46 депутати сричат: Сongratulations!

Народните представители с безплатни курсове по английски
Обновена: 16 мар 2011 09:16 | 16 мар 2011 07:06,
180
46 депутати сричат: Сongratulations!
Снимка: Булфото

Подобно на премиера Бойко Борисов, и депутатите усвояват езика на Шекспир.

От понеделник в Народното събрание текат курсове за начинаещи и напреднали по английски език.

В курсовете участват както депутати, така и представители на администрацията на парламента.

Уроците се провеждат два пъти седмично, във вторник и четвъртък, в сградата на пл. „Батенберг”, която също е част от Народното събрание.

Депутатите залягат над учебниците по три учебни часа. Сред записалите се има представители на почти всички парламентарни групи – Петя Раева от ДПС, Михаил Миков от БСП, Емил Гущеров от ГЕРБ, Огнян Стоичков от Атака са само част от жадните за знания народни избраници.

От администрацията на парламента не дадоха повече подробности за курсовете.

Още по темата

Стана ясно обаче, че курсът за начинаещи включва 46 души. Обучението по английски ще струва на парламента 90 хиляди лева и ще приключи в края на юли.

Бойко Борисов неведнъж е демонстрирал познанията си по английски. Емблематична остана фразата му: "Чуя ли Сongratulations, Борисов, нататък не слушам", защото това му е било достатъчно.

Вместо уроци обаче премиерът разчита да усвои чуждия език с помощта на дървена кутия с разноцветни листчета. Най-често я ползвал в колата, докато пътува.

От едната страна на листчето е английската дума и нейното произношение, изписано с български букви. А от другата – значението й на български.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
7
 
6
 
! Отговори
Мартин преди 13 години
Няма проблеми народа да им плаща заплати, курсове и т.н. По цял свят е така. Проблема при нас е, че никой от тях не разчита на тези привилегии, "оправя се сам", а така държавата и народа са ощетени брутално - черно на бяло има някакви си 2-3 хиляди лева заплата, автомобил, командировъчни - разходи за 5-6 хиляди лева месечно!!! А всъщност няма смисъл да споменавам колко прибира болшинството с "Игрите си"!
9
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Интересно досега какво са правили без английски? Или те затова са в парламента, щото за друго не стават? Ами като свърши мандата, кой работодател ще ги наеме и закво?
8
3
 
19
 
! Отговори
НЛО преди 13 години
ПО ГОЛЯМА ГЛУПОСТ ДА ПЛАЩАШ ЗА *** ДЕПОТАТ В СВЕТА НЯМА.ВМЕСТО А СИ ТРАЯТ ТЕ ГО ПРАВЯТ НА ПОКАЗ СРЕЩУ 90 ХИЛ.ЛЕВА НА ГОДИНА.ОСТАВКА НА ГЕРБ И ПРОСТИТЕ ДЕПОТАТИ.
7
1
 
13
 
! Отговори
Килъра преди 13 години
Еми няма лошо и аз мислех да запиша едно курсче ама парите нали тряба да отидат за 240-те супермени! :)
6
1
 
20
 
! Отговори
!!!!!!!!!!! преди 13 години
Тия още български не знаят,а тръгнали да учат английски!
5
8
 
3
 
! Отговори
читател преди 13 години
Много жалка статия. днес.бг продължават да падат надолу.
4
2
 
24
 
! Отговори
бивш избирател преди 13 години
Тия *** се пишат на "аристократи". Егати жалката пародия! Това е един просташки карнавал на бай-ганьовщината. Дай на простака малко власт и му виж акъла. Кой ще им плаща курсовети - пестествено ние с данаците си. Ние им плащаме огромните заплати, командировки, секретарки, автомобили, задградинчни екскурзии, представителни и т.н.
3
1
 
35
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
всички вън от парламента.и това обучение на некадърницните народа ще плаща.ние как си плащаме уроците на децата.цц си е врътнала далавера някой неин приятел ще гризне 90 бона а депутатите пак ще са неуки ***.ама неграмотността не им пречи да могат да крадат
2
2
 
25
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Боже, Боже колко мъка има по този свят...
1
3
 
34
 
! Отговори
Масажиста на уши преди 13 години
Подготвят след изборите да живеят в новата си родина!!!