Посланиците с минало в ДС се връщат до края на годината

Дипломатите обаче не могат да бъдат отзовани
Обновена: 5 апр 2011 22:48 | 5 апр 2011 22:48,
21
Посланиците с минало в ДС се връщат до края на годината
Първанов отказа да отзове дипломатите въпреки настояването на външния министър Николай Младенов. Снимка: Reuters

33-мата посланици с минало в Държавна сигурност ще трябва да се върнат в София до края на годината. Посланиците обаче не могат да бъдат отзовани, тъй като е нужен указ на президента, съобщава БНР.

След избухването на скандала с досиетата през декември държавният глава отказа да отзове дипломатите въпреки настояването на външния министър Николай Младенов. Затова посолствата в съответните държави ще се ръководят от временно управляващи.

Действащите посланици и постоянни представители, които бяха обявени за сътрудници на бившите комунистически служби от комисията по досиетата, формално не напускат постовете си, но напускат приемащите ги държави. Това става с така наречените заповеди за служебно пътуване, съобщиха източници от външно министерство.

Още по темата
 Така дипломатите се прибират в София, като от първи май се връщат тези от Атина, Белград, Берлин, Букурещ, Вилнюс, Минск, Ню Йорк, Париж, Пекин, Сараево, Скопие, Стокхолм и Тбилиси.

Втората група се очаква към първи юли, а третата част от посланиците са възрастни и ще бъдат пенсионирани. С този ход, освен обещанието си България да не бъде представлявана от бивши агенти, ръководството на Външно министерство се надява и да спести и около 210 хиляди евро от командировъчни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
3
 
! Отговори
Дона преди 13 години
Господин Котев,не знам на колко сте години,но истината е че 60 и 70 годинисе приемаха деца на" Борци против фашизма" и учителис предимство,а паралелките бяха малки.Така че не е никаква глупост а факт,също беше и при премането в Университета за Вънина търговия,архитектура, и т.н"за нашите деца"винаги имаше запазени бройки.
19
0
 
0
 
! Отговори
до 10 преди 13 години
Тя историята не може да се скрие, кой какъв е бил преди, а за този 100% щеше да е в редиците няма начин :)
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тоя мърляк грозен ще го обладавам докато умре от зор
17
0
 
3
 
! Отговори
УХА преди 13 години
Посланиците с минало в ДС се връщат до края на годината!А после ще назначим такива като консула в Токио-бягат при най малката заплаха за живота си.
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 12За какво му е хубавото Наде? Тя не ходи с ***. Поне по сексуална ориентация.
15
0
 
3
 
! Отговори
Гейчо преди 13 години
Младенов е сладък!
14
1
 
4
 
! Отговори
ано преди 13 години
***! ***! ***!...................................
13
1
 
12
 
! Отговори
да замени боклуците преди 13 години
Целта на марионетката Николчо е да замени *** на ДС с *** на ЦРУ и на Мосад!
12
0
 
8
 
! Отговори
До № 1 преди 13 години
В името на властта това *** е способно да се отрече от всичко... Включително от Хубавото Наде...
11
8
 
3
 
! Отговори
До Ив.Котев преди 13 години
Искаш да кажеш, че при социализма доброто образование беше достъпни за всички? Това са глупости, ти правиш комунистическа пропаганда!
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако ДС съществуваше сега, той щеше да е в първите редици и член на БКП. Такива хора са без скрупули и срам. Сменя си "убежденията" според посоката на вятъра (интереса). Типичен представител на меките китки.
9
1
 
4
 
! Отговори
KOTIO преди 13 години
TAM UCHESE ELITA I ZA DECA NA RABOTNICI BESE TABU
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз също съм учил в 114 английска гимназия преди 1989г. Баща ми беше обикновен чиновник. С някои изключения, бяхме обикновени хора. Но виж за чужбина, особено извън соц. лагера си трябваше много сериозна подкрепа.
7
2
 
1
 
! Отговори
POSLANNIK преди 13 години
GOCE PRIBERI NI V MEZONETA
6
4
 
5
 
! Отговори
Ив.Котев преди 13 години
Тук има яко незнаещи които си пишат каквото им скимне.Пълна глупост е, че ако родителите ти не са били членове на БКП си нямал право да учиш в езикова гимназия до 1989-та година. Първо питайте и после пишете. Ако не бил баща му, ако не била баба му. Ако и на мен баба ми бе мъж-щеше да ми е дядо. Всякакви психари има в тези комунистически сайтове.Д са а се отказали от бащите си -само изкукуригал мозък би сътворил подобна тАпотия.
5
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** от ДС нямат работа на държавна служба.........Браво на Младенов, че намери смелост да ди пипне
4
0
 
2
 
! Отговори
nestor преди 13 години
i trite komentara predi moja sa tochni!za mladenov i djankov igrajat rolja i chujdia proizhod na majkite im!da jivee 1-va angliiska gimnazia do dnes?! a moje i v budeshte?
3
4
 
15
 
! Отговори
служител на ДС преди 13 години
Ако бащата на Николай Младенов не беше служител на ДС, Николчо никога нямаше да стане министър на външните работи! Само деца на служители на ДС и на ЦК на БКП притежаваха правото да учат в английската гимназия в София и да следват в Чужбина. Николчо беше привилегировано протеже на ДС! И ако ДС не се беше разпаднала, сега той щеше да работи там!
2
1
 
16
 
! Отговори
чужди шпиони преди 13 години
В Иран е обесен шпионин на Мосад. До кога ние ще търпим многобройните чужди шпиони на българска територия Паси, Калфин, пожарникаря, Младенов, Цветанов, Дянков и други?
1
6
 
10
 
! Отговори
слуги на СССР преди 13 години
Абсурд е, деца на слуги на СССР - Цветанов и Младенов - да бъдат министри! Те трябва публично да се откажат от бащите си и да ги заклеймят като мръсни слуги на СССР!