Външният министър смени мнението си за "боклука"

Министрите се разболявали от синдрома "Борисов", твърди БСП
Обновена: 7 апр 2011 14:57 | 7 апр 2011 12:12,
363
Външният министър смени мнението си за "боклука"
Николай Младенов влезе в обяснителен режим. Снимка: Булфото

Външният министър Николай Младенов влезе в обяснителен режим за думите, които изрече по адрес на шефа на НЕК Красимир Първанов.

След като стана ясно, че Първанов е подписал с руската страна скандалния анекс 12, в сутрешния блок на bTV Младенов каза следното по адрес на изпълнителния директор на НЕК:

„Това е боклук. Човек, който си позволява да подпише нещо, за което има изрична забрана от своя министър, няма място да работи никъде в българската държава. Това е повече от пробив в националната сигурност. Това показва, че в държавата има група от хора, която се противопоставя на волята на българския народ”.

Рязката промяна в мнението на Николай Младенов дойде днес, след като в кулоарите на парламента външният министър реши да ревизира позицията си от вчера.

„Нека да изясним нещата от вчера. Неприемливо е да правиш нещо без съгласието на твоя министър. Това е боклукът в средата, която съществува. Съжалявам, ако думите ми са били изтълкувани буквално”, обясни Младенов.

"Аз не го познавам, но смятам, че е некоректно и неправилно решения да се вземат без съгласието и информирането на ресорния министър", добави той.

Още по темата

От левицата определиха поведението на Младенов като абсолютно главозамайване.

„Министърът е много добър пример какво се случа с бързото изкачване по стълбицата на властта”, коментира Румен Овчаров.

Според Георги Кадиев всички в кабинета започват да се разболяват от синдрома „Бойко Борисов”.

„Важното е ти да си добре и да хвърляш вината на всички. Като че ли Николай Младенов е усвоил този пример най-добре. Не може министър да използва думата „боклук” и да употребява този език”, допълни Кадиев.

По-рано днес Красимир Първанов заяви, че няма да иска извинение за думите на външния министър. Той заяви, че явно такова е нивото на нашите политици.

Според външния министър нищо в подписаните документи на този етап не променя ситуацията, в която се намираме. Той посочи, че българските и руските екипи продължават преговорите за АЕЦ "Белене".

Вчера обаче Младенов изрази категоричната си позиция, че с действията си шефът на НЕК е извършил „повече от пробив в националната сигурност“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


363
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
2
 
22
 
! Отговори
На всеки ъгъл... преди 13 години
Оказа се , че на Боко- Картофа кабинетът му е пълен с дюнери. Ето един от тях - горе на снимката. Впрочем, измежду дюнерите има и една пица.
78
4
 
13
 
! Отговори
99999 преди 13 години
Ей хора,надигне се майка му да е** на комунистическите парцали.От 65 години ни тормозят,грабят а сега и обиждат.Дайте да ги свалим всичките,то е ясно че комунистическа ГЕРБ също нищо няма да направи за БГ,поне да не ни губят времето.Това ликенце кой му даде власт след като знаем чичо му как викаше от трибуната в 89 танковете против народа си.Дайте да забраним всичките партийки защото са комунистически,така ли сме най простия народ в света
77
1
 
4
 
! Отговори
71 преди 13 години
колко ги продаваш?
76
1
 
14
 
! Отговори
бай Герчо преди 13 години
Дясната ръка не знае какво прави лявата, лявата не знае за дясната, Бойко не знае какви ги вършат и двете. Днеска насам, утре натам, абе голямо шикалкавене и смени на посоките.
75
2
 
17
 
! Отговори
аа преди 13 години
Този просташки език в политиката се въведе масово под бойковото покровителството .Нали той е алфа и и омегата и всички гербери му подражават дружно.Такъв култ към личността и към другаря Ленин не е имало.А пък медийте като платени жрици на любовта в хор му пеят колко е достъпен,земен и харизматичен.Таково политическо падение и журналистически слугинаж не е имало.Преди ми беше смешно, ама сега ми се реве като гледам какви хора управляват България.
74
1
 
12
 
! Отговори
Боклуджия преди 13 години
Крайно време е българският народ да се събуди от вековният си летаргичен,мечешки сън и веднъж завинаги да изхвърли *** от Родината!Пълно е с всякакви *** от най-различен калибър!Време е за почистване...!
73
2
 
24
 
! Отговори
Патриот преди 13 години
Евроатлантическо педерастче!
72
5
 
9
 
! Отговори
rumen221 преди 13 години
Приятели,ПРЕМИЕРА Е ИЗБРАН ЗА ДА УПРАВЛЯВА..., А НЕ ДА СЕ ОПРАВДАВА..., с некадърните си министри, като Дянков или Трайков например!!!Националния ни интерес е ясен Благоденствие на Българската нация!Бюджета е неадекватен, защото едновременно бушуват:1. Световна финансова криза;2. Световна рецесия;3. Световна продоволствена криза;4. Световна екологична криза;Българската криза обаче е структурно-управленска:- У нас съществува Предпазарно стопанство...- Най-голямата пречка за развитието ни е Клиентската система, наречена Обръчи от олигархически фирми- Комунистическата мафия доубива инициативите на всеки предприемачОткъде пари ли? Изхода е Преработка на бюджета, защото в правова държава всички сме свързане с него или даваме, или вземаме Заради:1. Американската финансова криза Еврофондовете не стигат Необходимо е мощно директно нисколихвено кредитиране на производството, чрез ББР, от валутния резерв и чрез планиран дефицит от 5, 4, и 3% годишно... 2. Световната продоволствена криза Субсидиите в Селското стопанство равни на тези в Германия Поземлена реформа налагаща собственост на земя до 1 000 декара и възстановяване за държавна сметка на Хидромелиорацийте...3. Световната рецесия Банкови гаранции, чрез ББР, на износно ориентираните крайни производства..., което ще раздвижи съпътстващите и кооперирани фирми Заради ценовата вакханалия - чрез закона за защита на конкуренцията се приема норма монополист е всеки, който доставя 1/3 от коя да е натура и подлежи на ценови контрол и регулация на печалбата.4. Данък общ доход за физическите лица:- Ежемесечно увеличаване на минималната заплата с 10 лева, докато достигне социалния миниум от 540 лева. Сумарно социални помощи до 50% от МРЗ, с платени за помощите здравни и пенсионни осигуровки.- Необлагаем минимум от 1.5 минимални заплати.- 10% данък от 1.5 до 5 минимални заплати.- 30% данък за превишението над 5 минимални заплати.- Премахване таваните за пенсионно и здравно осигуряване.5. Данък печалба за юридическите лица:- При реинвестиция 10%.- За останалата част от печалбата толкова процента, колкото са задължителните удръжки за физическите лица (днес това прави около 37.5%... При това условие данък девидент 0%)6. Световната екологична криза - Строителството на Белене 33% от поръчките са за Български фирми, които имат въпиюща нужда от тях и затваряне на 50% от въглеродните ТЕЦ-ове, екоглобите ще ни върнат в каменната ера.7. Овладяване на структурно-управленската криза и беснеещата комунистическа Мафия, чрез възстановяване на държавните институции, под лозунга - Да върнем държавата на гражданите, и следните реформи:- Индивидуални дебитно-кредитни картови сметки здравни досета в Здравеопазването;- Масово Професионално средно образование дори в езиковите гимнации могат да учат професията Водене на домашно счетоводство или Основи на здравеопазването- Съкращаване на държавния апарат с 30%.Всичко останало е от "Лукаваго и от комунистите...
71
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
повече от пробив в националната сигурностА аз гледах как ония фъфлещия от СДС, младичкият, наследника на Костов, питаше къде било МВР, къде бил ДАНС и защо са допуснали такава "опастност". Интересно той какво има да каже сега...
70
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Продавам кокошки носачки! За контакти кметството на село Козичино.
69
1
 
24
 
! Отговори
редовен данъкоплатец преди 13 години
Този ДЯВОЛ младенов с миловидна осанка е най лошия "политик" нарочен от Ив.Костов,не случайно същия се е отървал от него.Това е позор за българската политика да се използуват не присъщи сравнения в ефир.ББ ако държи на европейския манталитет,на секудата този човек трябва да му бъде приета оставката, и незабавно да напусне територията на България.БЕЗСРАМНИК и ПОДЪЛ ГРУБИЯН.
68
3
 
27
 
! Отговори
но си остава боклук преди 13 години
*** външен министър смени мнението си за "***", но си остава ***!
67
1
 
21
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 13 години
"Това е *** в средата, която съществува. " Това изпълнено с изключителен смисъл и вдъхновение изречение, кара невежите да продължават да обичат Бойко и неговите хрантутници-министри! Боже мой, може ли някой, и то министър да каже нещо толкова безсмислено, нещо толкоа абстрактно - може, за да замаже нещата и замае главите н апростолюдието! Всеки наорд заслужава управниците си!
66
6
 
24
 
! Отговори
--- преди 13 години
ЗА ГЕРБ СА ГЛАСУВАЛИ САМО ОТРЕПКИТЕ И ВЪШКАРИТЕ ОТ ПРОСТАШКИТЕ ГЕТА "ЧАЙКА", "МЕДЕН РУДНИК", "ТРАКИЯ" И "ЛЮЛИН"!!!!!!!!!!!
65
4
 
23
 
! Отговори
О С Т А В К А преди 13 години
Младенчо и танкове- О С Т А В К Ачичо ти младенчо с танковете го изгонихме,и теб ще изгоним,комунистически ***
64
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Поне вече е сигурно, че след такъв гаф едва ли ще го кандидатират за президент. А пък знаеш ли? Може да ни изненадат от ГЕРБ...
63
8
 
17
 
! Отговори
Съдя преди 13 години
Да махат Младенов и Трайков, не са порасли за политици бебета
62
3
 
14
 
! Отговори
Jolly Roger преди 13 години
Всички шротове, вън с подобаващи ритници.
61
6
 
20
 
! Отговори
Mitko преди 13 години
Младенов, и ти си комунистическо чучуло !
60
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какъвто министър-председателя, такива са и министрите му. Може по 10 пъти на ден да кажат на черното бяло и обратно.