В земеделието не летят калинки, а много пари!

Найденов категоричен, че кадрите имат образователен и професионален опит
Обновена: 19 мар 2011 10:42 | 19 мар 2011 10:38,
91
В земеделието не летят калинки, а много пари!
Найденов категоричен, че няма други кадри като Калина Илиева. Снимка: Булфото

Средствата, които страната ни трябва да усвоява по европейските програми, трябва да бъдат управлявани от икономисти.

Това заяви земеделският министър Мирослав Найденов по време на парламентарния контрол в отговор на въпрос на депутата от левицата Петър Курумбашев за кадровата политика във ведомството му.

Според Найденов специалистите притежават необходимия образователен ценз и професионален опит. Мнозина от тях са се обучавали и допълнително за повишаване на ценза си.

Петър Курумбашев обаче посочи, че за изпълнителен директор на Изпълнителна дирекция по семезнание е назначен химик.

„Той няма никаква представа от агрономия”, заяви Курумбашев. Той даде за пример и директора на Дирекция „Животновъдство”, който е завършил търговия, и че единственият специалист зоолог в тази дирекция е в пенсионна възраст.

Още по темата

„При тези назначения на икономисти мисля, че може би икономическият министър Трайков може да се наложи да назначава растениевъди и животновъди. Не се ли създава впечатление, че в МЗХ летят калинки?”, запита Курумбашев.

„Не знам дали летят калинки, но летят много пари. В общата селскостопанска политика ежегодно влизат 44 % от общия процент на ЕС. По земеделските фондове влизат най-много средства – 3,2 млрд. влизат само по ОП „Развитие на селските райони”, това са почти половината от европейските средства, постъпващи в държавата”, отвърна му Мирослав  Найденов.

Според него тези средства трябва да се управляват от икономисти.

„Не виждам нищо лошо в животновъдството, където става въпрос за преструктуриране на средства, да има назначение на икономист”, добави Найденов.

По-важни са резултатите, а те са такива, че усвояването на европейските средства в селското стопанство е много по-добро от времето на предишното управление, категоричен е министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
0
 
! Отговори
lzxsnthvf преди 12 години
89
0
 
0
 
! Отговори
Hines преди 12 години
At last, someonees up with the "right" anewsr!
88
0
 
2
 
! Отговори
оле преди 13 години
За съжаление в Обл.Зем служби ,както и в Общинските служби по земеделие хора назначени без нужното проф.образование колкото искаш.Учители,пенсионирани военни,завършили стъкларски и керамични техникуми,шивачки - такива са кадрите на министър Найденов.
87
0
 
2
 
! Отговори
MARIA преди 13 години
NE KALINKITE SA VINOVNI A MAZNATA MARSHA
86
0
 
5
 
! Отговори
стефо преди 13 години
10 години са многоДо 2 месеца,ще се надяваме да се самосезира сам и да си е подал оставката
85
0
 
3
 
! Отговори
revansh преди 13 години
Хващам се на бас, че след десет години този министър ще си лежи кротко в затвора.
84
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Напротив аз само Калинки виждам, едни такива розови на жълти точки, и ТИКВИ и КАУНИ.Все зарзавати и хищни насекоми...Въобще Вие от ГЕРБ много ми приличате на *** катун, сбирщина от ***!
83
0
 
4
 
! Отговори
гневен преди 13 години
тези сателитни снимки ги има и наса и са много добри, но от там не може да се взимат комисионни.само за миналата година гл.дирекция "земеделие" с директор кратуната Маринов е заплатила 1,5 млн лв. за летене от коено няма никаква полза.за подробности попитайтие някои от работещите в общинските служби "земеделие"
82
0
 
3
 
! Отговори
гневен преди 13 години
то в иара все такива.шефа на ригион софиа известен като скиорчето жоко при назначаването си заяви че със вифа който е завършил може да различи само жаба от риба.
81
0
 
0
 
! Отговори
нали, преди 13 години
еех ,....МЕЧТИ!!!
80
0
 
4
 
! Отговори
да бе, преди 13 години
цензът е голяма работа ,особено когато в БГ всеки 3-ти е неграмотен ,....та от къде са се взели чак толкова големи специалисти ???На Калинките ли вече им викат висок ценз?
79
0
 
5
 
! Отговори
Blur преди 13 години
А как скачаха,че даже и крави водеха...
78
0
 
7
 
! Отговори
Blur преди 13 години
Абе,другаря Цаконски нещо се изгуби-явно се е напапал вече,заедно със Зоров.
77
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Разбира се, че ще се роят калинките, и то не само в това министерство - нали пък вождът е пожарникар. А тлъстият *** Найденов, вместо да лежи сега в затвора заради 20-годишното месо, е министър. Ще има и за тях възмездие!
76
3
 
21
 
! Отговори
мда преди 13 години
какво велико прозрение Средствата, които страната ни трябва да усвоява по европейските програми, трябва да бъдат управлявани от икономисти.като им знаем икономистите начело с министъра на финансите, може да си представи човек какво ни чака
75
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
НекадъРни *
74
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Директорът-химик е назначен заради умението да прави минети на управляващите.Заместниците и пък да некадърти болни мозъци.Това е реалността в абсурдната ни държава като цяло.
73
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сетих се и за още една калинка. Тя кръжи около рибите. Шефът на ИАРА е политолог и посредствен музикант. Неговият ценз сигурно е много полезен в борбата с бракониерите... Нещастни некадърници и ***!
72
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ех тази калинка бе.кой успя да я на--е и какво роди тая.
71
3
 
11
 
! Отговори
Джони преди 13 години
До 63 За Бай Тошо най много плаче Боко- бодигарда му. Дето му разтриваше ушетата.Така ,че за Северна Корея -марш начело с него.