Външният министър смени мнението си за "боклука"

Министрите се разболявали от синдрома "Борисов", твърди БСП
Обновена: 7 апр 2011 14:57 | 7 апр 2011 12:12,
363
Външният министър смени мнението си за "боклука"
Николай Младенов влезе в обяснителен режим. Снимка: Булфото

Външният министър Николай Младенов влезе в обяснителен режим за думите, които изрече по адрес на шефа на НЕК Красимир Първанов.

След като стана ясно, че Първанов е подписал с руската страна скандалния анекс 12, в сутрешния блок на bTV Младенов каза следното по адрес на изпълнителния директор на НЕК:

„Това е боклук. Човек, който си позволява да подпише нещо, за което има изрична забрана от своя министър, няма място да работи никъде в българската държава. Това е повече от пробив в националната сигурност. Това показва, че в държавата има група от хора, която се противопоставя на волята на българския народ”.

Рязката промяна в мнението на Николай Младенов дойде днес, след като в кулоарите на парламента външният министър реши да ревизира позицията си от вчера.

„Нека да изясним нещата от вчера. Неприемливо е да правиш нещо без съгласието на твоя министър. Това е боклукът в средата, която съществува. Съжалявам, ако думите ми са били изтълкувани буквално”, обясни Младенов.

"Аз не го познавам, но смятам, че е некоректно и неправилно решения да се вземат без съгласието и информирането на ресорния министър", добави той.

Още по темата

От левицата определиха поведението на Младенов като абсолютно главозамайване.

„Министърът е много добър пример какво се случа с бързото изкачване по стълбицата на властта”, коментира Румен Овчаров.

Според Георги Кадиев всички в кабинета започват да се разболяват от синдрома „Бойко Борисов”.

„Важното е ти да си добре и да хвърляш вината на всички. Като че ли Николай Младенов е усвоил този пример най-добре. Не може министър да използва думата „боклук” и да употребява този език”, допълни Кадиев.

По-рано днес Красимир Първанов заяви, че няма да иска извинение за думите на външния министър. Той заяви, че явно такова е нивото на нашите политици.

Според външния министър нищо в подписаните документи на този етап не променя ситуацията, в която се намираме. Той посочи, че българските и руските екипи продължават преговорите за АЕЦ "Белене".

Вчера обаче Младенов изрази категоричната си позиция, че с действията си шефът на НЕК е извършил „повече от пробив в националната сигурност“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


363
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Жалка работа! И затова не е виновен Борисов! Досега бях негов върл противник, но вече започвам да му вярвам в личен план! Младенов сам си е виновен! Когато удряш мупки в кръста изпадаш в такива ситуации!
38
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Горещия картоф Белене"Българите - готови да платят 5 млрд.Руснаците - искат 6.3 млрд.ЕУ крещи че е скъпо, че е опасно. Появява се американска компания с интерес да построи АЕЦ. Изведнъж позицията се сменя.Американци - 11 млрд.ЕУ крещи, че такава била цената, че така било сигурно.ГЕРБ са в шах и се чудят как да извъртят така нещата, че да построят АЕЦ-а за 11 млрд при подписани договори с руснаците.След всичко това се чудете, защо някой се е объркал какво да подписва, какво не.
37
8
 
17
 
! Отговори
селянин преди 13 години
Бас държа, че повечето коментиращи и тези от ГЕРб са родени в София, Пловдив, Варна, Бургъз, Хасково, Стара Загора, Търново, Пазарджик, Плевен и други знайни и незнайни ГРАДове. Ако бяха родени на село щяха да са нормални, земни хора, но те са градски злобари. В градовете нищо хубаво не може да се роди! ГРАДОВЕТЕ РАЖДАТ ***, СЕЛАТА - ХОРА.
36
1
 
18
 
! Отговори
someone преди 13 години
На ли Бойко искаше да се мразят?Ето мразят се и не могат да се понасят.Това,че има някакъв екип е бошлаф.
35
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ами няма патриоти и това си е... къде си Владо, Владо Черноземски да разпишеш някоя друга присъда..
34
1
 
37
 
! Отговори
Гиньоло преди 13 години
Младенов е жалък ***.
33
2
 
24
 
! Отговори
танто за кукуригу преди 13 години
може ли и ние да сменим външния министър ? или цялата малпумна клика ще е по добре ?
32
0
 
30
 
! Отговори
Младенов, Младенов.. преди 13 години
Николай Младенов е роден на 5 май 1972 в семейството на дипломати отт.нар."живковска дипломация". Като малък е живял в Индия, а послеи в Холандия. Баща му Евтим Младенов, който от 2006 година е покойник, е бил ченге - радист в различни посолства. Майка му ...е Неда Младенова. По професия е лекар - педиатър и вече е пенсионер. Николай Младенов влиза в Английската гимназия в Софиякато внук на активния борец против фашизма и капитализма. НиколайМладенов е и последният комсомолски секретар на Учкома на ДКМС в 114-та столична Английска гимназия, която завършва през 1990 г. Приет е в Университета за национално и световно стопанство, специалностМеждународни отношения, където завършва висше образование през 1995 г. На следващата година получава магистърска степен по военни науки от Кралския колеж, Лондон, където защитава дипломна работа на тема Израелските ядрени сили. Масон.Не е служил в българска казарма, но според непроверена информация, е преминал тайно военно обучение в израелската армия - факт, малко известен в България. Между 1996 и 1998 г. заема поста програмен директор на фондация Отворено общество, София. Следва длъжност като програмен координатор в Социалния отдел за България на Световната банка. През 1999 основава Европейския институт в София и е негов директор до 2001. Междувременно Младенов се запознава с Надежда, по баща Парунова, по първи мъж Михайлова, по втори Нейнска, на международен форум и с малко помощ от масона Иван Станчов. Така той се озовава на 5 място във Варненската листа на ОДС за изборите 2001.Надка, която е водач влиза от София и Младенов става депутат. През 2002 Надка, ставайки председател на СДС, прави Младенов член на НИС, преди да е станал член на СДС. През 2003 на местните избори Николай Младенов взема 200 хил. долара от ***-аджии, за да наложи в СДС издигането на малкоизвестната и малкопопулярна юристка Ванухи Арекелян за кандидат на СДС във Варна, срещу което на самата Арекелян е обещано да стане шеф на Варненския окръжен съд. *** изпълняват договореното и Ванухи става шеф на съда, Николайчо е по - богат с 200 хил. долара, а Кирил Йорданов - преизбран за втори път. Бившият шеф на СДС във Варна Янко Станев разполага със снимки, където се вижда как Младенов взема доларите, поставени в една картонена кутия за обувки. От 22 февруари 2004 г. заема поста заместник-председател на СДС, който напуска през 2005 г.От 2007 г. работи като консултант на Световната банка, Международния републикански институт и Националния демократически институт в България. Говори руски, английски, френски език и иврит. Шампион по прескачане от партия в партия същи Марио Тагарински. Беше в СДС, после стана съосновател на Гражданското сдружение Европейски демократичен път заедно с Димитър Абаджиев, после в ГЕРБ.
31
2
 
20
 
! Отговори
НЛО преди 13 години
БУДА БОРИСОВ ГО ЗАКЪСА С МИНИСТРИТЕ.
30
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Веднага да се закрие цирк "Балкански" временно, докато това правителство е на власт:) На правителството да се плаща като на цирковите артисти в цитираният цирк:)
29
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тъкмо да поздравя Младенов за мъжката приказка,и той даде на заден ход!Жалко!
28
0
 
8
 
! Отговори
до 6 преди 13 години
Ама те села вече не останаха ,бре , обезлюдиха се. Излиза ,че вече и истински българи няма ,по твоята логика. А ако стигна до края и ти не си българин ,защото плюеш своите . Какво значение има кой къде е роден?
27
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Горещия картоф Белене се подмята вече през няколко правителства и никой не може да се отърве от него, стремежа е да се прехвърли на следващите... Ако не беше така Станишев отдавна да е финилизирал сделката...Явно е неизгодна, но подписаните до тук договори са с дявол знае колко ангажиращи условия и руснаците ни извиват ръцете. Изобщо правителството дали има полезен ход?
26
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Станишев излезе голям пророк преди време като каза,че това правителство са циркаджии.Ама лошото е,че и Станишев,Костов,Царя,Доган и те не падат по долу.Народа няма избор в цялата политическа ситуация.За който и да гласува все циркаджии излизат.
25
4
 
26
 
! Отговори
Анко преди 13 години
Те тоа ли щяха да го кандидатират за президент? Да се смея ли, да плача ли?
24
5
 
32
 
! Отговори
гуньо преди 13 години
Определението "***" е правилно, но се отнася до въпросния.
23
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Цирк :)
22
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дори да приемем думите му буквално,беспорните виновници за създадената ситуация са онези,които ни натресиха Белене-Гоце и мажоретките му,които винаги са готови да се подлагат на руснаците.Проблемът не е от вчера.
21
3
 
12
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
vsi4ki sa bokluci ot GERB ,tova e iskal da kaje 4oveka
20
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Отивам на "Уши, нос, гърло":)))))) Това, което чух вчера по БТВ явно е било сън:)