Нови "калинки" летят из земеделието, зърнали ги от СДС

Министър Мирослав Найденов оказвал натиск за проекти
Обновена: 29 мар 2011 16:23 | 29 мар 2011 16:21,
153
Нови "калинки" летят из земеделието, зърнали ги от СДС
То не беше ловене на риба, пържене на риба, то не бяха подрязвания, изредиха от СДС. Снимка: МЗХ

СДС иска оставката на земеделския министър Мирослав Найденов и шефа на фонд „Земеделие“ Светослав Симеонов. 

От синята партия представиха писмо, писано от Симеонов, когато е бил зам.-директор на фонда, в което той се жалва, че му е оказван натиск.

"Многократно съм получавал обаждания от кабинета на министър Найденов за осигуряване на предимство на проекти на тези, както и на други консултантски фирми, като голяма част от тези проекти са били с проблеми и неотговарящи на правилата на програмата", пише Симеонов в писмото с дата 25 юни 2010 г.

"Впоследствие същият Светослав Симеонов е назначен без конкурс за изпълнителен директор на фонд „Земеделие". От това по всичко личи, че е сделка, за да бъдат успокоени духовете", посочи членът на НИС на СДС Борис Марков.

Още по темата

Той припомни, че от СДС са внесли сигнал до парламентарната комисия за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика с данни за проблеми в земеделското министерство преди повече от три месеца.

Преди повече от два месеца комисията написа официално писмо на прокуратурата във връзка с изясняването на предоставените от нас данни, но и до ден-днешен няма отговор, посочи Марков. 

"Единственото, което получаваме като отговор от управляващите, са едни безкрайни пиар акции. То не беше ловене на риба, пържене на риба, то не бяха подрязвания, танци и песни на народите", допълни той. 

"Оттук нататък безучастното стоене на премиера Борисов и оставянето на длъжност на министър Найденов и изпълнителния директор на фонда Светослав Симеонов го прави съучастник във всички тези корупционни практики", изтъкна Марков.

Разпространеното от СДС писмо е поредният фалшив документ на бившия изпълнителен директор на фонд „Земеделие” Калина Илиева, заявиха по повод обвиненията от фонд „Земеделие“.

Под № 01-1102/1400 от 25 юни 2010 г. в деловодството на ДФЗ има съвсем друг документ като текст и съдържание.

"Вероятно става въпрос и за фалшифициран подпис на сегашния изпълнителен директор на ДФЗ Светослав Симеонов", посочват още от ведомството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
0
 
4
 
! Отговори
онзи преди 13 години
това е вярно. Класират се проекти само на хора от герб. Такова чудо никога не е имало. И по ОП"Човешки ресурси" е така, като са класирани проекти на шефа на ГЕРБ гр.Неделино,Смолянско
142
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аман вече, бе братя българи! Нямат ли край нашите неразбории? На кого да вярваш в тази държава? Още колко ли народ ще лудне и ще започне да стреля наляво и надясно?
141
1
 
2
 
! Отговори
Aми сега....???? преди 13 години
Мисля, че версията за фалшификация на ДФЗ и Найденов е съшита с бели конци и това мерише от далече. Те пък за съвсем *** ни взеха.Много си повярваха и решиха, че хората на всичко ще вярват. Лощо е да подценяваш народа си и те ще си платят цената на изборите. Дано поне Б.Борисов се държи принципно и реагира правилно в тази ситуация, защото за него ще е полезно, за да не бъде наказан и той от народа си.
140
0
 
4
 
! Отговори
ха да видим преди 13 години
Светльото се потеше яко вчера в новините. Що не ги закачат всичко в случката на полиграф. Ще бъде забавно. И според мен трябва да е задължително всички министри и заместник министри да минават на полиграф един път годишно.
139
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И, защо протестирате? Преди в това министерство се бяха настанили ***, и ако говориш на български език, дори не те пускаха вътре. Нима искате Министерството на земеделието отново да стане турско?? Нима Ви липсват Дикме и другите крадци?? Не знам дали този Симеонов е крадец, но знам, че вече мога да влизам в министерство, да говоря на български език, да получа информация, а не да бъда третиран като *** в собствената ми страна.
138
0
 
13
 
! Отговори
Селянин преди 13 години
Не знам за Калинка :), но във фонд Земеделие се назначават само пенсионери от МВР и то на експертни длъжности, досещате се какви експерти са :).
137
1
 
15
 
! Отговори
искате хубава заплат преди 13 години
искате хубава заплата? ами най-добре платената Държавна служба е в Разплащателната агенция ..нищо не се прави, има интернет, порно, порно, порно, хубава мебел за секс, хубава мебел за отдих след дългото безделие, бенифициентите носят яко вино, бобмбони, ядки, а повече даже и ги водят на кръчми по цял ден..! По този начин се усвояват европейските пари!Чужди езици! Ох, там мацките правят невероятни ***, невероятни ...Става дума за Разплащателната агенция към Държавен фонд ЗЕМЕДЕЛИЕ
136
1
 
11
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 13 години
какво очаквате .та нали ато разкриха месото той беше шеф когато разкриха месото от ирландия.и тогава се потеше като прасе.сега се поти като прасе в йордания -по бнт съобщиха че е там в най-големия ловен резерват.гнусни и противни гербери-живковисти
135
0
 
17
 
! Отговори
С.М. преди 13 години
Не знам ама тоя дето го даваха днес в новините, така се потеше, че от сто километра си личеше, че лъже като съдран. За тоя дето говореше, че не знаел дали подписът бил негов; и не си бил спомнял и т.н.
134
0
 
19
 
! Отговори
думи нямам преди 13 години
думим нямам какво става в това Министерство! В Разплащателната Агенция мацките са като от някакъм долнопробен бардак, никаква визия, прости, нахални, нагли, с впити дрехи хо тялто, и непремменно да ес види, че носят и прашки; а знаете ли каква е средната заплата там, а? Над 1200 лв месечно, и в в бедна родна България!Това е положението! Това са най-платените Държавни рантутници в Министреството ...
133
1
 
1
 
! Отговори
ha-ha haaaaaaaaaa преди 13 години
EDNA SINQ KALINKA KACNALA NA STANI6EV NA UQ.6TO E TO?KOSTOV ILI MARTIN4O?VEREN OTGOVOR E DVAMATA EDNOVREMENNO KATO NAVREMETO.
132
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
кадрите на ГЕРБ са мноого по- кадърни от които и други да са !
131
3
 
30
 
! Отговори
ИЗБИРАТЕЛ преди 13 години
Какво се учудвате това са кадрите на мутринската групировка ГЕРБ. Тях родната полиция ги пазилГласувайте пак за ГЕРБ!Най-лошо е да те управлява *** човек, *** и магаре - те това всичко на едно е ГЕРБ.
130
2
 
25
 
! Отговори
Фьермьер преди 13 години
Не сте прави! Светослав Симеонов е един от нас. Той направи много за земеделието:1. почна да опъва селянките - пример Ирена Пенчева, 2. рина *** в обор (документирано на видео),3. издои бясно бенефициенти и кметове по селските там райони, 4. угои се като *** по Коледа,5. започна да се напива като псе;Радвайте му се българи той пази традициите ви!
129
0
 
9
 
! Отговори
марко-1 преди 13 години
Всички са маскари и мошенници
128
0
 
13
 
! Отговори
crus преди 13 години
не калинки....пчелички и пеперудки има ...летят от цвят на цвят....опрашват ли ...опрашват ...наред
127
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
vbox7/play:742d2539
126
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Балонът "Калинко" се пропука..
125
5
 
8
 
! Отговори
Бивш СДСар преди 13 години
То от това СДС само ръководителите останаха. А членове вече няма. Костов го разби напълно. Жалко, и аз им симпатизирах на времето и даже на барикади ходих. Леле какъв *** съм бил.
124
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
найденов е протеже на зоров а зоров е на бойко.