Нямам самочувствието на жертва, отсече Трайков

Стоя зад всички мои думи, категоричен бе министърът
Обновена: 8 апр 2011 18:59 | 8 апр 2011 15:04,
306
Нямам самочувствието на жертва, отсече Трайков
Траков гарантира откритост по АЕЦ "Белене". Снимка: БТА

„Нямам самочувствието на жертва, защото не поставям себе си над проблемите. Смятам, че съм човек, който се опитва да установи до каква степен са защитени националните интереси”.

Това каза пред парламента министърът на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков по темата с подписания през седмицата скандален меморандум за АЕЦ „Белене”.

„Стоя зад всички мои думи относно подписаното от Красимир Първанов споразумение”, допълни Трайков.

Министърът обясни, че в края на миналия петък е имало съгласуван и от руската и българската страна текст на документа. Но нямало споразумение за подписване на договор в някакъв срок.

„В понеделник Първанов дойде в кабинета ми да докладва със съвсем друг текст, който беше първоначалната руска версия. С изключение на един текст, който, слава Богу, беше отпаднал по настояване на Дянков. Срок за подписване на окончателен договор до 30 юни, а беше оставено само за парафиране до 1 юни”.

Трайчо Трайков обясни, че е забранил изрично на изпълнителния директор на НЕК Красимир Първанов в присъствието на целия си екип да подписва това споразумение. Но във вторник документът се оказал подписан.

Още по темата

„Случаят за мен е изключително неприятен. Надявам се в режим на диалог с министър Симеон Дянков и с премиера да изясним случая. Смятам, че все още може да отстояваме своите интереси”, коментира министърът на икономиката.

Той допълни, че трябва да сме много деликатни в период, в който ЕК обсъжда общи тестове и нови мерки за безопасност.

„Гарантирам ви откритост, каквото и да струва това. ГЕРБ дойде на власт с ангажимента към избирателите за открито управление и аз смятам да дам своя принос за това”, завърши изложението си пред депутатите Трайков.

Той се извини на народните представители, че не се е явил в сряда да докладва за скандала заради пътуването му до Москва.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


306
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
237
5
 
2
 
! Отговори
Голям Праз преди 13 години
# 241 СтамболовНе на БЪЛГАРСКИЯ а на АМЕРИКАНССКИЯ национален интерес, както и на интереса на банка HSBC + няколко енергоразпределителни дружества. Като ти дойде следващата сметка за тока и се оцъклиш при вида на сумата, да не забравиш пак да похвалиш любимия ти Трайчо!
236
4
 
5
 
! Отговори
PARIS преди 13 години
Във Франция е 30 стотинки на киловат.Както виждате в България тока е най евтин защото го произвеждаме,а както тръгне и Белене още ще спадне
235
2
 
7
 
! Отговори
Стамболов преди 13 години
България има вопиюща нужда от политици като Трайков ! Доблестен защитник на българския национален интерес ! И въпреки обструкциите, които му правят, показва корав мъжки характер !
234
1
 
6
 
! Отговори
галактика преди 13 години
Докато не разберем тайните клаузи в договора, е излишно да изказваме мнение кой крив, кой прав. Господата да не минават с номера, че става въпрос за *държавна тайна*, а да сложат всичко на масата. Това отлагане е пето по ред. Не че бързам подписите да бъдат сложени, но все пак - пето отлагане /аз не бих била толкова толерантна /. За какво всъщност става дума, господа?! Хайде кажете! На мен ми е интересно как така се случи, че в деня на кулминацията премиерът и финансовият министър бяха заети?
233
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За първи път, чувам някой да си стои зад думите повече от 2 дена в това правителство. Адмирации. За жалост една птичка пролет не прави. Прогнозирам, че това изказване няма да се хареса на лидера-слънце. Очакваме реакция скоро...
232
3
 
5
 
! Отговори
Помнещ преди 13 години
Р. *** развали договор ,който изтичаше 2013 с цена 80 $ , за да угоди на кремълските джуджета и ''преговори'' нов с цена 300$ ..............подписа го един зам. министър от ДПС. В Парламентмълчаха като нас**и предателите казаха че не са го чели !!!!
231
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тя компанията по омазването на Трайков вече е започнала. Предателят Сидеров, някакъв, секретар на Булатом, Аталай-Мирелай, бившия енергиен министър Пешо Димитров-умното, цялата тв7, воглаве с най-великия джурналист БарЕков атакуват. В мишената - Горна Арда, ЕВН, конфликт на интереси, та конфликт на интереси. По бнт пък непрекъснато го наричат Министъра с жълт картон и т.н.
230
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Миналата седмица НЕК и Атомстрой водиха тайни преговори и накрая подписаха документ против интересите на България и сега всякакви анти-Българи обясняват че този документ няма никаква стойност и не ни задължава с нищо - ТОВА Е ЛЪЖА!
229
5
 
4
 
! Отговори
Голям Праз преди 13 години
# 231Абе ама вие откак излезнахте от Позитано и влезнахте в ГЕРБ само за Позитано говорите. Старата любов ръжда не хваща, а? Много поздрави на Уорлик. И да му помагате в пушенето на тревица и интеграцията на ГЕРБавия електорат!
228
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Няма ли вече Facebook група за подкрепа на Трайков? Имам принципни различия с подобни социални мрежи, но заради тази кауза ще се регистрриам! Да не говорим, че този човек заслужава и на улицата да излезем да го подкрепим!
227
3
 
7
 
! Отговори
Аналогия или ??? преди 13 години
Договорът за скъпата газ на *** го подписа един зам. министър от ДПС
226
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
220 - в България цената не електроенергията наистина е сред най-ниските в Европа. Говоря като абсолютна стойност. Зная, че това на мнозина ще прозвучи кощунствено, но то е защото тук заплатите ни са повече от мизерни.Но няма такава пазарна икономика, при която цената на тока или каквото и да е било да е съобразено с ниските доходи на населението.Друг е въпросът, че политиците и предишните и тези, умишлено ни държат гладни за да сме покорни.
225
2
 
5
 
! Отговори
за 225 преди 13 години
Стига си рИвал, ами се организирайте на позитано да връщате рушветите дето взехте за Белене.......нали не искате да разсърдите могъщ човек като *** ?:))
224
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 220кви 7 ст в гърция алоооуЯ си тури очилата-7 евроцента 7 ст ли прави
223
3
 
9
 
! Отговори
иван преди 13 години
Трайчо, я се отцепи и създай една партия, да видиш какво ще стане през октомври:))
222
9
 
2
 
! Отговори
Всеки ден преди 13 години
Трай си Трайчо. Да не те събори някой инфаркт неслучайно.
221
6
 
4
 
! Отговори
Голям Праз преди 13 години
А аз си мислих че Дянков е човекът на банките и интересите на САЩ в България ... а то какво се оказа, не бил Дяков, а най-ми бил Трайков!
220
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
220 - Явно не може да се разберем с теб момче. Гърците може и да купуват по 7 ст киловата, но това е цена на едро. Нали освен нея в цената на тока влизат и инвестициите, поддръжката на електропреносната мрежа, аварийните групи, смяната на елкетромерите, труда на техниците, отчитането на ел.мерите, обработката на данните. Да не мислиш, че тия хора които извършват това са самаряни и не ядат. Правят го ей така, на добра воля.
219
9
 
5
 
! Отговори
Голям Праз преди 13 години
Да живее истинският защитник на австрийските и американските НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ - мистър Трайчо Трайков!
218
6
 
3
 
! Отговори
MARA преди 13 години
Както се досещата Русия не ни иска нито един лев в повече,EC ni razreшава ама тия докато се разберат за комисионните ще мине още една година.Всички до един навън,писна ни от корумпирани парцали