Касим Дал: Последен опит да променим ДПС отдолу нагоре

Бившата дясна ръка на Доган не казва ще прави ли партия
27 мар 2011 22:10,
69
Касим Дал: Последен опит да променим ДПС отдолу нагоре
Касим Дал. Снимка: Архив Булфото

Правим последен опит да променим ДПС отдолу нагоре, заяви Касим Дал на днешната среща-дискусия с негови привърженици в зала 6 на НДК.

Никога не е късно, важното е, когато разбереш истината, да не мълчиш, каза Дал, който беше изключен от партията, след като подаде оставка като член на ръководството и пусна писмо до областните структури с критики към ръководството на партията и особено срещу лидера й Ахмед Доган.

Касим Дал не отговори на въпроса дали ще прави нова партия, ако не успее да промени ДПС "отдолу нагоре". Започваме срещи по регионите, ще се видим с хората и тогава ще решим какво да правим.

Тук имаше много хора от ДПС, сигурно ще ги изключат и тях, ако това стане, ще решаваме какво да предприемем, посочи Дал. На дискусията той коментира пред участниците в срещата, че не се чувства изключен от ДПС.

Все едно баща да се откаже от сина си, допълни Дал. Каузата "ДПС" се роди от болката на хората, най-унизените и онеправданите изградиха движението, посочи той.

За съжаление каузата се превърна в символ на корупция и далавера, а за всеки, който носи турско име, се смята, че е член на ДПС, допълни Дал. Според него ДПС и вън, и вътре е в изолация, както и лидерът Ахмед Доган, който по думите му не се среща с никого.

В Турция например живеят 500 000 български избиратели и оттам на последните избори получихме почти 90 хиляди гласа, а той един път не се е срещнал с тези хора, освен това вече трети мандат не стъпва в парламента, каза Касим Дал.

Но това ще свърши, ще бъдем заедно, ще станем много повече и ще работим тези хора да си отидат, а ако не си отидат, ще ги пометем, заяви той и думите му бяха посрещнати с аплодисменти.
С това ръководство ДПС няма никакъв шанс, ние изгорихме всеки, до когото се докоснахме, коментира Дал. Той се обърна към младежите и посочи, че те трябва да поемат отговорността за промяната в ДПС.

Участниците в срещата настояваха за по-конкретни стъпки, с които да се извърши промяната, и искаха да знаят каква алтернатива предлага Дал. Те предложиха да има гражданско движение за промени в ДПС, което да работи за обновяването на партията.

Според някои от присъствалите на срещата няма начин да не се разцепи ДПС. Те смятат, че Ахмед Доган никога няма да си подаде оставката и изборите ще бъдат пробният камък за лидерството в ДПС.

ДПС трябва да остане същото, но не със същите хора, те опорочават тези, които са изстрадали тази кауза, коментираха други участници. Един от тях на шега предложи да се досъберат пари за летяща чиния на Ахмед Доган и за еднопосочен билет.

Александър Маринов, член на МДПС, поиска ново ръководство, подготвени грамотни хора, които да оглавят партията, и да работят за преодоляването на капсулацията й.

Дал отговори, че в момента те застават срещу статуквото, "което не се харесва не само на Доган, но и на други партии, като "Атака" например, които се хранят от противопоставянето".

Той посочи, че преди да се начертаят други стъпки, първо трябва да се направят срещите по места, включително и на общите събрания на ДПС преди изборите, а после да се направи нова среща на хората, които искат промяна в движението, и да се анализират резултатите.

Участниците в дискусията излязоха в декларация, в която настояват за смяна на ръководството на ДПС и за отстраняването на бившите агенти на ДС от участие в политическия и в стопанския живот на страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А така, верицата ви читашка, крайно време беше и вие да се хванете за гушите!!!Давайте, избодете си очите взаимно!
67
0
 
2
 
! Отговори
не-Доган преди 13 години
Вън Доган от ДПС ! Махнете този *** от върха на ДПС ! Докога ще му лижете г_за ? Малко ли ви лъга, че ще "защитава" вашите права и свободи ?
66
1
 
3
 
! Отговори
tur4in преди 13 години
gospodin dal kade be6e 20 godini ne krade li zaedno s dogana sega ve4e za ideali prikazva *** vi da eb a
65
2
 
5
 
! Отговори
стини,за да седна преди 13 години
Целта е властта,но Дал е с ГЕРБ.Затова ще получи подкрепата им.
64
1
 
2
 
! Отговори
TR преди 13 години
Що се отнася до Касим Дал Доган е създателят му, а Дал никога не успя да се освободи от силата на своя учител. Той вероятно има някакви качества, но глобално погледнато си остана на интелектуалното ниво от времето на комунизма въпреки парите, които направи, въпреки властта, която имаше чрез Доган. Сега говори манипулативно в името на негови лични цели. Вярвате ли, че за 25 г. Дал не е успял да прогледне кой е до него. От 18 години се знаят истините за миналото на Доган. Те най-добре си знаят вътре отношенията в партията и доколко са били чисти, и защо са ги търпели? Защо Дал стои 20 години до Доган, той не е от идеалистите, които напуснаха ДПС първите години, а е от хората, които най-много се облагодетелстваха от Доган. Той е сред най-богатите турци в страната. Касим е болезнено честолюбив, но не успя да преодолее комплексите си от Доган, а те са много и страшни.
63
2
 
1
 
! Отговори
do 60 преди 13 години
az 6te zamina za anadola,ama 6te vzema nqkolko edri mustakati balgarki,i pomni istoriqta
62
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво на такива хора, като Касим Дал.Морала на този човек заслужава адмирации, за да бъде изчистена страната от такива хора, като Доган- ояли се комунистически креатури и ченгета управляващи вече 21 години тази изстрадала страна....
61
2
 
5
 
! Отговори
87 преди 13 години
Макар,че съм турчин никога не съм гласувал за таз мушеническа и крадлива партия и не мисля да гласувам!!
60
1
 
1
 
! Отговори
87 преди 13 години
Всичко това е политически трик,защото наближават изборите и на предиборните събрания в малките села кучетата на Доган започват да заплашват хората,а този път заплахата ще е Виждате ли искат да ни разделят и ние да си изгубим правата,ето на това се стреми Дал,дайте гласувайте на нас ние ще Ви защитим колко му трява на един безпомощен селянин,който е прекарал целия си живот на нивата! Това е масовата практика на ДПС преди ибори и осигуряване на безплатен транспорт от Турция по време на избори!
59
3
 
2
 
! Отговори
Turk преди 13 години
Тази зала 6 на НДК колко човека събира ? Защо не се споменава факта че там са присъствали едва 150 души ? Къде останаха мнимите 4000 от фейсбук, май много са фалшивите профили там..Според него ДПС станало синоним на далавера, корупция, лъжа-А бе касимчо кога стана това,когато преди една година ти спряха кранчето и те свалиха от зам. председателското кресло ли ? А на Енвер Хатипоглу ще му купим един камиьон та да се върне към стария си занаят от преди да стане представител на ДПС..
58
3
 
0
 
! Отговори
bg преди 13 години
abe ei razaci marsh v anadola. ku4eta nqma mqsto ve4e za vas
57
2
 
5
 
! Отговори
ДАЙ ВАР преди 13 години
До тук хубаво.Ами,защо не освободиш депутатския стол бе, чоджум? Така ще ДАДЕШ повече на твоите привърженици,но няма да ВЗЕМЕШ нищо.......
56
2
 
3
 
! Отговори
korleone преди 13 години
Дал ,наистина ли си Дал за какъвто се представяш или толкова много си Взел,че много ти се услажда и искаш и още и още.Както пишат тук твои аркадаши,ако е така опровергай го,ако мълчиш значи е истина !!! И с четене ще разберем...
55
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много ми е чудно защо толкова хора си прехласват по Касим Дал.защо никой не си задава въпроса как е станал мултимилионер?Чисто и просто Доган омръзна на американците и на Турция.Докато Дал е много по тясно свързан с Турция.
54
2
 
3
 
! Отговори
Дедо Гаджа преди 13 години
Аркадаш, вървите по пътя на СДС през 90 години. Няма как да промениш пътя на ДПС-то на Доган, освен ако не ги изколиш, което не препоръчително. Направи си добра преценка, дали една нова формация ще получи 50% + 1 гласа повече от "доганистите" или не. Ако не си сигурен - търси политическото си поприще при друга, доказана и отворена за твоите идеи формация.
53
4
 
8
 
! Отговори
korleone преди 13 години
Изобщо не съм им фен,но мисля,че Дал иска наистина да промени нещо и нещото е служителя на ДС да си заминава.Аз бих го подкрепил ! Колкото до Волен.... първо на преглед в психиятрията... казва истини,верно е,но начина по който ги казва този хитлерски подход,да извинява.Мисля,че има много над което трябва да поработи... !!!
52
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Небих казал че не ме интересува защото става в България Но този беше дясната ръка на Доган когато заплашваше с едническо напрежение при предишното правителство И Борисов сложи точка на това Товаса вредите от КОМУНИСТИТЕ можеше да няма ДПС
51
1
 
6
 
! Отговори
!!!!!!!!!!! преди 13 години
Разликата между този и доган е колкото между БСП и БКП.
50
2
 
9
 
! Отговори
аватар преди 13 години
ВСИЧКОТО ТОВА Е САМО БОРБА ЗА ВЛАСТ И НИЩО ДРУГО.ТУРЦИТЕ ПАК ЩЕ БЪДАТ ИЗЛЪГАНИ !!!!!!!!!!!!НЕ ПАРТИЯ,А ГРАЖДАНСКО ДВИЖЕНИЕ НА ЕТНОСИТЕ ДТРЯБВА ДА СЕ СЪЗДАДЕыТОВА Е ИСТИНАТА !!!!!!!!!!!!!!!!!
49
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
дпс-най демократична партия в страната,в нея членуват от всички етноси,включително и българи