Трайков избяга от отговорност!

Красимир Първанов призна за неприязън между него и министъра
Обновена: 7 апр 2011 12:14 | 7 апр 2011 10:25,
203
Трайков избяга от отговорност!
Красимир Първанов отхвърли отново обвиненията. Снимка: НЕК

Шефът на НЕК Красимир Първанов призна, че между него и министъра на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков е съществувала неприязън.

Той обаче не пожела на уточни каква е причината за това чувство между двамата. "Предполагам той смята, че това, което аз върша в НЕК, не е в интерес на компанията и на страната", заяви Първанов пред bTV и отказа повече подробности.

„Ние не сме се събрали там, за да се обичаме, а да вършим работа. Затова тези неща не са най-важните. Важното е да работим за каузата. Той ми е министър и аз съм длъжен да се съобразявам със заповедите му”, допълни той.

Красимир Първанов повтори тезата си от вчера, че документите, които е подписал, не обвързват по никакъв начин България, а само отлагат с два месеца взимането на решение дали да се строи централата. Той повтори, че при отказ от проекта "Атомстройекспорт" ще предяви към НЕК иск за 600 млн. евро. 

"С този срок постигнахме още един голям успех, дадохме си време да преразгледаме целия проект от начало до край в част безопасност", смята още Красимир Първанов.

„Мисля, че в този случай министърът не поиска да поеме отговорност. Отговорността трябваше да я поема аз и да сложа подписа си, защото оставаха броени минути, в което ние трябваше да вземем решение. Времето напредваше, колегите от Русия трябваше да си тръгнат, а никой не отговори на имейлите ми, с които питах Трайков и Дянков дали да подпишем. От Трайков отговор не дойде, но Дянков отговори да подпишем текста, който е съгласуван с него”, разказа шефът на НЕК, който в рамките на 24 часа беше уволнен от Трайков и след това „помилван“ от премиера Борисов.

Министър-председателят обаче отправи последно предупреждение към министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков заради скандала около АЕЦ „Белене”.

Още по темата

Първанов отхвърли всички обвинения към себе си. Обявиха ме за национален предател, боклук, както ме нарече дипломат номер 1 (министър Николай Младенов), защото явно такова е нивото на нашите политици, коментира той.

"Няма да искам извинение нито от министър Николай Младенов, нито от Трайков,  допълни Красимир Първанов, като призна, че е разбрал за уволнението си от медиите.

От изявлението на шефа на НЕК стана ясно и че България все още няма никакви калкулации каква окончателна цена да поиска от „Атомстройекспорт" за АЕЦ „Белене". Тепърва – до една-две седмици, ще се сключи договор с британската банка HSBC, която ще трябва да калкулира цената до 1 юни, за да я представим на руската страна.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
0
 
0
 
! Отговори
Слави преди 13 години
Първанов лъже и маже. Трайков бил уведомен. Нали именно Трайков му е забранил пред свидетели да подписва точно варианта, който е подписал.
192
1
 
0
 
! Отговори
гост преди 13 години
г-н първанов нее далеч от истината че на са се събрали да се обичат ,нодоколкото ебания народ си спомня това го каза един друг човек и това не беше той.а нормално е когато началник и подчинен не се понасят подчинения ако държи на достойнството си да си подаде оставка а не да търси причини и извинения да остане на работа.от коментарите става ясно че г-н Трайков мисли и работи за интересите на България.интереснотогава г-н първано за чий работи.
191
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хайде правителството да изкара на открито този пуст договор с руснаците, да видим кога и какви неустойки им дължим, какви са разчетите по цената, какво точно е подписал този Първанов, дали го е подписал наистина, кой го е упълномощил, ако не е упълномощен, как тогава подписа му важи???!!!!!!!! Къде са журналистите да зададат тези въпроси на премиера? Май е време да излизаме на улицата.
190
0
 
5
 
! Отговори
НФБ преди 13 години
питам за пореден път какви са комисионните на участниците в преговорите? видяхме какви комисионни е получавал цметанов покрай неговите апартаменти...видяхме и чухме за комисионните на Доган..Явно се става министър депутат президент единствено заради тези комисионни иначе мижава заплата от 3000лв!Това е истината за политиката и мръсните пари които се получават под масата с кодово име комисионна и които се плащат от стадото български Уфси!
189
1
 
3
 
! Отговори
Килъра преди 13 години
Браво на човека,че е подписал с руснаците!
188
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
След цялата тази бъркотия всички трябва да си подадат оставките. Чувстваш се много гнусно и безсилно гледайки какви хора ти решават съдбата. Само помия се плиска и нищо друго. Невежи властници, надхитрящи се един друг. Гадост.
187
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много ми е странно защо от БЕХ мълчат. Там дали въобще някой работи или само си карат туарегите. Бат Бойко нали ревеше като змей, че ще махне БЕХ, но с такъв кадър като Красимир Първанов ще махне енергетиката май.
186
0
 
9
 
! Отговори
реалист преди 13 години
ВСИЧКИ ТИЯ ТАРИКАТИ ДА ХОДЯТ ДА КОПАТ КАРТОФИ! ПИНОКИО ДА Е ПРЪВ И ДА КОПА ЗА ДВАМА !...Ей, кой ги докара тия смешници и що не си ги прибере?
185
1
 
7
 
! Отговори
TOM преди 13 години
BOIKO E KRADEZ CTIGA C TOIA GENOZID NA BACTANIE
184
2
 
7
 
! Отговори
дидо преди 13 години
Тоя Красимир Първанов след като испитва неприязън към началника си МИНИСТЪР ТРАЙКОВ, да си подава оставката. Навсякъде в цивилизованите страни е така. Не може хем душата в рая хем х******** в п************. Да си ходи тоя Първанов защото и той е догорчал много на народа.
183
1
 
4
 
! Отговори
ПРАВ Е 179..... преди 13 години
...НЕ ДЪЛЖИМ НЕУСТОЙКИ НА РУСНАЦИТЕ!ЯДРЕНИЯ РЕАКТОР Е ПЛАТЕН ...И МОЖЕ ДА СЕ МОНТИРА В АЕЦ-КОЗЛОДУЙ!НЕУСТОЙКИТЕ СА .....ПЪЛНА ЛЪЖА!ПРАХ В ОЧИТЕ НА ХОРАТА---ЗА ДА СТАНЕ ДАЛАВЕРАТА С АЕЦ-БЕЛЕНЕ И ДА СЕ ИЗТОЧАТ ПАРИ И ....ВЛАСОВИ РЕСУРС!СЪС "СТРОИТЕЛСТВО"......СЕ ПРАВЯТ, НАЙ-ГОРЕМИТЕ ПЕРАЧНИЦИ И ФИНАНСОВИ ДАЛАВЕРИ.....!ТОВА ГО ЗНАЯТ И ДЕЦАТА!В АЕЦ-а......БЕШЕ БКП/БСП --СЕГА Е РЕД НА Б.Б.!
182
4
 
7
 
! Отговори
мин.ТРАЙКОВ.... преди 13 години
ИСТИНСКИЯТ БЪЛГАРИН!САМО ТРАЙКОВ , ЗА ПРЕЗИДЕНТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
181
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Трайков единствен застана на български и държавнически позиции.
180
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако беше американски инвеститор в Белене, същият този ТрТР щеше да продъни ефира в хвалебствия. Ксенофоби и русофоби се надвикват...
179
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Трайчов докладва само на Уорлик.Той и жена му са всеко парти на амерканското посолство, а през уикенда в Диплом клуб с Уорлик.Факт е, че Уорлик влиза и излиза при Трайчо без да пита.
178
10
 
17
 
! Отговори
kitaec__ преди 13 години
Министър Трайков показа,че е лоялен спрямо българския народ и Европейския съюз.Същото не може да се каже,за руското *** бойко борисов,който застана до първанов,в редицата на националните предатели
177
0
 
4
 
! Отговори
7 преди 13 години
Тук гледам твърдят че Трайков бил пряк шеф на Първанов, защо никой не си направи труда да отиде на страницата на НЕК и да види за какво става дума. За ТЗ те сте ли чували :) НЕК е ЕАД като собственик на капитала е БЕХ, и всяко търговско дружество си е самостоятелно ЮЛ.
176
2
 
6
 
! Отговори
170 продължение преди 13 години
Ако Борисов бе взел това решение суверенно и убедено, тогава можеше да поеме и отговорността за него. Фактът, че гледа да се изхлузи от отговорност, обаче е още едно свидетелство, че това решение му е наложено "отгоре" от руския енергиен губернатор на България Валентин Златев. Известна е дългосрочната зависимост на двамата най-висшестоящи български политици сиамските близнаци Георги Първанов и Бойко Борисов от пълномощника на руската енергийна олигархия Златев.Тази зависимост днес излиза наяве посредством диктата, който Златев упражнява върху ключовите политически решения в България, включително по АЕЦ "Белене".
175
0
 
8
 
! Отговори
Г.МИнчев в Дневник преди 13 години
"Зад скандала с разменените маски на премиера Борисов и чиновника Първанов по проблема "Белене" стои твърдото решение на руското енергийно и ядрено лоби в България АЕЦ "Белене" да се строи на всяка цена въпреки "Фукушима", въпреки заробването на страната ни за десетилетия, въпреки очаквания енергиен монопол на Русия върху България, ограничаващ за столетие нейните стопански и политически решения.Това са двете измерения на скандала:
174
6
 
17
 
! Отговори
Тъпанари преди 13 години
Никакви неустойки не дължим на Руснаците. Тези нещастници единственото което умеят е да шантажират и руските *** запяват в общ глас НЕУСТОЙКИ ТА НЕУСТОЙКИНищо не дължим на Руснаците има съд да си търсят неустойките в Женева - ще получан оная работа.Само, че "българи" *** работят за тях като този руски възпитаник Първанов.Изглежда и други от правителството очакват да се смърсят от договора и работят за руснаците. Сега ще се хванат за ръчичка с Р.Овч. и Гоце и ще запеят заедно