Трайков избяга от отговорност!

Красимир Първанов призна за неприязън между него и министъра
Обновена: 7 апр 2011 12:14 | 7 апр 2011 10:25,
203
Трайков избяга от отговорност!
Красимир Първанов отхвърли отново обвиненията. Снимка: НЕК

Шефът на НЕК Красимир Първанов призна, че между него и министъра на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков е съществувала неприязън.

Той обаче не пожела на уточни каква е причината за това чувство между двамата. "Предполагам той смята, че това, което аз върша в НЕК, не е в интерес на компанията и на страната", заяви Първанов пред bTV и отказа повече подробности.

„Ние не сме се събрали там, за да се обичаме, а да вършим работа. Затова тези неща не са най-важните. Важното е да работим за каузата. Той ми е министър и аз съм длъжен да се съобразявам със заповедите му”, допълни той.

Красимир Първанов повтори тезата си от вчера, че документите, които е подписал, не обвързват по никакъв начин България, а само отлагат с два месеца взимането на решение дали да се строи централата. Той повтори, че при отказ от проекта "Атомстройекспорт" ще предяви към НЕК иск за 600 млн. евро. 

"С този срок постигнахме още един голям успех, дадохме си време да преразгледаме целия проект от начало до край в част безопасност", смята още Красимир Първанов.

„Мисля, че в този случай министърът не поиска да поеме отговорност. Отговорността трябваше да я поема аз и да сложа подписа си, защото оставаха броени минути, в което ние трябваше да вземем решение. Времето напредваше, колегите от Русия трябваше да си тръгнат, а никой не отговори на имейлите ми, с които питах Трайков и Дянков дали да подпишем. От Трайков отговор не дойде, но Дянков отговори да подпишем текста, който е съгласуван с него”, разказа шефът на НЕК, който в рамките на 24 часа беше уволнен от Трайков и след това „помилван“ от премиера Борисов.

Министър-председателят обаче отправи последно предупреждение към министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков заради скандала около АЕЦ „Белене”.

Още по темата

Първанов отхвърли всички обвинения към себе си. Обявиха ме за национален предател, боклук, както ме нарече дипломат номер 1 (министър Николай Младенов), защото явно такова е нивото на нашите политици, коментира той.

"Няма да искам извинение нито от министър Николай Младенов, нито от Трайков,  допълни Красимир Първанов, като призна, че е разбрал за уволнението си от медиите.

От изявлението на шефа на НЕК стана ясно и че България все още няма никакви калкулации каква окончателна цена да поиска от „Атомстройекспорт" за АЕЦ „Белене". Тепърва – до една-две седмици, ще се сключи договор с британската банка HSBC, която ще трябва да калкулира цената до 1 юни, за да я представим на руската страна.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бил ***? Че какъв да е? Свестен "мат'риЯл" около Боко може ли да се свърти?
32
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ОСТАВКА НА МЛАДЕНОВ.
31
9
 
9
 
! Отговори
българин преди 13 години
Милиционерски игрички на Борисов, Дянков, Трайков, Първанов от НЕК, Първанов-Гоце, Станишев, Овчаров, Сидеров (Болен) и пр. червена ***. Кой бил виновен и пр. Милиционерски измами за наивници! БОРИСОВ ИСКА, СЪЩО КАКТО СТАНИШЕВЦИ, ДА ПРАВИ АЕЦ БЕЛЕНЕ, ЗАЩОТО БИЛА МНОГО ИЗГОДНА. ИСКА, ЗА ДА *** МНОГО, ЗАЕДНО СЪС СЪВЕТСКИТЕ СИ ГОСПОДАРИ, А ЗА НАС ОСТАВА ИЗПЛАЩАНЕТО НА НАД 10 МИЛИАРДА и СТРАХЪТ, ЧЕ СЪВЕТСКИЯТ АЕЦ ЩЕ ГРЪМНЕ! ДА ПРОТЕСТИРАМЕ СЕГА! ДО ЗАКРИВАНЕ НА АЕЦ БЕЛЕНЕ! НЯМА ВРЕМЕ, ЗАГИВАМЕ!
30
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
28Дали са му толкова, колкото и на теб да го наричаш ***:))))
29
3
 
37
 
! Отговори
АТ преди 13 години
Мнението на коментиращите тук спрямо Младенов,е почти единодушно!***!Не може дипломат 1,от която и държава да е,да си позволява такова грубо недипломатично изказване!Заслужава да дъде незабавно изхвърлен от Мин.съвет!
28
8
 
5
 
! Отговори
Shark преди 13 години
А ти *** такъв, колко пари ти предложиха за да подпишеш това, а? Или нещо друго ти предложиха. Все пак няма да е като без нищо.
27
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Къде е ***, дето наричаше хората по БТВ ***!?
26
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Или са му предложили много пари руснаците или са го заплашили, че ще очистят семейството му. А може би и двете. Все пак за няколко милиарда евро иде реч.
25
3
 
10
 
! Отговори
Никалаи преди 13 години
Николай Младенов е врейски ***,най мръсния комунист,внук на Младенов тоя същия които викаше тънковате в 89 против народа си и боко ако не го изгони ще загюби всякаква подкрепа от населението.Ние ако искахме ***,щеше да гладуваме за Серго.Никалаи е по опасен от сергея,Никалаи е от истинската фамилия мафиото
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гледам как тука разни хора си коментират, ей така - без да познават сутуацията, Трайков, Първанов и другите главни действащи лица. 100% съм убеден, че Трайков не е отговорил на мейла до последния възможен момент, както често се практикува. Колкото до Алекс, това че някой не ти играе по свираката, не значи, че те врътка. Никой не си купува място близко до управляващите за винаги ... Простичко, ситуацията е сложна и неинформираните коментари са си просто говорене, та било и политическо ...
23
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До Ivan GrozniРазсъждавай логично пък ти. Ако започнат да стрелят по тебе или ще получиш инфарт или ще умреш от отравяне с тежки метали. :))) Този път избраха да е инфарт.
22
0
 
16
 
! Отговори
7777777 преди 13 години
Пълна Лудница-бледи актьорски напъни,некадърни сценарий и пошъл театър,гарантирано от матушка роосиа и цк на бкп,защото няма бивши комунисти а само настоящи интереси,зрелища трябват за народа шоута до спукване по екраните,така се печели доверието на заблудените зомбирани българчета....
21
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Цялото правителство да поеме отговорността, да си подава оставката и на предсрочни избори!Оня шут Младенов дето определяше кой бил *** и кой не, къде е сега да доизясни твърденията си?
20
3
 
13
 
! Отговори
azz преди 13 години
"Той ми е министър и аз съм длъжен да се съобразявам със заповедите му!!! Ако моя шеф ми забрани, пък аз подпиша и го вкарам в калта - какво ли ще стане?
19
0
 
19
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 13 години
Някой си проси оловен инфаркт.. първите новини (явно преди да се пусне директивта) за Мишо Бирата бяха , че са намерили застрелян в хотела в Правец...
18
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 12 Не, от комсомолската е - виж му погледа, вперен в светлото бъдеще. Ако беше от партийната, погледа му щеше да е на *** с амбиции.
17
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
доколкото стана ясно Златев е разписал а Белене,Боко само е одобрил
16
0
 
12
 
! Отговори
До 1 преди 13 години
Докато се СЪБУДИМ ,от дългият си летаргичен сън!!!
15
12
 
17
 
! Отговори
КирО преди 13 години
Кой се ти бе ***, та да решаваш България да плаща 10-11 или повече милиарда евро и дори децата ни да плащат десетки години? За колко рубли се продаде ***, да ти изгние семката дано и тия рубли да не ги изхарчиш никога!!!!!!!
14
0
 
16
 
! Отговори
С.М. преди 13 години
Кой лъже накрая май не е много ясно. Или може би всички лъжат?