БСП и СДС зоват за оставка на Мирослав Найденов

Той бил най-слабият министър, не можел да остане при тези обвинения
Обновена: 31 мар 2011 14:45 | 31 мар 2011 13:46,
127
БСП и СДС зоват за оставка на Мирослав Найденов
Смените били опит да се спаси Мирослав Найденов. Снимка: БТА

БСП и СДС настояват за оставката на министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов, независимо от промените в ДФ „Земеделие“.

Цялото ръководство във фонда беше сменено след поредния скандал в сектора. Този път от СДС изнесоха данни, че Найденов е оказвал натиск за осигуряване на предимство на определени проекти.

„Министър Мирослав Найденов не може да остане на този пост след всички обвинения. Този министър трябва да си ходи”, категоричен бе лидерът на СДС Мартин Димитров.

Съпредседателят на сините заяви, че освен заради този скандал, оставката на Найденов трябва да бъде поискана и заради хилядите земеделски производители, който трябва да връщат субсидии сега, както и заради изпуснатото овладяване на ситуацията с шапа. 

„За първи път, след като СДС повдигна сериозна тема, мерките са взети 24 часа след това. Така че тук специално по този въпрос Бойко Борисов заслужава поздравление. Това е половината от необходимите мерки”, заяви Димитров и добави:

„Това е опитът, който се прави да бъде спасен Мирослав Найденов, но ситуацията не позволява това“.

Според лидера на СДС, ако документите, представени от тях, са били по някакъв начин фалшиви, както твърди Мирослав Найденов, щяха ли днес всички тези хора да си подават оставката”, попита Димитров.

Още по темата

БСП пък твърдят, че Мирослав Найденов е най-слабият земеделски министър през целия преход.

„Нагледахме се на промени! Крайно време е министър Мирослав Найденов да си тръгне, а след него и премиерът“, коментира червеният депутат Антон Кутев.

Той беше категоричен, че промените, които се правят в ДФ „Земеделие”, са недостатъчни.

Депутатът припомни усложнената ситуация със заразата от шап и тежкото положение на земеделците заради неизплатените субсидии.

„Оказва се, че във ДФ „Земеделие” не могат да се задържат повече от година”, отбеляза депутатът.

Той направи аналогия със случващото се в здравеопазването, където вече се смениха няколко министри.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
8
 
! Отговори
Аз до 44 преди 13 години
А лелей! Това дето сте го написали, осъзнавате ли го? Справката в учебника по граматика на Мая Манолова ли я направихте или Ви го издиктува корифея на на БГ граматиката - преподавателката в АОНСУ, Нора Аналниевна?
52
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сигнализирано е, че коментарът е против правилата на сайта. Проверява се от модератор.

Между 2001 и 2009г. хората се чудеха къде да отидат на почивка, каква кола да си купят, фирмите откъде да намерят работници, защото не можеха да смогнат. Сега повечето хора се чудят как да си купят хляб, дали ще са на работа утре, как ще живеят със 150 лв. пенсия като се пенсионират при растяща инфлация всеки ден. Е кой краде повече !? Бойко или тройната коалиция ? Отговорът е *** - ББ щипе повече - щом хората вече гладуват ! Разтуряйте парламента и да избираме нови хора !
51
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
39,същия проблем,ще имаш и във Франция,ако отидеш да живееш,защото световна тендеция е ,че е спаднала покупвателната способност,заради кризата !
50
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво направи Найденов до момента:-стандарт "Стара Планина" - една колективна търговска марка, при неспазване на изискванията за която изкара хората едва ли не престъпници, че са сложили 1 грам соя в салама /а какво се оказа не беше и баш тъй .../-комисията "антиспекула", която освен да създава напрежение на пазара, друг ефект не съм видял-купи една риба на една баба-така надзирава фонд "Земеделие", че си е таковало мамата вече там ...Изглежда свястно момче, ама вече му е време да си ходи!
49
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"не стига,че предишните излапаха парите от еврофондовете,ми сега тръгнали акъл да дават!?!"Абе Гербер, как да ги излапат, като вашият вожд и учител Борисов каза, че им ги били спрели. Хайде уточнете се.
48
4
 
18
 
! Отговори
bezpartien преди 13 години
Комици бе! Спомняте ли си при БСП в земеделието как се крадеше? Само за тютюна имаше пари...
47
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
документите са истински и найденов трябва да го махат за ужас на зоров например.канала за евро пари за мандрата му спира.
46
2
 
10
 
! Отговори
АТ преди 13 години
Как така бг днес не изтривате коментара на М.Димитров,аму разрешавате да говори срещу М.Найденов?
45
9
 
6
 
! Отговори
дежурния теляк преди 13 години
Да си спретнат една коалицийка на НАЦИОНАЛНО ОТГОВОРНИ ПОЛИТИЦИ,и да мирясат!Така че,СДСееее,БСПеееее....!Уррааа!Ха бакалъм,гаргамели и гейзери,грабвайте властта,тя само вас чака!А народа ще ви гледа стреснат,трогнат и очарован,и ще се юрне да гласува за ВАС!:)))
44
4
 
6
 
! Отговори
до № 32 преди 13 години
Уважаеми, въпреки образованиЯта и владеенето на граматиката, за които претендирате, в 3 изречения правите 3 сериозни правописни грешки. Къде се поставя запетая се учи в 4 и 5 клас, а думата цензОра следва да се знае просто от обща култура...
43
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЕЙ, ***, знаете ли ,че приличате на развален телефон ? ? Я,отивайте да бачкате,пак сте са скътали някъде !
42
1
 
21
 
! Отговори
щерн преди 13 години
АБЕ НЕЩО НЕ РАЗБРАХ, УЖ ДОКУМЕНТИТЕ ИЗНЕСЕНИ ОТ СДС СА ФАЛШИВИ, А ЦЕЛИЯ ФОНД ЗАМЕДЕЛИЕ ОТ ДНЕС УВОЛНЕНИ....
41
0
 
0
 
! Отговори
Ала бала преди 13 години
Сигнализирано е, че коментарът е против правилата на сайта. Проверява се от модератор.

Защо днес бг не изтрийт коментара на Мартин Димитров?Как така ще му позволявате да говори по този начин срешу любимият ви М.Найденов?
40
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
да го разследват и за 20 годишното месо от ирландия. и за далавери във гивк оряхово на времето.и за болните овцеот паратуберкулоза от франция
39
13
 
25
 
! Отговори
курт преди 13 години
за всички които ми говорят за преди две години и разни тройни коалиции:скъпи форумци преди 2,3 и 5години никога не съм имал проблем с това какво да купя за ядене по на сметка и как да заредя бензин....тогава ми беше доглава каква изолация да туря на къщата, каква кола да си купя и къде да си вложа спестяванията....затова на изборите ако няма за кого за доган ще хвърля но не и за бойко.
38
5
 
9
 
! Отговори
до 33 преди 13 години
цената на тютюна-по целия свят пада !
37
0
 
12
 
! Отговори
6666 преди 13 години
НЕЩО СБЪРКАНО ИМА И ТУК.
36
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
оставка оставка долу герб избори избори.нови хора нови хора!!!
35
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
не стига,че предишните излапаха парите от еврофондовете,ми сега тръгнали акъл да дават!?!
34
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
abe stiga pliuhte stiga rugahte, stiga tehnata mama spomenvahte,vreme e za promianapikaite, serete i se seknete za sega w obuvkite na GERB, posle moje i vrz kratunite