Външният министър смени мнението си за "боклука"

Министрите се разболявали от синдрома "Борисов", твърди БСП
Обновена: 7 апр 2011 14:57 | 7 апр 2011 12:12,
363
Външният министър смени мнението си за "боклука"
Николай Младенов влезе в обяснителен режим. Снимка: Булфото

Външният министър Николай Младенов влезе в обяснителен режим за думите, които изрече по адрес на шефа на НЕК Красимир Първанов.

След като стана ясно, че Първанов е подписал с руската страна скандалния анекс 12, в сутрешния блок на bTV Младенов каза следното по адрес на изпълнителния директор на НЕК:

„Това е боклук. Човек, който си позволява да подпише нещо, за което има изрична забрана от своя министър, няма място да работи никъде в българската държава. Това е повече от пробив в националната сигурност. Това показва, че в държавата има група от хора, която се противопоставя на волята на българския народ”.

Рязката промяна в мнението на Николай Младенов дойде днес, след като в кулоарите на парламента външният министър реши да ревизира позицията си от вчера.

„Нека да изясним нещата от вчера. Неприемливо е да правиш нещо без съгласието на твоя министър. Това е боклукът в средата, която съществува. Съжалявам, ако думите ми са били изтълкувани буквално”, обясни Младенов.

"Аз не го познавам, но смятам, че е некоректно и неправилно решения да се вземат без съгласието и информирането на ресорния министър", добави той.

Още по темата

От левицата определиха поведението на Младенов като абсолютно главозамайване.

„Министърът е много добър пример какво се случа с бързото изкачване по стълбицата на властта”, коментира Румен Овчаров.

Според Георги Кадиев всички в кабинета започват да се разболяват от синдрома „Бойко Борисов”.

„Важното е ти да си добре и да хвърляш вината на всички. Като че ли Николай Младенов е усвоил този пример най-добре. Не може министър да използва думата „боклук” и да употребява този език”, допълни Кадиев.

По-рано днес Красимир Първанов заяви, че няма да иска извинение за думите на външния министър. Той заяви, че явно такова е нивото на нашите политици.

Според външния министър нищо в подписаните документи на този етап не променя ситуацията, в която се намираме. Той посочи, че българските и руските екипи продължават преговорите за АЕЦ "Белене".

Вчера обаче Младенов изрази категоричната си позиция, че с действията си шефът на НЕК е извършил „повече от пробив в националната сигурност“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


363
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
0
 
19
 
! Отговори
но комент преди 13 години
Е сега от ЕС просто ще му откъснат главата на Бойко задето краде и отклонява средства на европейските данъкоплатци.Европа не ги дава субсидиите за земеделие за да си пълниш бюджета, Тикво!
198
4
 
0
 
! Отговори
Гадняра преди 13 години
До 192! Гневно! Ей, ***/*** не е *** дума за такива "чистници"/ ако искаш нещо да направиш, ела си! Или си трайкай там в която и миша дупка да си!
197
0
 
18
 
! Отговори
Яко преди 13 години
За Николайчо е важна само една линия -онази, която разделя д-то му на две...
196
0
 
6
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
dostatachno sa ni upravliavali boklucite ot gerb,dsb,sds,ods,bsp,ataka,ndsv omrazna ni karieristi veche 21 godini da piat narodnata krav i da jiveat na garba na naroda krai,doidevreme da vzemat vlasta neglasuvashtite te sa 3000000 dushi.chisti i neopetneni stiga stari mucuni koito lapat kradat i si opraviat polojenieto do 10 koliano a te sa gerb,sds,ods,bsp,ataka,ndsv ne vi iskame poveche i niama da glasuvame iskame pravitelstvo ot neglasuvashtite te sa istinskite balgari nekomprometirani .
195
0
 
27
 
! Отговори
но комент преди 13 години
Абсурди без край.Новина:ГЕРБ облага евросубсидиите за земеделие с данък.Тия съвсем изперкаха, абсолютно неадекватни са и не знаят къде се намират.
194
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ГЛЕДАИТЕ CNN И FOX NEWS,В МОМЕНТА В БЕЛИЯ ДОМ НОСИТЕЛЯ НА НОБЕЛОВА НАГРАДА ЗА МИР БАРДАК ХЮСЕИН ОБАМА НАГРАЖДАВА ДЯНКОВ С НОБЕЛОВА НАГРАДА ЗА ГЕНОЦИД НАД БЪЛГАРСКИЯ НАРОД.
193
2
 
27
 
! Отговори
mi6osp преди 13 години
Този министър е отчайваща смес от празнодумие, истерия и комсомолски патос .
192
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
сега цъкате, ахкате и се чудите от кой кладенец вода да извадите за да замажете поредния гаф, но забравяте че мнозинството от вас гласуваха за това бодигрда на бай тошо да стане премиер на тази държавакакъвто народа, такива и управниците
191
1
 
15
 
! Отговори
Jolly Roger преди 13 години
Ние проклетите нацисти мразим, ГЕРБ.
190
1
 
21
 
! Отговори
Голям Праз преди 13 години
Линията на поведение на другаря Младенов прави извивките си в съответствие със завоите на кривата на партийната права линия на ГЕРБ!
189
1
 
16
 
! Отговори
лудия преди 13 години
ейййй гадни ***,еййййй,спрете да си мените мненията всеки 5 часа,аре спрете се бре бокувци прости,и ние ставаме луди ве,по цял ден Ви коментираме глупостите,няма време по една биричка да пийниме,аре поне по 1 ден си оставайте на едно мнение,,,,иначе си знаем НЯКОЙ ДРУГ ви се изходи в гащите,отивам на бира,стига ВИ ТОЛКОВА ВНИМАНИЕ-*** ГЪРБАВИ,обиколили целия политически спектър,*** изхвърлени от партиите събрали се в гроб-***,,,
188
2
 
25
 
! Отговори
UK преди 13 години
СБОГОМ ГЕРБ!До всички, които имат някакво отношение към Демокрацията.Присъствах на поредния фарс, именуван звучно областно събрание на партия герб.Видях хора, които продължават да възхваляват един несъмнено напълно компрометиран и скандално провалил се функционер и хора, които възторжено и бурно го аплодират. Видях хора, които още не са разбрали, че герб се състои само от няколко души, които се наричат ръководство. Видях хора, които са се превърнали в завършени конформисти от страх да не загубят своите постове и облаги. Видях хора, които безапелационно налагат своите решения и хора, които примирено и безропотно ги приемат. Видях хора, които са членове на една демократична партия, но са третирани като симпатизанти. Видях хора, които са щамповани с израз на очакване да попаднат в кръга на богоизбраните.Видях диктат и си спомних за едно отминало време, отговарящо на тази характеристика.Времето, когато се наложи да напусна България поради вроденото си свободомислие.Не видях равнопоставеност и демократичност. Не видях далновидност и благоразумие.Не видях надежда. Не видях бъдеще. Не видях разум.На всички, които все още се надяват да извлекат някаква полза от демонстративното си самоунижение искам да кажа ясно: Който живее с преклонена глава, живее прегърбен. Сляпото послушание води единствено до духовна слепота.Оттеглям своето доверие от способността на тази партия да изповядва и отстоява истинските демократични принципи. Съвестта ми не ми позволява да нося отговорността за неминуемите негативни последствия в близко бъдеще. Освобождавам поста на ръководител и се отказвам от членството си в тази подчинителна унизителност.Партията се превърна в милитаризирана структура от послушници, надяващи се единствено на благоволението на висшестоящите. Първоначалният порив се *** до неузнаваемост и вече няма нищо общо с идеята за гражданско съзнание. Парламентът на Република България се превърна в безкритичен силов механизъм за налагане на висшестоящи решения. Не вярвам на ловки словесни еквилибристики и удобни статистики, вярвам на това което виждам и чувам.Често ме питат дали не ме е страх да се обявя официално против ръководството на герб. Не, не ме е страх. Страх ме е да не се събудя някоя сутрин с усещането, че съм предател на собствените си убеждения. Това е единствената непоносима мисъл с която не бих могъл да живея и от която наистина ме е страх. И този път смятам да остана тук. Защото времената са други. Защото съм Българин и мое изконно право и осъзнато задължение е да защитавам свободомислието. Демокрацията се гради само и единствено върху него.
187
3
 
28
 
! Отговори
хнв преди 13 години
Абе Младенов,голям *** си бил.Голяма реклама направи на ГЕРБ предиизборите.То се видя че от комсомолски секретар и *** за зеле не става.Защо те държи Борисов само да го резилиш.Егати *** парче.
186
1
 
22
 
! Отговори
Голям Праз преди 13 години
Абе, напишете статия за новия ДАНЪК върху ЕВРОПОМОЩИТЕ за земеделците!
185
0
 
5
 
! Отговори
един преди 13 години
До 162: По принцип съм съгласен с изразеното мнение, нека погледнем фактите под малко по- различен ъгъл:1. Избран е стратегически консултант /СИ Банк!/, който трябва да договори цената и да намери инвеститор2. С.Дянков заминава за САЩ /сигурно при семейството си!/ и казва "Да" на проекта3. Трайков, свит в ъгъла /и изолиран от преговорите/, мисли, че последната воля на "правителството" е изразената няколко дни по- рано от ББ и вдига олелия4.Кой ли ще е инвеститора...и кой- комисионера...
184
2
 
31
 
! Отговори
Ала бала преди 13 години
Оставка бе ***!Прав е Кр.Първанов,че не му иска пикливото и лигаво извинение!Един дипломат трябва да мисли и тогава да говори,аНЕ КАТО ПЪРВИ ПРОСТАКда бълва обидни квалификации,а след това да дава обяснения!
183
1
 
20
 
! Отговори
гражданин преди 13 години
момчето,което летеше с розово БМВ от партия в партия,тиииииииии иллли гледащо умно кака си Наде и бат си Боко,щот-има аванта от това-ла ла ла.Какво искате от едно комунистическо отроче,партиен номад, нагаждач.Да е в крак с управляващите,щото се изнервя от мисълта,че какв ще прави без тях.Нали всички го познават каква стока е миризлива
182
2
 
6
 
! Отговори
Jolly Roger преди 13 години
Неоравилно е. Долен ***.
181
1
 
28
 
! Отговори
Джеронимо преди 13 години
Министърът на външните работи на една държава категорично не трябва да бъде човек с качествата и моралния облик на Николай Младенов.
180
0
 
23
 
! Отговори
ТРЕЗВО МИСЛЕЩ преди 13 години
БРАВО НА ТРАЙКОВ,А МЛАДЕНОВ ИЗПАДНА В МНОГО ГЛУПАВА СИТУАЦИЯ-НЕ МОЖА ДА СЕ ОРИЕНТИРА,А Е МИНИСТЪР И ТО ОТ НАЙВАЖНИТЕ.ЕТО ЗАЩО ТОЙ Е ЗА ОСТАВКА