В земеделието не летят калинки, а много пари!

Найденов категоричен, че кадрите имат образователен и професионален опит
Обновена: 19 мар 2011 10:42 | 19 мар 2011 10:38,
91
В земеделието не летят калинки, а много пари!
Найденов категоричен, че няма други кадри като Калина Илиева. Снимка: Булфото

Средствата, които страната ни трябва да усвоява по европейските програми, трябва да бъдат управлявани от икономисти.

Това заяви земеделският министър Мирослав Найденов по време на парламентарния контрол в отговор на въпрос на депутата от левицата Петър Курумбашев за кадровата политика във ведомството му.

Според Найденов специалистите притежават необходимия образователен ценз и професионален опит. Мнозина от тях са се обучавали и допълнително за повишаване на ценза си.

Петър Курумбашев обаче посочи, че за изпълнителен директор на Изпълнителна дирекция по семезнание е назначен химик.

„Той няма никаква представа от агрономия”, заяви Курумбашев. Той даде за пример и директора на Дирекция „Животновъдство”, който е завършил търговия, и че единственият специалист зоолог в тази дирекция е в пенсионна възраст.

Още по темата

„При тези назначения на икономисти мисля, че може би икономическият министър Трайков може да се наложи да назначава растениевъди и животновъди. Не се ли създава впечатление, че в МЗХ летят калинки?”, запита Курумбашев.

„Не знам дали летят калинки, но летят много пари. В общата селскостопанска политика ежегодно влизат 44 % от общия процент на ЕС. По земеделските фондове влизат най-много средства – 3,2 млрд. влизат само по ОП „Развитие на селските райони”, това са почти половината от европейските средства, постъпващи в държавата”, отвърна му Мирослав  Найденов.

Според него тези средства трябва да се управляват от икономисти.

„Не виждам нищо лошо в животновъдството, където става въпрос за преструктуриране на средства, да има назначение на икономист”, добави Найденов.

По-важни са резултатите, а те са такива, че усвояването на европейските средства в селското стопанство е много по-добро от времето на предишното управление, категоричен е министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
1
 
2
 
! Отговори
selyanin преди 13 години
lija e naydenov ne sa kadirni tvoyte predstaviteli v zemedelieto nisto stotinka ne se padat za nay drebnite ne gi lijete naroda mayka vi *** za tozi koyto obrabotva 20ili 30 dekara ima li evro pari nyama zasto lijete naroda
69
1
 
14
 
! Отговори
галактика преди 13 години
*В земеделието не летят калинки, а много пари* ----- Летеше само една Калинка, но тя *излетя* заради много пари ---- НЕ й дадоха думата, но здраве да е, някой ден ще ни разкаже какво точно се случи
68
0
 
15
 
! Отговори
............... преди 13 години
Няма други кадри като Калина Илиева !!!ФАКТ !УНИКАЛНА ! БРЕМЕННО БОЛНА И ВИСОКО ДИПЛОМИРАНА В ... МЕЧТИТЕ СИ....
67
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Калинки с фуражки летят във всички министерства, агенции и др. подобни най-едрите са в м с.
66
1
 
2
 
! Отговори
972 преди 13 години
FURAJA POSKAPNA,SAOTVETNO TREBVA DA SE UVELI4I CENATA NA MESOTO.ZA6TO DA NE E PO 12-13 LEVA KILOTO.KAK 6TE OCELEE JIVOTNOVADSTVOTO AKO NE SI PLA6TA MASRAFA OT TVA 6TO GO RABOTI?
65
0
 
6
 
! Отговори
Да бе да преди 13 години
Ниските изкупни цени на млякото и скъпият фураж принудиха овцевъди от Девинско да разпродават стадата си. По думите на председателя на Съюза на овцевъдите Рашко Кехайов собствениците в региона отглеждат едва 2000 броя ***, като допреди 2 години бройката е била двойно по-голяма. Поради липса на средства стопаните са били принудени по време на Курбан Байрям в край на миналата година да продават дори бременни животни. Проблем за тях е и ниската изкупна цена на живото месо. Килограмът се продава за 2-3 лева, като според собствениците реалната цена не трябва да бъде под 10 лв.Фуражът вече е 50 стотинки и цената на месото трябва да се повиши. Потребителите нека го купуват по 12-13 лева, а държавата да измисли механизма, по който хем ние да имаме сметка да го продаваме, хем и в магазините цените да не са изключително високи за хората", посочи Кехайов. Цената на овчето мляко също е много ниска, като мандрите предлагат едва 80 стотинки за литър натурално мляко. Според Кехайов, млякото не трябва да се продава за по-малко от 2 лева за литър.
64
0
 
0
 
! Отговори
винаги БСДП. преди 13 години
Допълнение към 65. Същото се отнася най-вече за 61-изписан с подобрение от 4-ти километър.Виж колко плюса има първото ми изказване ,пък после яж л***а
63
1
 
27
 
! Отговори
Уат дъ фак преди 13 години
Тоя единственото полезно нещо, което направи за година и половина, бе да купи една риба на една женица.
62
6
 
4
 
! Отговори
до 63 преди 13 години
Дано това да стане с БСП,защото те са най виновни Боко да е сега на власт. бараха се с доган и мадридския мошенник.Но и тез некадърници забъркаха такава каша ,че жална ни майка. Тук всеки е срещу всеки и работи това дето не му е работата.Всички, които излъгаха народеца ще са в миша дупка вкл. и герберистите.Народа е овчедушен, ама накрая ще изоока.О свещенна простота.Я му думам ли думам ,а он рупа ли рупа зелени рапони.
61
2
 
3
 
! Отговори
VUTE преди 13 години
-kato se otvorjt magistralite ,6te ima mnogo novi rabotni mesta za magistralnite trujeni4ki.eto kak se pravi ikonomika.B.B.
60
8
 
3
 
! Отговори
усмивка преди 13 години
абе дали аз не съм разбрал ама тука още плачат за баи тошо а ми споко бе те в северна корея ще ви приемат бе не вервам да ви върнат
59
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ВСИЧКИ В ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ТИКВАТА СА НАКАЦАНИ ОТ КАЛИНКИ. ЕДНА ПИКЛА ГИ НАПРАЙ ЗА СМЯХ.
58
9
 
3
 
! Отговори
до 53 преди 13 години
Ако обичаш, недей в 3 лице множествено число! Аз не съм от "никои"!Ти най-вероятно си комуноид от N-то коляно и затова говориш в 3 лице, множествено число! Пък и съжаляваш за тошовото време... А на изборите за наесен не бери грижа! БКП ще е в миша дупка... Надявам се там да си остане.
57
1
 
3
 
! Отговори
XXL преди 13 години
MERNA EDINICA ZA TAPOTIA-1 KALINKA.MERNA EDINICA ZA IZLAGACIA-EDNA JELEVA.MERNA EDINICA ZA GIONSURATLAK-EDIN SERGEY.MERNA EDINICA ZA NACIONALNO PREDATELSTVO-EDIN DOGAN.MERNA EDINICA ZA NACIONALEN GRABEJ-EDNO BSP.MERNA EDINICA ZA POLITIKONOMI4ESKA NEKOMPETENTNOST-1 GERB.MERNA EDINICA ZA POLITI4ESKO SURFIRANE-1 KOSTOFF.MERNA EDINICA ZA POLITI4ESKO IZKUKVANE-1 YANE.MERNA EDINICA ZA KOSMI4ESKO TARPENIE-EDIN BALGARSKI NAROD.
56
2
 
5
 
! Отговори
усмивка преди 13 години
е нали тука всички са мнооо компетентни бе аз ше си се возим по теа магистрли и с голям кеф ще си мисля колко ги е яд синьо-червените не герб затриха производството и никой не е направен от герб олигарх мислете как може да си помогнете сами и не чакаите некои да ви оправя
55
1
 
12
 
! Отговори
Джони преди 13 години
Какви магистрали, какъв хасфалт ? Нали се спука и тоя балон ? Правят ги с пепел от Димитровградските рудници. А прословутия път "Люлин " вече се скапа.То стана ясно какво ще е качеството още когато Боко се изцепи ,че ще прави магистралите 2 пъти по евтино от Европа.
54
3
 
17
 
! Отговори
Килъра преди 13 години
Този е може би най-големия некадърник в това правителство!
53
3
 
13
 
! Отговори
Бай Колю преди 13 години
Усмивке, Кога следва да се пукаме?! В момента ли, когато няма НИТО ЕДНА ГОТОВА МАГИСТРАЛА, или после, когато (ако) евентулано пуснат някоя?! И за коя най много трябва да се пукаме?! За двайсетте километра на Люлин, от които бяха готови деветнайсет, или за оная другата, дето още бай Тошо почна да я строи?! Иначе, дано да пуснат де....аз също искам да има магистрали! Крайно време е! Ама да имаме САМО магистрали, пък всички друго да е леш...извинявай, ама мен поне не ме кефи!! И въобще, това няма ли най после да си го набиете в гербавите кухи кратуни?! НИКОЙ В БЪЛГАРИЯ НЕ Е ПРОТИВ МАГИСТРАЛИТЕ!!! Проблемът е, че всичко останало е потънало в мизерия, и Боко, и всички гербави ни баламосвате, че....имало магистрали!!! Е не стигат едни магистрали, за да се наречеш УСПЕШЕН министър-председател! Никак не стигат!!! Още повече, като си съсипал всичко останало! Лично ти! И малоумното ти управление, заедно с некадърните министри! Здравеопазване, наука, култура, образование, пенсионна система, здравна каса, селсто стопанство, промишленост, малък бизнес...всичко батак, и то точно вие-гербавите най много забатачихте нещата, иначе обаче не спирате! Магистралите, та магистралите.... *** работа!!!
52
2
 
4
 
! Отговори
до 51 преди 13 години
Кога и кой ги е "отварял" тези фирми, че сега били "затворени"?
51
1
 
13
 
! Отговори
до 45 преди 13 години
Че се смениха крадците с некадърниците, то се вижда от луната.Че си *** то е ясно. Че си куха лейка, който вика на черното бяло е ясно. Когато фактите говорат и боговете мълчат. Дойде време да съжаляваме за бай Тошовото време. Ей това направихте от надеждите на хората-всички са маскари и пеликани. Ще се видите *** ниедни на есен на изборите