От "пепел" ли е Тракия? Спешни проверки на ДНСК

Канят строители, медии и политици да взимат проби
Обновена: 22 мар 2011 14:49 | 22 мар 2011 12:24,
184
От "пепел" ли е Тракия? Спешни проверки на ДНСК
"Пепел" на Тракия. Снимка: БСП

Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) е сезирана и е възложила на лаборатория да проведе спешно изпитване на материалите, които вече са вложени в строежа на магистрала "Тракия".

Това обяви на пресконференция зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Георги Прегьов.

Коментарът му е по повод твърдения на червената опозиция за "градим магистралите си върху пепел”, което според зам.-министъра звучи нереалистично.

Още по темата

Той цитира и писмените становища от кореспонденцията между МРРБ и Агенция "Пътна инфраструктура": "Доставените материали са с естествен генезис, но с антропогенни включвания – материали като парчета от тухли", "Пробите може да са взети от силно замърсени участъци", "Няма основание да се твърди, че материалите ще предизвикат деформация, ако бъдат вградени".

"Политиците нямат място в експертните оценки. Ако се установят отклонения от техническата спецификация, тогава съответните лица, които носят отговорност за влагането на материали в строежите, биха понесли своята отговорност. АПИ играе ролята на възложител и не носи отговорност за качеството на вложените материали, още по-малко такава отговорност трябва да се търси от министъра на регионалното развитие", смята Прегьов.

"За да гарантираме пълната прозрачност и обективност, когато се вземат пробите на място и когато се изпитват в лабораторни условия, ще помолим да присъстват представите на строителя, възложителя, на строителния контрол, на опозицията, на медиите, така че да демонстрираме, че компромиси с качеството няма да правим", увери зам.-министърът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
19
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Само дето Калина изхвърча на часа, а подобни мошеници просперират в БСП
7
9
 
13
 
! Отговори
Дааааа бе преди 13 години
От пепел е само мозъка на Тиквата,ако въобще има нещо в кратуната си.Гаден червен некадърен червей.За толкова години управление една магистрала от пепел не можаха да направят ..все идно
6
3
 
22
 
! Отговори
gtf преди 13 години
Мен ме притеснява, че пак никой не носи отговорност ...
5
17
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
а вие от какво очаквате да е от злато.проверката им ще е като тази по дипломата на фалшификаторката калина.изведнъж фалшивата диплома изчезна и няма доказателства за нищо.ето това са герб прости плямпалници
4
21
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Типично за родните червени ***-разбират от всичко :))))))
3
29
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Червените пак се *** с пепелния компромат!
2
33
 
48
 
! Отговори
даа преди 13 години
От пепел е само мозъка на Станишев,ако въобще има нещо в кратуната си.Нали същата фирма строеше всички важни обекти и по време на неговото правителство.Гаден червен некадърен червей.За толкова години управление една магистрала от край докрай не можаха да направят ..все идно се в джунглата на Амазонка ,а не в Европа.
1
7
 
48
 
! Отговори
разочарован преди 13 години
писна ми вече ! в тази "държава" няма ли нещо, което да не е далавера, измама, престъпление ? за това ли бе свободата ?