Замбия ни връща $1,8 млн. дълг, опрощаваме й над 6 млн.

Изплащането на сумата ще се стане на 4 вноски
Обновена: 4 май 2011 16:14 | 4 май 2011 16:03,
75
Замбия ни връща $1,8 млн. дълг, опрощаваме й над 6 млн.
Министерският съвет. Снимка: Архив Булфото

1,8 млн. долара дълг ни връща Замбия.

Изплащането на сумата ще се стане на 4 вноски в рамките на една календарна година след подписването на споразумението между двете страни.

Това решиха министрите на заседанието на правителството днес.

Общият дълг на африканската страна е 8,2 млн. долара.

Остатъкът от задълженията ще се трансформира в официална помощ за развитие.

Редуцирането на дълга към България идва след решението на Парижкия клуб за опрощаване на задълженията на Замбия. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
1
 
3
 
! Отговори
от 59 до 71 преди 13 години
Хахахаха бе ти да не си Маргарита Михнева? Няма начин да стане с "неофициално" плащане, помисли малко... дори и да зависеше само от един човек такова опрощаване, каква е гаранцията че след опрощаването западнала африканска държава ще му плати "неофициалната" част.
71
2
 
3
 
! Отговори
colobur преди 13 години
Кои са хората от "Парижкия клуб" които рашават колко дълг да опрощава България??? На кой бог се кланят, какъв е произхода им? Чифутска работа отново!!!
70
2
 
3
 
! Отговори
Българин до 72 преди 13 години
Бунта не е проста работа човече? През вековете що невинни хора са наклеветени и избити и пострадали от метежи? Тълпата не познава кой какъв е и реве и хуква да троши и мачка без да отбира. Тия метежи са много страшни, защото рушат и сгради и невинни? А и ние не знаем кой, какъв е, а само теглим от последиците на делата на управлението на тия хора. Ако някой трябва да оправя нещата, това са само патриоти от службите за разузнаване и сигурност, защото само те знаят и могат да узнаят кой какво е правил, какво цели и какво иска да се постигне? А ние не знаем кой какъв е? може да изглежда някой мафиот, а да е внедресн агент на разузнаването? Може да изглежда предател, а да е за в бъдещо добро? Само цялата картина може да изясни и детайлите, а никой не ни разяснява нищо и затовас ме в неведение и само се ядосваме и страдаме. Ако бяха открити политиците ни от десетилетия и честни, ние щяхме да сме много по-добре, всички да сме на електроавтомобили и да не се караме за чужди грехове. Бунта не е проста работа, а е дълг. Дълг на онези, които знаят кой какъв е и са патриоти. А ние обикновенните хора не знаем кой какъв е? Ако някой знае, то трябав да е само от разузнаването. ДАНС, нали затова е създадена? Да се грижи за опазване на националният суверинитет и сигурност? Ако някой знае кой какъв е, това ще са само разузнаването, но не и ние. Да, трябва да си казваме мнеснието, за да знаят политиците, какво е положението и ад се стегнат и да работят в наа полза? но бунт, в общоприетия смисъл на думата като метежи по площади си е неправилно според мен? това е разруха, войни, караници, отслабване на държавата, нови разходи и без това? А обикновенно нещата са толковас вързани в световен мащаб, че не се знае кой, какъв е и каков иска? И срещу кого ще искаш бунт? Срещу ГЕРБ ли? Ами РЗСы БСП по-почтенни ли са и патриоти? БУнта си струва, когато сме окупирани от неприятел и искаме да се освободим от робството. Така сме се освобождавали от византийско, после от отоманнско с помощтта и решителната роля на русските войски. но и да си е струвало като спестени мъки и известна свобода на хората, защо после допуснаха мафиоти като Сакскобургготски и други да ни въвлекат в нова война и сега пак сме превзети и окупирани от разни мафиоти по света? Казваш бунт? А знаеш ли кой, какъв е, за да искаш бунт? Ако някой трябва да рита мафиотите, това са само МВР-ДАНС - те могат да разузнаят всичко за всеки! Ние не знаем кой каков прави в повечето си дела, за наше съжаление и не можем да отсъдим.
69
2
 
3
 
! Отговори
ак47 преди 13 години
Бунт! Гражданско неподчинение!!
68
3
 
9
 
! Отговори
za 59 преди 13 години
неееее въпроса е поставен по друг начин......." Имате да ни давате 8.2 давате ни 1.8 официално, и останалите си ги разделяме неофициално като лични авоари....
67
2
 
4
 
! Отговори
Само 8 млн. преди 13 години
Само 8 млн. долара то "официално" не - вероятно доста повече , пожарникаря да беше купил нови пожарни за колегите си скрънза миризлива
66
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хората с чест и себеуважение се вдигнаха на бунтове в цяла Северна Африка и големи части от Близкия изток.В България си мълчим. Или наистина си живеем добре, или просто сме *** !
65
1
 
21
 
! Отговори
шизо преди 13 години
а къде отидоха 50 млн. за онкоболните!!!!гадове нечовешки!!!!!дайте да се организираме!!!!!!
64
1
 
11
 
! Отговори
Нико преди 13 години
Срам ме е от БГ правителствата през послдните 65 години, тва е геноцид над нас и тотална гавра!! Как може да няма пари за болници, да се закриват болници, оня ден четох че закривали родилното в Провадия( и после се чудим защо изчезваме),а да опрощаваме милиони долари дългове на *** и пульо. На нас кой ни опрощава милиардите външен дълг ние не сме ли бедни?!!
63
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз планирам да се изнасям от тази държава. И по времето на Тошо не бяха такива безхаберни диктатори.
62
1
 
18
 
! Отговори
Българин преди 13 години
кълан се, че от сега нататък няма да съм патриот, ако ми предложат сделка в мой материален интерес не ще зачитам ни държавни закони, ни ЕС, ни Пентагон и кой ли не, стига да имам печалба от това! Защото хората, на които гласуваме да ни пазят и да управляват справедливо ни предадоха на тарикати и на външни господари! Борите се с черна икономика? Ако някой ме вкара в нея някой ден ще ида с радост. Защото държавната политика е на геноцид към нас българите от 50 години, насам. Защото съм отвратен.
61
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хем Замбия ,хем забия ,хем и го набия.На нас все ни го набиват вече 133 години.Вайййййй завалла много сме издръжливи бееееее.
60
2
 
21
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Единственното, закоето съжалявам е, че не станах предател, а си останах патриот-***, до край. Тия играчи нашите от 50 години ни опропастиха живота. И сега са на власт те и техните деца и роднини. Баба ми се гърчеше по 8 часа на нивата за 2-5 лева и пенсия от 130-150 лева, а на един депутат 1500 лева пенсия и цял живот придобивки? Президента като се смени старият го охраняват и му дават доживотна пенсия? Не напразно са казали древните българи: Бой се не от външни врагове, а от вътрешни!
59
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бай Тошо щеше да ги събере, ама тия сегашните и за *** не стават...Само крадат :-))
58
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На нас кой какво ни опрощава? Не стига че сме най-бедни, ами и опрощаваме, а горивото и тока растат и никаква прошка.
57
1
 
9
 
! Отговори
шизо преди 13 години
я сметнете реалните опростени дългове,давани когато долара беше долар!!!!
56
6
 
9
 
! Отговори
от 36 преди 13 години
Да съгласен съм, ама въпросът е поставен така: опрощавате 6 милиона и събирате 2 сега, или не опрощавате нищо и не събирате нищо никога. Кой е логичният избор?
55
4
 
8
 
! Отговори
Българин до 36 преди 13 години
Дори да не можем ад си ги върнем, то еп равилно да не ги опрощаваме. Ония *** там ис правят по десет мангета, залавляват се, мързелуват, а ние мизерствуваме, крадат ни наши мафиоти с дребни заплати и накрая и на ония им прощават, а на нас ни вдигнаха данъците и дерат кой как може? Къде са справедливите ни управляващи а? като не може да ги вземе, да не ги опрощава! така ще знаем че имаме да вземаме, а не само да даваме на гърба си! Слугуваме на мафия и на чужденци! Скапан народ и държава сме
54
1
 
9
 
! Отговори
от 49 до 54 преди 13 години
Пак не разбрах какво точно можем да направим, за да си вземем парите? Да ги съдим? Да им пратим мутри? Да им отвлечем децата? Дайте реални и осъществими идеи, всеки може да мрънка, но никой не дава идеи. Като не можем да дадем и защитим идея ще трябва да приемем тази на другите. ето те са решили проблема и в резултат е намалена загубата ни - едва ли някой е мислил че и толкова ще съберем от Замбия
53
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пореден величав успех за антикумунизкото правителство на последната народна надежда!Кой щеше да изплаща каквото и да е на СерГея?Само Борисов в съюз с Костов (ако е възможно, ако не може и без Костов) могат да оправят България!*** - дните ви са преброени!