Врътка "Дондуков" 1-2 с посланиците от ДС

Първанов ги отзовава, а Борисов – назначава във Външно
Обновена: 23 дек 2010 14:35 | 23 дек 2010 13:00,
236
Врътка "Дондуков" 1-2 с посланиците от ДС
Снимка: БГНЕС

Министерският съвет предлага на президента поименно да подпише указ – всички посланици агенти на Държавна сигурност да се върнат в България.

Това обяви на пресконференция в Министерския съвет премиерът Бойко Борисов.

Той уточни, че предлага при завръщането им дипломатите да работят в МВнР.

Още по темата

"Става въпрос за посланици, назначени както от настоящото, така и от предишни правителства", каза Борисов.

В средата на декември Комисията по досиетата установи принадлежността на около 45% от проверените ръководители (192-ма – бел. ред.) на български мисии в чужбина към Държавна сигурност.

33-ма са посланици и постоянни представители, 8 са временно управляващи, а четирима са генерални консули, отбелязват от ведомството.

Към момента половината от посланиците ни в страните от ЕС и НАТО и почти всички на Балканите са свързани с репресивния апарат на комунистическия режим, обявиха светкавично от МвнР.

След като Комисията по досиетата обяви имената на дипломатите с картонче, външният ни министър Николай Младенов обяви:

"В бъдеще не можем да си позволим да имаме такива представители по света. Затова правителството ще предложи промени в Закона за дипломатическата служба, които да премахнат възможността дипломати с обвързаност с бившите служби да представляват съвременна България".

Държавният глава Георги Първанов нееднократно обаче защити посланиците агенти и каза, че е против лустрацията и чистката по политически причини.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
231
0
 
0
 
! Отговори
До Kitaec (233) преди 13 години
Kitaec, ти пък като си американска *** да не би да си хванал бога за слиповете. Значи руските *** са лоши, а американските са добри. До кога първосигнални индивидчета, ще използват работното си време да замърсяват виртуалното пространство.Кой ги храни?
230
0
 
0
 
! Отговори
БившКоренякСофиянец преди 13 години
Гоце или Георги, Първанов е Президент.Малко по културно ако се изхождате по въпроса, няма да ви навреди? Драги простаци.И така, ние ще сме първата държава в света, която ще забрани на разузнавачите си да бъдат посланници!Само Българските посланници няма да работят за Държавата и Разузнаването!Ние определено сме нация от ***!Или по точно, *** избраха ГЕРБ и сега си плащаме за тази тъпотия!
229
0
 
2
 
! Отговори
Селянин преди 13 години
Стига сте го коментирали тоя гоце?Я се замислете някоя Европейска държава поканила ли го е на визита в последните 2-3 години?Ходи с куцото Ту до Южна америка и след това до Азърбейжан и от тогава си стои тука Ве , дори и в дивия запад не го канят Президента на Република България! Тъпо нали президент, а си стои у нас за месна консумация?
228
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За никой не е тайна,че 98% от електората на Герб за ***.Ако Герб,загуби следващите парламентарни избори,точно тези момчета ще отидат на брега на реката да потърсят къде са си хвърлили червените партийни билети,а Бойко вероятно пак ще бъде нагласен като главно секретарче на МВР
227
0
 
0
 
! Отговори
O. OMOV преди 13 години
DA VI GO KAJA I NA VAS. BOIKO BORISOV DOKATO BE6E POJARNIKAR OFICER V SOFISKATA POJARNA SU6TO BE AGENT NA DS. TOGAVA ZA POJARNATA OTGOVARQ6E KRASIMIR KRUSTEV, OFICER OT DS I E RUKOVODIL AGENTA BOIKO BORISOV. KAT STANA GLAVEN SEKRETAR BORISOV SI UNI6TOJI DELOTO. DA NE GI RAZPRAVQ VRELI NEKIPELI 6TOTO DSE ZNAE NO HORATA GI E STRAH. NALI GERB ISKA ISTINATA..ETO Q.
226
1
 
4
 
! Отговори
Kitaec__ преди 13 години
На балотажа на последните президентски избори,другаря Бойко Борисов призова електората си да гласува за Първанов,понеже Волен Сидеров е бил националист.А сега,другаря ***,както привикваше Гоце и Гейчо,така привиква и почервенелия Бойко.Бойко ,без съмнение е бил донодник на ДС,пряко е свързан с репресивния апарат на комунистическата номенклатура и е руска ***.Точно за ради това,от Брюксел ни смятат за троянския кон на русия.
225
0
 
3
 
! Отговори
alan преди 13 години
Tova da teji na savestta,ako ia ima , na GOCE DONOSNIKA ,agenta na KGB i DS ... Tozi oshte se iziaviava kato agent po vreme na studenata voina...Kogato se preborim s tezi 4erveni agenti, shte ima i Shengen i svobodni granici...
224
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
***-България на три морета е разрушената мечта на народа точно от некадърни дипломати. Ти виж какви договори са подписвали, пък за комуняките и дума да не става-по-големи продажници от тях не е и няма да има. Понеже не могат да мислят с горната глава , а с разни триъгълници! Липси всякакви :)))
223
0
 
5
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Честита Коледа на всички Българи
222
1
 
1
 
! Отговори
ОР от КДС преди 13 години
Альоу,212,махни си ръката от черният тригълник между краката и помисли ако има скакво в киферицата ти,кои са вечните интереси на третата българска държава и как са защитавани те от освобождението до сега?Дали можеш да ги назовеш..Пусни тригълника и се огледай около себе си и оцени всички,които са слагали по тухла в изграждането на България,нейната икономика,култура,армия...Пусни трийгълника!
221
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Алоо.#213, аз съм 212-Ти можеш ли да четеш ??? Или като повечето тук-чукча писатель, чукча не читатель. Къде съм казала,че разузнаването не изпълнява политически поръчки?И икономически изпълнява и културни/Б. Димитров и някои други/. ДС се е занимавала единствено с доноси,клевети и разчистване на сметки с неудобните.Всяко разузнаване следва държавната политика на съответното правителство,но не се занимава с тормоз на граждани!Големи познавачи се извъдихте-прочети поста на #226!,може да схванеш!
220
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Naverno glavata mu e kato DINIA tane mozet da soobrazit che Russia e razpolozena na TERITORIITE na DREVNITE HUNO-BALGARI-ot Evropa do Alaska...ZARSTVO BALGARIA E IZPLATILO NA ZARSTVO RUSSIA/kade e sega t.Zarstvo ,prevzeto ot republikanski-banditi-oligofeni/ 32 000 kilograma chisto zlato za VSICHKI RAZHODI vav VOINATA 1877/78 i vsichki razhodi i zaplati na vsichki VOINIZI i OFIZERI do OKUPAZIATA na KNIAZESTVO BALGARIA ot RUSKATA ARMIA do 1884 GODINA....Spravka DARZAVEN VESTNIK ot tova vreme.....
219
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Още навремето всички наши разузнавачи бяха извадени на светло от *** АХМЕД ДЕМИР ДОГАН,какво стана с ОНЯ СПИСЪК до турското посолство,памета на този народ е много къса.чеСТИТО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО
218
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДО 222 НЕ премиера е виновен ПРЕЗИДЕНТА ГОЦЕ Е ПРОБЛЕМ СЕЛЕНДУР
217
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Точно един от тези дипломати изведе Маргина извън държавата и ГОЦЕ гознае това
216
4
 
3
 
! Отговори
trunk преди 13 години
Няма найвник в еропа , който да ни приеме в шенген с премиер ...мутра.
215
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какъв Шенген, бе хора! Франция никога няма да ни прости увъртанията по делото с убийството на българския студент в Париж! И смехотворните съдийски решения у нас. Някой да потърси отговорност за този срам за съдебната ни система??? А пък всички ние, като сме свикнали да се крием под юрганите и да мълчим, ще си теглим последствията. Европейци сме, ама не съвсем!
214
4
 
4
 
! Отговори
arhar преди 13 години
' Божият син се ражда, за да възстанови връзката между небето и земята, изгубена след грехопадението. На Рождество хората веднъж получават най-истинското доказателство, че не са забравени и Бог им е изпратил първородния си син, за да изкупи техните грехове в техния човешки облик. 'Бойко казваше истината и само истината и говореше като истински държавник пред Е. Кошлуков по ТВ 7 !БГ има нужда от ГЕРБ и АТАКА, за да се върне доверието и вярата на хората за позитивна промяна !
213
3
 
10
 
! Отговори
фанта преди 13 години
Че какво са ти криви всички? Преди малко слушах интервюта с Борисов по телевизията. Ами много умно си води политиката. Аз мисля че е достоен за уважение. Друг е въпроса, какви хора има в структурите нав ластта и накъде ни дърпат. Ако не ни изпокарат с приятелите ни и съумеята а сме добре и с Россия с останалия ЕС и др. страни, мисля че това си е най-мъдрото правителство досега от 21 години. А, какво ще сторят не знаем, но и не бива да плюете без факти! Макар и тежко положението, мисля че са плюс
212
0
 
3
 
! Отговори
Из досиетата преди 13 години
Не е сигурно за партийците, но сред безпартийните, които много искаха да ги приемат в Партията, имаше най-много доносници. Пък и предпочитаха такива да набират, за по-голяма достоверност. Така че, трайте си! И питайте мама и татко! Макар че няма да си признаят.