От "пепел" ли е Тракия? Спешни проверки на ДНСК

Канят строители, медии и политици да взимат проби
Обновена: 22 мар 2011 14:49 | 22 мар 2011 12:24,
184
От "пепел" ли е Тракия? Спешни проверки на ДНСК
"Пепел" на Тракия. Снимка: БСП

Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) е сезирана и е възложила на лаборатория да проведе спешно изпитване на материалите, които вече са вложени в строежа на магистрала "Тракия".

Това обяви на пресконференция зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Георги Прегьов.

Коментарът му е по повод твърдения на червената опозиция за "градим магистралите си върху пепел”, което според зам.-министъра звучи нереалистично.

Още по темата

Той цитира и писмените становища от кореспонденцията между МРРБ и Агенция "Пътна инфраструктура": "Доставените материали са с естествен генезис, но с антропогенни включвания – материали като парчета от тухли", "Пробите може да са взети от силно замърсени участъци", "Няма основание да се твърди, че материалите ще предизвикат деформация, ако бъдат вградени".

"Политиците нямат място в експертните оценки. Ако се установят отклонения от техническата спецификация, тогава съответните лица, които носят отговорност за влагането на материали в строежите, биха понесли своята отговорност. АПИ играе ролята на възложител и не носи отговорност за качеството на вложените материали, още по-малко такава отговорност трябва да се търси от министъра на регионалното развитие", смята Прегьов.

"За да гарантираме пълната прозрачност и обективност, когато се вземат пробите на място и когато се изпитват в лабораторни условия, ще помолим да присъстват представите на строителя, възложителя, на строителния контрол, на опозицията, на медиите, така че да демонстрираме, че компромиси с качеството няма да правим", увери зам.-министърът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
1
 
2
 
! Отговори
ivan преди 13 години
Ежемесечните проверки от страна на ДНСК са прах в очите, или не са видели лошото качество на инертният материал влаган в строежа, какво проверяват? Ако експерт Борисов, каже, че нещо не е така Милка Гечева тича да доказва, че генерала е прав защото е на изпитателен срок, а нейните копой не искат да свършва "рая", който са си създали при управлението на Иван Симидчиев и продължен от нея.За такъв гаф да си отива истеричната госпожа, а новият Началник да изрине тази скраб, вкопала се тъй дълбоко.
167
0
 
2
 
! Отговори
KAKA QNKA преди 13 години
az pak probvah na stani6ev vibratora.toi ne e 4erven a e zelen.ne e golqm i e mek.predlagam dolu pi6e6tite komunisti da go izprobvat i da dadat profesionalna ocenka.
166
3
 
2
 
! Отговори
harakiri преди 13 години
за пушека и огъня... след като се окаже, че магистралките на бб са шлакови, как мислите, какво ще последва? някакви предположения? чий джоби ще понесе последствията? не дай боже и ес да разберат!!! меркел не само ще спре парите, но и ще си ги поиска обратно, всичките. естествено разликата мужду стойността на положен чакъл и тази шлака е прибрана от властимащите, не от хората. а за да бъде пусната в употреба, магистралата трябва да се построи отново. бб строи двойни магистрали! конгратюлейшънс!
165
3
 
6
 
! Отговори
ШОПЪТ преди 13 години
КОГАТО СЕ СТРОИ С ЕВРОПАРИ, ВСЯКА ТАКАВА ЗАМЯНА НА МАТЕРИАЛИ СТАВА С МНОГО СЛОЖНА ПРОЦЕДУРА,ЗА ДА МОГАТ ДА СЕ ПОЛУЧАТ ПАРИТЕ. СЪМНЯВАМ СЕ ,ЧЕ ТУК ПРОЦЕДУРАТА Е СПАЗЕНА,НО СТРАННО,ЧЕ НИКОЙ НЕ ГОВОРИ ЗАТОВА. А ИНАЧЕ -ШЛАКАТА ОТ ВЪГЛИЩА Е КОВАРНА РАБОТА.ЗНАМ ГО ОТ ОПИТ.
164
2
 
8
 
! Отговори
Дград преди 13 години
Абе хора какви Кремиковци , какви Тец-ове, тия хора за 2 месеца изравниха със земята табаните на рудник Миньор... това е магистрала Тракия. Кой бил пратил снимката и т.н са просто дрънканици.... и отклоняване на вниманието .
163
0
 
1
 
! Отговори
тъп преди 13 години
173 ти фин прах виждал ли си да се валира и да се уплътни?Виждал ли си шлака от МДК Пирдоп, а от Кремиковци?Не сравнявай тая пепелШЛАКА с другита шлаки.
162
0
 
4
 
! Отговори
До ДИМИТРОВГРАД преди 13 години
Всичко е точно така, както го казваш, приятелю!Само дето не се нарича пепел, а ШЛАКА!В действителност, това е *** от сгурия от промишлените парогенератори на ТЕцовете. При тях въглищата се горят под формата на прах и с висока температура. Полученият *** от изгорените въглища представлява фин прах който се отвежда във специални открити води басейни, и в тях се утаява! След като изсъхне, представлява плътен здрав инертен материал, но който едва ли удачно да се използва за магистрала.
161
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мда, тия крадат по-здраво и от триглавата ламя. И ще има да си трошим колите по техните пътища..... ако има, разбира се, с какво хората да си платят горивото.
160
0
 
24
 
! Отговори
ДИМИТРОВГРАД преди 13 години
Не знам кви експертизи са правени , но елате да видите как един грамаден куп от сгур го изнесоха към тази магистрала ! И какво съдържа? Всеки който мине по пътя Димитровград-Ст.Загора ,на 1 км от Димитровград,ще види за какво става въпрос - за материал или за ПЕПЕЛ . Ще видите камионите които го транспортират и пътя в какво състояние е ,и си вадите веднага собствена експертиза ПЕПЕЛ ли е или не ?! Колко години се строят пътища и никой до сега не се сети за този "материал" ? Или сме били глупави
159
0
 
16
 
! Отговори
мда преди 13 години
то лятото наближава, ама няма през това да го усетим, а през следващото, адотогава много вода ще изтечесещам се как се нагъна Цариградско след един такъв ударен ремонт, докато беше кмет Бойко строим като за мяколко месеца...
158
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе да духа пепел тоя станишев :)
157
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е, *** са си *** още от време оно: за тях кредото е: колкото по зле, толкова по-добре. Тях никога не ги е интересувала България, винаги са гледали собствения си интерес и този на партията си, били са и винаги ще си останат жалки ***.
156
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И тая комунистическа миризлива партенка ще се окаже за пореден път една лошо скроена лъжа, но това са си ***, те никога няма да се променят, непрекъснато лъжат и разчитат на късата памет на народа.
155
3
 
22
 
! Отговори
инж.Иванов преди 13 години
От пепел е основата на магистралата.От табаните на димитровградските рудници за въглища е материала, който се полага в основата на пътя.Това е евтин отпадъчен материал.Строителят влага евтини материали, защото цената за строителството е изпилена под себестойност.Най-важна е основата.При строителството на път тя се полага на пластове, които задължително се валират и вибрират, което се прави епизодично при строителството на нашите пътища и оттам идва ниското им качество.
154
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Пепел" на Тракия. Снимка: БСПСериозно ли?...
153
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Крадливи български ***! Те не крадат, като *** железа и реколта от нивичките, те крадат милиони от изнемогващия народ... не убиват безпомощни страци, убиват бъдещето на България! Мръсни, крадливи, ***, не се оядоха за 65години вече!!! Пукат старите, вместо тях идват синове, дъщери, братя... няма оправия, толкова да мразят собствения си народ!!!
152
4
 
3
 
! Отговори
Пепеляшков преди 13 години
Прави ми впечатление, че повечето хора не правят разлика между пепел и згуря/згур. Ми как ше правите като цял живот на ТЕЦ в апартаментчето! Хе, хе, хе! Градски чеда, трагични сте!
151
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Прочетете статията във в.Труд от днес на страница 9 и ще разберете как е правена пробата.Поредния червен балон.Явно Я.Янев и БСП намират псевдо далавери във всичко което се прави от другите.Явно по този начин целят да прикрият собствената си некадърност.
150
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Стига глупости. От УАСГ казаха че не е пепел, а сгур. Освен това, зависи на какви качества отгововаря и къде точно се влага, така че може да е съвсем легален материал.
149
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Комунист за бой се стяга