Външният министър смени мнението си за "боклука"

Министрите се разболявали от синдрома "Борисов", твърди БСП
Обновена: 7 апр 2011 14:57 | 7 апр 2011 12:12,
363
Външният министър смени мнението си за "боклука"
Николай Младенов влезе в обяснителен режим. Снимка: Булфото

Външният министър Николай Младенов влезе в обяснителен режим за думите, които изрече по адрес на шефа на НЕК Красимир Първанов.

След като стана ясно, че Първанов е подписал с руската страна скандалния анекс 12, в сутрешния блок на bTV Младенов каза следното по адрес на изпълнителния директор на НЕК:

„Това е боклук. Човек, който си позволява да подпише нещо, за което има изрична забрана от своя министър, няма място да работи никъде в българската държава. Това е повече от пробив в националната сигурност. Това показва, че в държавата има група от хора, която се противопоставя на волята на българския народ”.

Рязката промяна в мнението на Николай Младенов дойде днес, след като в кулоарите на парламента външният министър реши да ревизира позицията си от вчера.

„Нека да изясним нещата от вчера. Неприемливо е да правиш нещо без съгласието на твоя министър. Това е боклукът в средата, която съществува. Съжалявам, ако думите ми са били изтълкувани буквално”, обясни Младенов.

"Аз не го познавам, но смятам, че е некоректно и неправилно решения да се вземат без съгласието и информирането на ресорния министър", добави той.

Още по темата

От левицата определиха поведението на Младенов като абсолютно главозамайване.

„Министърът е много добър пример какво се случа с бързото изкачване по стълбицата на властта”, коментира Румен Овчаров.

Според Георги Кадиев всички в кабинета започват да се разболяват от синдрома „Бойко Борисов”.

„Важното е ти да си добре и да хвърляш вината на всички. Като че ли Николай Младенов е усвоил този пример най-добре. Не може министър да използва думата „боклук” и да употребява този език”, допълни Кадиев.

По-рано днес Красимир Първанов заяви, че няма да иска извинение за думите на външния министър. Той заяви, че явно такова е нивото на нашите политици.

Според външния министър нищо в подписаните документи на този етап не променя ситуацията, в която се намираме. Той посочи, че българските и руските екипи продължават преговорите за АЕЦ "Белене".

Вчера обаче Младенов изрази категоричната си позиция, че с действията си шефът на НЕК е извършил „повече от пробив в националната сигурност“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


363
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
17
 
! Отговори
кака Пенка преди 13 години
проблемът на нашите НОВО ПОЛИТИЦИ е в това ,че те се държат като онбашии,а не като европейски политици!Моят съвет към всички тях ,без изключение ,Бойко и за теб се отнася ,бройте до 100 преди да кажете каквото и да било по всяка една ситуация!
58
1
 
20
 
! Отговори
Васко преди 13 години
Това "нежно момченце" е срам за България.Заслужаваме достоен български патриот на този пост.
57
1
 
24
 
! Отговори
Яко преди 13 години
Няма разлика между двете "външнополитически" *** Румяна Желева и Николина Младенова.
56
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Съжалявам, ако думите ми са били изтълкувани буквално, обясни Младенов."Трудно беше да се разбере, че си бил говорил в преносен смисъл, гейчо Младенов!
55
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
СПОКО ДЮНЕРИТЕ НИ ПАЗЯТ :D
54
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нещо неразбирам какъв му е проблема на Младенов?Или просто понеже е кукла на конци и се пеняви защото му подръпват ушите.Тоя шут кой го лансира за външен министър?
53
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бил си сменил мнението? Защо ли не съм изненадан?:))) Че госпожица Младенова не се ли научи първо да го консултира с боса на фирмата, а едва след това да го изказва? Или и босът си го е променил?:))) Явно в тайна ще си остане кога, какво и дали изобщо мислите!:)
52
3
 
18
 
! Отговори
бай хой преди 13 години
е де, чак пък "синдромът Борисов...." не му вдигайте акциите на Кратуната, наричайки психически проблем на негово име. "синдромът Борисов" си е обикновена шизофрения.
51
4
 
28
 
! Отговори
Голям Праз преди 13 години
Махнете го това СЪЩЕСТВО Младенов! Тоя за 2 години смени 2 министерства, но и в двете правеше само глупости, тъпизми и национални предателства. Последните му проявления бяха да ни вкара във война и да хариже българското небе на гръцките и турските изтребители! ВЪН! Но не само от Министерски Съвет! ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ! Да си ходи при Сорос!
50
3
 
25
 
! Отговори
оставка преди 13 години
Типично за ГЕРб, отмятат се от думите сипрез час и правят гаф, след гаф.Сега прави цялата нация на ***, които не са разбрали думите му.Посредственост, простащина и дебелочие-това е днешното управление.Стига експерименти с българския народ.ОСТАВКА.
49
3
 
19
 
! Отговори
Велл преди 13 години
Мизерия,глад ,високи цени и кончина-Гарантирано от ГЕЙБ.Тези синковци излязоха големи ***.
48
3
 
13
 
! Отговори
hm преди 13 години
Абе аз си мисля че като живея в Йемен е проблем че хората са прости.....ама в България май нещата са същите! Някой се опитва да ни прави на бедуини:(
47
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БОЙКО Е РОДЕН ПРЕЗ 1959Г В СЕЛО БАНКЯ КОЕТО ОТ 1969Г Е ОБЯВЕНО ЗА ГРАД. ИЗБРАХМЕ СИ ДА НИ УПРАВЛЯВА РОДЕН СЕЛЯНИН.
46
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
39Хахахаха! те това е истината! Но балъците си мислят, че борбата е дали да се строи! Борбата е кой да прибере парите! Ако ЕС го беше грижа нямаша да иска бедна БГ да гарантира 6 млрд за далеч по-богатите страни в ЕС:))))
45
0
 
3
 
! Отговори
Мулен Руж преди 13 години
Нанананана, нананана.
44
3
 
28
 
! Отговори
Великият Ибрикчия преди 13 години
Майките и лелите на Боко и Цецко са най-споменавани по улицата.
43
1
 
25
 
! Отговори
Bob преди 13 години
Не ми е ясно - тези наши "управляващи ни" не разбират ли, че се излагат? Толкова простотии направиха и шумят непрекъснато, поне да не си казват.
42
3
 
33
 
! Отговори
hotelier преди 13 години
Най- страшното е анализа на поведението и реакциите на "Първия ни ДИПЛОМАТ"л Много адекватно поведение за ръководителя на българската дипломация! Няма що! Представям си подобна реакция до какво може да доведе при разрешаването на сериозен международен дипломатически проблем.
41
2
 
9
 
! Отговори
Брут преди 13 години
И ти ли, Ники?
40
5
 
34
 
! Отговори
Васко преди 13 години
Цялата гербераска камарика ,начело с Боко Тиквата,Цецо Пъпеша и Николай Комсомола да се изрине от влстта.