Населението намалява, а гишетата се увеличават!

Как ставало това?, чуди се Бойко Борисов
Обновена: 16 апр 2011 07:59 | 16 апр 2011 07:54,
368
Населението намалява, а гишетата се увеличават!
Премиерът иска да реже още чиновници. Снимка: Булфото

Премиерът Бойко Борисов е възложил на финансовия министър Симеон Дянков да изготви анализ на база данните от преброяването на населението как се е увеличавала  държавната администрация през годините, както и за демографския профил във връзка с бъдещо планиране в различни сфери.

Това става ясно от стенограмата на последното заседание на МС.

„Ще видите, защото аз, разбира се не с голяма точност и не претендирам за това, но моят прочит върху тревожното намаляване на населението е, че примерно здравеопазването – населението е намаляло с 600 хиляди, болниците са се увеличили със 100. Или, да не говоря хипотетично, населението намалява, броят на гишетата и администраторите се увеличава. Най-малкото в такъв процент трябва, Дянков, тези всичките да намаляват, не да се увеличават, не виждам логика“, чуди се Борисов и казва, че експертите трябва да го обяснят.

„Мисля че ще е добре всеки министър да знае преди десет години при население с половин милион повече как е работило министерството му. Това касае, разбира се и Министерство на вътрешните работи. И сега като са намалели с толкова стотин хиляди, не трябва ли и с някаква реципрочна стойност…? Това е в подкрепа на Дянков, което ви казах преди малко.

Предложенията за нови бройки на фона на това, че населението намалява, няма логика. Министър Дянков, за сряда е задачата ми, тя ще ти помогне, когато иска някой бройки – да обясним защо се налага да ги дадем или съответно да искаме от министрите още съкращения“, продължава премиерът.

Реакцията му беше продиктувана, след като здравният министър поиска да бъде увеличена бройката на здравните медиатори от 109 на 130. Дянков го контрира, че ако увели тази бройка, ще трябва Константинов да му каже откъде другаде да съкрати.

Здравният министър настоява, че предложението му е икономически изгодно, подкрепен е и от министъра по еврофондовете Томислав Дончев. След това се намесва и икономическият министър Трайчо Трайков, който прави предложение, което се харесва на премиера.

„Ето, вие ме подкрепяте непрекъснато, което много ме радва. Това, което носи приход на държавата – усилвате, това, което носи чанти само – го махате. По-лесно от това няма“, отсича Борисов.

„Ако направите една социология навън сред хората, какво разбират под администрация, ще ви кажат – всичко това, което стои на гишета и ни губи времето. Това е в масовото съзнание разбирането за администрация. Така че в това отношение, Дянков, като правите всичките тези анализи е хубаво и да разграничим администрацията с обслужващите звена, които така или иначе ги има, но се водят по един или друг начин администрация“, съветва още премиерът.

„Разбирате ли, това преброяване ни дава големи възможности да планираме от днес нататък много от своите дейности и да ги аргументираме. Задачата е на Дянков, Министерският съвет ще се включи с всички експерти, които са необходим, но всеки един министър трябва да си направи този разчет и преброяване какво му носи в ресора.

Примерно, колко ще пътуват, Цветков, с влак, колко няма да пътуват? Това може от данните като ги четете, да почнете да се ориентирате. И на базата на това да си градим програмите, включително и бюджетите. Каква е преобладаващата маса от населението, какво ще ни струва това, накъде да акцентираме, колко да дадем, какво ще ни се случва като държава в следващите години“, мисли за бъдещето Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


368
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
317
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Управниците" загубиха нашето доверие отдавна. И продължават най-нагло да си държат властта. Власт без доверие е узурпация. Ето защо трябва да отнемем любимата играчка от ръцете на тиквата и да му покажем, че властта може да е и опасна играчка. А такива играчки в ръце като на тиквата не бива да се дават!
316
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кво се е замислил, сякаш ще седи още дълго? Още няколко месеца най-много и шута в ***! Мекерета корумпирани и мафиотизирани!
315
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бойко е менте комунист. Всички проблеми са от ментетата. Стига слагачи и нагаждачи! Какво те е страх да си кажеш какъв си?!
314
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дори и ПУЦа на Министерски съвет не можа да направи от Бойко(ДС) и серГЕЯ(ДС) - политици...ОТ ВСЯКО ДЪРВО - *** НЕ СТАВА...ДОРИ И *** ЗА ЗЕЛЕ НЕ СТАВА ОТ ТЯХ...Само народа страда от некадърността им...
313
1
 
3
 
! Отговори
Наивен преди 13 години
На тоя *** милиционер, генералски пагони му сложи Първанов.Сега се е взел за много хитър и пак ни залива с лъжи. Откакто е налапал властта, администрацията се увеличи със стотина хиляди прости герберасти, а населението намаля с толкова бежанци.Що не го махнем този простоват картофопроизводител.
312
0
 
2
 
! Отговори
ПРОЕКТА НА ДС-ГЕРБ преди 13 години
Шараните се активираха и налазиха форума бързо, бързо и започнаха чрез минуси да негодуват...хахахаха нещастници,заради които и НИЕ нормалните страдаме и гниеме в мизерията до която ни докараха бившите ***,направили си на център дясно...***!
311
3
 
1
 
! Отговори
334до 338 преди 13 години
И с теб съм съгласен, не съм адвокат на Бойко, но нека не забравяме, че тези дето ни говориха умно вършеха същите дебилски историй.
310
0
 
5
 
! Отговори
Гражданин преди 13 години
Ало, Пожарникаря! Излез малко от МС и тръгни да висиш по гишета и да вадиш документи, да видиш как става, защото скоро ще ти потрябва! И тогава си събери министрите, областните управители и кметовете и ги прати и тях да минат по тоя път - ама да висят по опашки, и после ги прати на училище да се научат как стават работите! Той Ботев не напразно е казл "Свещенна глупост"!!!
309
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да живее правителството на ГОЛЯМОТО НИЩОНЕПРАВЕНЕ и НЕСПИРНОТО ГОВОРЕНЕ (основно на глупости).Тука има - Тука нема.Ура, другари мутро-милиционери!
308
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 338: подготвяха го за премиер. Зубреше си уроците.
307
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Питам се какво може да очаква човек от Парламент, начело на който стои бивша комунистка стругарка, понастоящем трансформирала се в бизнес дама с аграрно излъчване и вид на колхозничка, пременила се за модно шоу. Умствените й качества ще се въздържа да коментирам, защото не искам да съм груб. Или пък от Правителство, начело на което стои едновремешен възпитаник на школата в Симеоново (където достъп имаха само най-верните партийни кадри), в последствие мутра от подземния свят, а сега "антикомунист" и човек, воюващ с престъпността. Съжалявам, но поне за мен това е повече от смешно. Нищо добро не чака България. Циркът и сапунките продължават важното е да има зрелища, пък хлябът, какво може и без него. И накрая искам да попитам г-н Премиера, воюващ със всякакви НАГЛИ, ОКТОПОДИ, ЛАПАЧИ дали неговата възлюбена Цвети Бориславова, честно спечелила 1 млрд по времето, докато Богоизбраният Пожарникар беше Кмет, та исках да питам идолът на нацията дали ВИНЕТ-дамата е НАГЛА ОКТОПОДКА или обикновена Л*ПАЧКА.
306
3
 
6
 
! Отговори
до 334 преди 13 години
А другаря Борисов къде беше през последните 25 години? Защо не излезе един път на демонстрация срещу тогавашните правителства? А се криеше зад гърбовете на Тодор Живков и Симеон 2, а след това се опакова в подарената му от Първанов генералска униформа!
305
3
 
5
 
! Отговори
реалист преди 13 години
*** си Боко, много си *** и алчен. Махай се Тикво, махай се! Това ще е най-полезното нещо в скапания ти комплексарски живот!
304
2
 
4
 
! Отговори
Гражданин преди 13 години
Хаосът е пълен! Управляващите нямат никаква представа за информационните връзки и взаимо зависимости между отделните системи и звена на държавното и местно управление. Липсата на виждане и организация води до бюрокрация, разкарване на хората , хабене на нерви, пари и лекарства. И това във времето когато "компутор" има на всяко бюро! Атова, че този инструмент трябва да се свърже със съответните бази данни - голям праз - нали стои там за красота! Тоя пожарникар ходил ли е да виси по гишета!
303
3
 
2
 
! Отговори
БКП(БСП)МАФИЯ(ДС) преди 13 години
Мутра-комунист(ДС) или гей-социалист(ДС) :))) Изберете сами :)))
302
3
 
3
 
! Отговори
до ПФУ преди 13 години
Съгласен съм с теб,че Бойко няма капацитет да ни говори умно, ама преди него достатъчно хора 20 години от умно по-умно ни говореха, пък тя стана една та еша си няма.
301
1
 
4
 
! Отговори
анти преди 13 години
Международната подкрепа намаля - вече никой в ЕС не казва, че правителството Борисов има политическа воля за справяне с престъпност и корупция. Вече не! Отказът за Шенген трябваше да доведе директно до оставките и на Танов, и на Цветанов. А не да се чакат флашки. Парламентарната група също няма воля да промени начина на работа на съдебната система - не, както всички останали се опиват да наложат свои верни хора. И ЕС вече не вярва на ГЕРБ, ще видим доклада. Но за това вече няма как да се оправдава с Тригъзата ламя
300
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Доверен човек на Царя, назначен на върха на МВР за гл. секретар, без един ден стаж в МВР за да пази тила на Царя. По негово време 2001-2005 София заприлича на Чикаго през 30-те години, с пик на убииствата, от които Борисов не успя да разкрие даже и едно от тях.
299
0
 
5
 
! Отговори
Гражданин преди 13 години
Липсата на организация и ред в администрацията е пълна! Примери, колкото щеш: 1.НАП на единия край на града, Местни данъци и такси на другата, Националния статистически институт - на трета... 2.Пълна липса на връзка между базите данни - например на НАП и Статистиката - на едно място подаваш една декларация , на другия край на града отиваш да кажеш, че си внесъл на друго място друга декларация 3.Едната служба на агенцията по вписванията - на една страна, другата на друга!И тъй нататък!!!
298
0
 
3
 
! Отговори
*))) преди 13 години
Комунист при Тодор Живков, майор в школата на ДС в Симеоново, бизнесмен охранител през 90-те заедно с половинката си Цветелина Бориславова, снаха на член на Политбюро на БКП. Ортак с занкови фигури от "бизнеса" от 90-те - Маджо от СИК, Алексей Петров от Аполо и Болкан, и с *** от Варна. Разследван за производство на цигари без лицинз. Но не е само това...*)))