0
 
2
 
! Отговори
topcho преди 13 години
ne triabva da ima i edin chovek ...dori i chistachkite v narodnoto sabranie triabva da imat minimum toifel standart za da badat tam... sega e palno s degradirali debelaci...s mozak kolkoto tikvena semka..
26
1
 
20
 
! Отговори
Защо преди 13 години
Защо безплатно!!!! Ефтини кюфтете,безплатни курсове,служебни автомобили!! Да са учили когато е трябвало ,а ние да спрем да избираме нискообразовани милиционери да ни управляват!!
25
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Айде пак наши пари за *** ,дето са безни да си платят курсовете...
24
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Днес и малките деца учат английски. Тези недоучили народни представители откъде ги изкопаха? Не пишете такива новини, не ни ядосвайте повече!
23
0
 
23
 
! Отговори
Знаещ английски преди 13 години
И защо безплатно? Малко ли им са парите? Пък откъде събраха толкова неуки хора на едно място? И те са творците на нашето настояще и бъдеще? Хайде платете им, за да си ходят, живи и здрави да са, благодарим им!
22
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И що НИЕ ще плащаме на тези мазни *** да учат английски?!И то по 2000 лв.?!Какви са тия курсове бе по 2000 лв. на човек?!Да им ги удържат от заплатите!Никаква работа не вършат само цоцат от бюджета!
21
1
 
2
 
! Отговори
lilly alex преди 13 години
buwmeni.izliwni 90 000lv na vqtara za kurs-izu4avane na angliiski ezik bg deputati.narodat se topi ot glad a te we u4at zap.ezici. posle we si ragovarqt pomezdu si na angliiski. kurs li ,puwka ve4e trqbva da gramne.
20
0
 
19
 
! Отговори
БГ овца преди 13 години
Поредното ограбване на обикновените българи.Защо с тези пари не се организират курсове в трудовите борси?Сега ще ги изучим,ще им дадем повече пари за бензин и разходки , а народът ще тъне в мизерия!!!Къде ще говорят на английски,че да ги обучаваме?????????*** народ сме!!!Държим се като овце и затова ни стрижат всеки ден!
19
0
 
20
 
! Отговори
JJ преди 13 години
Защо ни е зле държавата? Ами, защото сервитьорките по морето знаят повече езици от тези "управляващи" тъпоглавци, които не се знае как са си купили образование и дали въобще имат някакво такова! That's why i will leave this country.
18
0
 
9
 
! Отговори
Килъра преди 13 години
ДНЕС.БГ защо не пишете за това,че днес любимците ни ще въведаят двойна такса за магистралите и после викат защо нмалели колите по улицата!
17
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сой ги избра тези ***...........до кога ще гласувате за малограмотни..........през носа ни излиза тяхното обучение. Ни висше образование имат(купени дипломи), ни езици знаят, да не говорим, че повечето от тях и едно семейство не могат да създадат т.е. не поемат отговорност. А какво да кажеш за трудовия им стаж. Стига сте глаували за партии............гласувайте за личности
16
4
 
15
 
! Отговори
Килъра преди 13 години
ГЕРБ-новия морал в политиката мухахаххахха :)))))))))
15
1
 
20
 
! Отговори
А? преди 13 години
Чета коментарите и разбирам ЗАЩО Христо Стоичков ОКОНЧАТЕЛНО напусна държавата.
14
2
 
16
 
! Отговори
животно преди 13 години
е нема такава държава с толкова депотати ***.а данс и мвр кога ще почнат да школуват там па колко са глупави..
13
0
 
24
 
! Отговори
дебело дете преди 13 години
по 2 бона на човек за 3 месеца ... малко скъпо излиза това обучение ... я кажете коя е фирмата и как точно я избрахте ... че да знаем и ние за професионализма в обучението по английски ...научете *** в парламента и на обноски,научете ги на морал ... за това парите няма да помогнат за съжаление ... невъзможно е
12
0
 
24
 
! Отговори
Мартин преди 13 години
А за въпросноте курсове ми се струва малко кофти сделка - 46 човека - 90000 лева, близо по 2000 лева на човек!!! Кой от вас е давал 2000 лева за езиков курс за по-малко от 5 месеца?
11
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 5Не е жалка статията , а са жалки народните ни избранници!