Трайков избяга от отговорност!

Красимир Първанов призна за неприязън между него и министъра
Обновена: 7 апр 2011 12:14 | 7 апр 2011 10:25,
203
Трайков избяга от отговорност!
Красимир Първанов отхвърли отново обвиненията. Снимка: НЕК

Шефът на НЕК Красимир Първанов призна, че между него и министъра на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков е съществувала неприязън.

Той обаче не пожела на уточни каква е причината за това чувство между двамата. "Предполагам той смята, че това, което аз върша в НЕК, не е в интерес на компанията и на страната", заяви Първанов пред bTV и отказа повече подробности.

„Ние не сме се събрали там, за да се обичаме, а да вършим работа. Затова тези неща не са най-важните. Важното е да работим за каузата. Той ми е министър и аз съм длъжен да се съобразявам със заповедите му”, допълни той.

Красимир Първанов повтори тезата си от вчера, че документите, които е подписал, не обвързват по никакъв начин България, а само отлагат с два месеца взимането на решение дали да се строи централата. Той повтори, че при отказ от проекта "Атомстройекспорт" ще предяви към НЕК иск за 600 млн. евро. 

"С този срок постигнахме още един голям успех, дадохме си време да преразгледаме целия проект от начало до край в част безопасност", смята още Красимир Първанов.

„Мисля, че в този случай министърът не поиска да поеме отговорност. Отговорността трябваше да я поема аз и да сложа подписа си, защото оставаха броени минути, в което ние трябваше да вземем решение. Времето напредваше, колегите от Русия трябваше да си тръгнат, а никой не отговори на имейлите ми, с които питах Трайков и Дянков дали да подпишем. От Трайков отговор не дойде, но Дянков отговори да подпишем текста, който е съгласуван с него”, разказа шефът на НЕК, който в рамките на 24 часа беше уволнен от Трайков и след това „помилван“ от премиера Борисов.

Министър-председателят обаче отправи последно предупреждение към министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков заради скандала около АЕЦ „Белене”.

Още по темата

Първанов отхвърли всички обвинения към себе си. Обявиха ме за национален предател, боклук, както ме нарече дипломат номер 1 (министър Николай Младенов), защото явно такова е нивото на нашите политици, коментира той.

"Няма да искам извинение нито от министър Николай Младенов, нито от Трайков,  допълни Красимир Първанов, като призна, че е разбрал за уволнението си от медиите.

От изявлението на шефа на НЕК стана ясно и че България все още няма никакви калкулации каква окончателна цена да поиска от „Атомстройекспорт" за АЕЦ „Белене". Тепърва – до една-две седмици, ще се сключи договор с британската банка HSBC, която ще трябва да калкулира цената до 1 юни, за да я представим на руската страна.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 13 години
Този човек ни вътри всичките!
12
1
 
7
 
! Отговори
До 7 преди 13 години
Грешиш,от партийната му книжка е!И той е член на БКП!
11
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Къде е дипломатче нр.1 ?
10
0
 
15
 
! Отговори
Jolly Roger преди 13 години
Това е като някакъв латиноамерикански сериал. Що не си скъсат по една маргаритка, обича ме, не ме обича? Шутове.
9
5
 
32
 
! Отговори
възмутена гражданка преди 13 години
Как е възможно външния министър на България да нарече този човек *** в национален ефир .Такова падение и скандално поведение не подхождат на един дипломат.Нямам думи да изкажа възмущението си.Това вече минава всякакви граници на нормалното.Как ще ни представят пред света тези политици с толкова вулгарен и просташки език.Крайнно време е да се реагира остро на такива скандали,накърняващи човешкото достойнство.Господин Младенов, срамувам се от вас.
8
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да се запиши в Бюрото по труда!Да не изпусне срока!Да си взема помощи поне!
7
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 4Тази му е от комсомолската книжка, проблем?
6
3
 
26
 
! Отговори
? преди 13 години
Това правителство ли е или някакви хлапета от детската градина?
5
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Метлата си е за всички от властта, но Николайчо Младенов ако е мъж, а не това, което е, трябва да се завре вдън земя - инфантилни, пубертетски изцепки по адрес на президента на страната, категорично нарича "***" хора, свързани с въпрос, за който не знае нищо...Жалка картинка е "първият" дипломат на държавата. Ама каквато държавата - такива и дипломатите й.
4
0
 
8
 
! Отговори
Д-р Лекува Герболеза преди 13 години
Ама тая снимка от къде я намериха не е актуална, сега е плешив!
3
0
 
25
 
! Отговори
GOSHO преди 13 години
*** КИСЕЛАТА БОЗА ДЕТО СЪТВОРИХА ТИЯ
2
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Програма на цирк Балкански:17 март - Генералният директор на ЛУКойл Валентин Златев е присъствал на преговорите за Белене 1 април - На среща с Борисов, Цветанов и Дянков, Валентин Златев заплашва, че ще им подпали чергата!5 април - С подписа си за АЕЦ "Белене" шефът на НЕК е подкрепил руските интереси. 5 април, малко по-късно - Трайчо Трайков: Красимир Първанов надхвърли дадените му правомощия при преговорите за АЕЦ Белене Уволнявам го! 5 април Бойка още се гримира и учи реплики преди да излезе да пее на сцената.6 април - Подписаните документи за АЕЦ "Белене" са били съгласувани с вицепремиера Симеон Дянков... Това каза уволненият директор на НЕК Красимир Първанов.6 април, малко по-късно - Изпълнителният директор на НЕК Красимир Първанов не е уволнен по настояване на вицепремиера и финансов министър Симеон Дянков, заяви Борисов6 aприл, още по-късно - Борисов застана зад подписването на анекса, който задължава България да започне строителството на АЕ
1
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе тия до кога ще ги гледаме още.