БСП и СДС зоват за оставка на Мирослав Найденов

Той бил най-слабият министър, не можел да остане при тези обвинения
Обновена: 31 мар 2011 14:45 | 31 мар 2011 13:46,
127
БСП и СДС зоват за оставка на Мирослав Найденов
Смените били опит да се спаси Мирослав Найденов. Снимка: БТА

БСП и СДС настояват за оставката на министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов, независимо от промените в ДФ „Земеделие“.

Цялото ръководство във фонда беше сменено след поредния скандал в сектора. Този път от СДС изнесоха данни, че Найденов е оказвал натиск за осигуряване на предимство на определени проекти.

„Министър Мирослав Найденов не може да остане на този пост след всички обвинения. Този министър трябва да си ходи”, категоричен бе лидерът на СДС Мартин Димитров.

Съпредседателят на сините заяви, че освен заради този скандал, оставката на Найденов трябва да бъде поискана и заради хилядите земеделски производители, който трябва да връщат субсидии сега, както и заради изпуснатото овладяване на ситуацията с шапа. 

„За първи път, след като СДС повдигна сериозна тема, мерките са взети 24 часа след това. Така че тук специално по този въпрос Бойко Борисов заслужава поздравление. Това е половината от необходимите мерки”, заяви Димитров и добави:

„Това е опитът, който се прави да бъде спасен Мирослав Найденов, но ситуацията не позволява това“.

Според лидера на СДС, ако документите, представени от тях, са били по някакъв начин фалшиви, както твърди Мирослав Найденов, щяха ли днес всички тези хора да си подават оставката”, попита Димитров.

Още по темата

БСП пък твърдят, че Мирослав Найденов е най-слабият земеделски министър през целия преход.

„Нагледахме се на промени! Крайно време е министър Мирослав Найденов да си тръгне, а след него и премиерът“, коментира червеният депутат Антон Кутев.

Той беше категоричен, че промените, които се правят в ДФ „Земеделие”, са недостатъчни.

Депутатът припомни усложнената ситуация със заразата от шап и тежкото положение на земеделците заради неизплатените субсидии.

„Оказва се, че във ДФ „Земеделие” не могат да се задържат повече от година”, отбеляза депутатът.

Той направи аналогия със случващото се в здравеопазването, където вече се смениха няколко министри.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
3
 
10
 
! Отговори
BA SI KEFA преди 13 години
BSP I SDS?KOSTOV I STANI6EV.KAKVA IDILIIKA KOMUNISTI4ESKA.EDNA KILIIKA MNOGO 6TE IM PRILQGA.TRAKTORA 6TE GI 4AKA TAM.
92
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Синьо-червена Мафия
91
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Най-некомпетентното и най-корумпирано правителство в историята на България!БСПМутри, лъжци и мошеници! БСП
90
0
 
16
 
! Отговори
OoOoO преди 13 години
до 84.Дидо,не е точно така.Аз се занимавам с внос на цитруси.Давам ти пример.Портокалите се купуват от фабрики.Тия за Румъния са узряли,необработвани.Хубави с една дума.Има няколко основни фирми,които зареждат големите бг обекти.Купуват още зелени,обработват ги в пещи с оцветители и восък.Цената им е супер ниска.Минават си границата без проблем и после айде на пазара.Е после как да вярвам,че наистина гледат да оправят качеството на това което ядем?Просто оправят доходите на определени хора
89
3
 
11
 
! Отговори
МУСТАФА преди 13 години
РОБИ, РОБИ СТЕ ВИЕ ПРОДАДОХА ВИ БАРАБАР С ДЕЦАТА КОИТО ПЛАНУВАТЕ ДА ИМАТЕ. КАТО ЗАПОЧНАТ ДА ВИ ВЛИЗАТ В ДОМОВЕТЕ И ДА ВИ ***, ПО ДОБРЕ ДА ВИКАТЕ, ЧЕ ВИ Е КЕФ, ЩОТО АКО СЕ ОПЛАЧЕТЕ ЩЕ ВИ ИЗКАРАТ ПРЕСТЪПНИЦИ.ТОВА И ЗАСЛУЖАВАТЕ.
88
4
 
6
 
! Отговори
Dido преди 13 години
80 - тези твой факти са факти за последните 20 години!Този поне назова нещата с истинските им имена.Това е крачка напред.А какво ще направи(ще му позволят да направи) реално е друг въпрос.
87
5
 
11
 
! Отговори
до Дидо преди 13 години
и Миро взе та го реши, като внесе 100 годишно говеждо от Ирландия, извърлено от употреба. Явно и ти си ял от тази партида и ти се е отразило зле. Аз казвам, че въздуха в България е много вреден за здравето на нацията - това достатъяно ли е да ме направят министър? Фелшер, посредствен, недоказан певец и доказан лъжец е този!!!
86
2
 
7
 
! Отговори
Смешко преди 13 години
New Generation Standart - БДС 2010-11 Найденов и Корп.
85
9
 
10
 
! Отговори
Земеделци преди 13 години
ГЕРБ явно не могат да направят и най-елементарното нещо - да изхранят нацията.Браво Борисов, браво Найденов.
84
4
 
12
 
! Отговори
Dido преди 13 години
79 - като ти чета мнението, на теб никога нищо няма да ти е достатъчно!20 години всички мълчаха и ти беше достатъчно сега като се заговори за проблема не било достатъчно!Мислиш,че проблем сраснал се с държавата от 20 години се решава за 1 месец?Още повече,че е очевадно,че "бизнеса" не иска да го реши!
83
6
 
6
 
! Отговори
... преди 13 години
Един куп нови изисквания, нови програми и схеми от този министър.Това което прави е нещо като 'преход', но за този преход в момента не е време!Времето е било преди 20 години. В момент на криза, подобни изисквания и нововъведения ще доведат до още по-голяма безработица. (не говоря за въпросната статия, а принципно като цяло, това което виждаме от министъра.)
82
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БСП и СДС зоват за оставка на Найденов. Най после показаха, че са от едно котило.
81
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Губим евросубсидии за околната среда, жп транспорта и магистрали, ако изпуснем крайните срокове на започнатите проекти по съответните програми. За това предупреди еврокомисарят Расмусен на среща с министри от правителството.Екоминистерството се бави с проектите за оперативна програма Околна среда . Вероятно България ще загуби част от парите, може да й бъдат наложени и глоби, заяви еврокомисарят. Особено тежко е положението с проектите, свързани с водните ресурси. Бави се изграждането и на пречиствателни станции, което ще доведе до санкции от страна на Брюксел. Расмусен настоява министерството да работи по- бързо и по- прозрачно. Нона Караджова пък обвини, че проблемът вече не е в нейното ведомство, а в общините.БДЖ вече загуби 80 млн. евро по програма ИСПА. От ЕК са на мнение, че железниците ни са в най- лошо състояние от цяла Източна Европа. Няма смисъл да се харчат парите на европейския данакоплатец на този етап за реновирането им. По- добре първо да се реформират, съветва Расмусен.В Брюксел са скептици и по отношение на автомагистрала Струма . Има сериозни съмнения дали България ще успее да я построи навреме, преди да загубиевросубсидиите. Расмусен направи забележка и на министър Плевнелиев, че министерството му се бави в разплащанията със фирмите, ангажирани замагистрала Тракия. Иначе, според ЕК, строителството й за момента върви по план. Плевнелиев заяви, че забавянията в разплащането идват от финансовото ведомство, под чиято шапка се намира фонда.Единственият проект, за който България беше похвалена, е строежът на метрото в София. Еврокомисарят гарантира, че евросубсидии за проекта ще има.
80
4
 
14
 
! Отговори
OoOoO преди 13 години
75.Е факт е ,че се стоварва на борсата в Слатина палета с изрезки от кожа,копита,*** и всякаква ***,така замразена на блокчета.Факт е ,че те отиват в колбасите.Факт е ,че изкупуваме гръцки дробчета на 30 години.Факт е,че "всеизвестните боядисани портокали" се вкарват от 2 фирми от 3 завода в Гърция.Да не говорим за чушките и морковите мутанти,които се вкарват от Македония!Да продължавам ли с фактите или няма смисъл? Защо сте толкова заблудени и вярвате на всеки ,че прави нещо и то за добро?!
79
12
 
12
 
! Отговори
До Дидо преди 13 години
Не е достатъчно само да заговориш за качеството на храната. Това и децата го могат. А този плазмодий внесе вмирисаното изхвърлено ирланско месо! Пълен лъжец и грозен манипулатор. Който му вярва, значи е ПРОС.
78
0
 
17
 
! Отговори
до 69 преди 13 години
Кой е искал да ти затвори университетите??? Ако държиш да се водиш студент, да се друсаш всяка нощ в студентски, да преписваш и плащаш за изпити , това е друго!!! Аз също бях студент в Бг и като видях пародията тук, напуснах ЕЛИТНОТО ни ВИШЕ и завърших в Германия. Сега предишните ми колеги реват, защото никой не им признавал дипломата в кръчмата или бара, където работят.
77
10
 
20
 
! Отговори
Антон преди 13 години
ФАКТ е, че след 20 години преход този е първия министър който открито заговори за качеството на храната!Само това да успее да направи, да започнем да ядем малко по качествена храна, ще е повече от колкото всички на неговото място са направили до сега.P.S.Разбира се тези проверки по качеството не се харесват не бизнеса,после защото цените се вдигали.Защото на "бизнеса" правителство като предното му е по удобно от това!------------------------------------Евала колега !!! Аз съм на същото мнение!
76
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
КАЛИН , КАКАЛИН, КАКАЛНИНКА МАЯ.
75
8
 
17
 
! Отговори
Dido преди 13 години
ФАКТ е, че след 20 години преход този е първия министър който открито заговори за качеството на храната!Само това да успее да направи, да започнем да ядем малко по качествена храна, ще е повече от колкото всички на неговото място са направили до сега.P.S.Разбира се тези проверки по качеството не се харесват не бизнеса,после защото цените се вдигали.Защото на "бизнеса" правителство като предното му е по удобно от това!
74
13
 
17
 
! Отговори
но комент преди 13 години
Тъжно е да си ***...или гербаджия.