Замбия ни връща $1,8 млн. дълг, опрощаваме й над 6 млн.

Изплащането на сумата ще се стане на 4 вноски
Обновена: 4 май 2011 16:14 | 4 май 2011 16:03,
75
Замбия ни връща $1,8 млн. дълг, опрощаваме й над 6 млн.
Министерският съвет. Снимка: Архив Булфото

1,8 млн. долара дълг ни връща Замбия.

Изплащането на сумата ще се стане на 4 вноски в рамките на една календарна година след подписването на споразумението между двете страни.

Това решиха министрите на заседанието на правителството днес.

Общият дълг на африканската страна е 8,2 млн. долара.

Остатъкът от задълженията ще се трансформира в официална помощ за развитие.

Редуцирането на дълга към България идва след решението на Парижкия клуб за опрощаване на задълженията на Замбия. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
бе то тия пари в тази държавичка са изядени още на зелено бе..така че каквото и да ни връщат.каквото и да се спечели все тая...финансовата мижатурка на това слабо правителство само една песен знае " пари нема за нищо" а иначе замразяват заплатата на българина за години на пред щом вземат управлението на държавата..а после искат силна икономика..с измислени мижави заплати.и слабо обращение на парична маса от населението и безработица няма как да стане...а и с тия измислени проценти пук съвсем
51
2
 
12
 
! Отговори
Българин до 49 преди 13 години
Защотно толерирането на *** от фондации на Сорос и други е именно по поръчка на онияк ръгове,к оито са основали и Парижкият Клуб, Атлантическия клуб и други клубове. Е, затова ние сме тройно прецакани: хрантутим на гърба си *** и *** депутати и други, плащаме на чужди държави стоки и при това без лихва и при това им опрощаваме дълговете. А нашата мафия във властта, от тия десетилетия, кой ще излови? И докога ще ни прецакват като само си сменят имената и боите по избори и се плюят?
50
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
омг да ни опростят задълженията към банките(дреби 10,20,30 хилки) които след кризата неможем да плащаме, а опрощаваме на други страни,нашата не оправяме????
49
2
 
28
 
! Отговори
атомен физик преди 13 години
Ние понеже сме много богати с пенсионери с пенсия 136 лв. - давайте да опрощаваме наред... Не ви е срам!
48
2
 
9
 
! Отговори
БРАВО преди 13 години
Браво 46, БРАВО !!!
47
5
 
6
 
! Отговори
до 36 преди 13 години
*** е този, който те е възпитал. Айде предложи начин да се събере дълг от Замбия. Единствения начин да не загубиш като даваш пари на аборигени е да не им ги даваш. А сега Герб е ясно, че си приписва незаслужени точки - нито те нито други правителства са направили нещо по въпроса. Този въпрос е решен от Парижкия клуб и отделните правителства нямат думата. Иначе типично по български - много сме недоволни ама не знаем за какво
46
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
43 - Питай любимеца на Боко и Цвъцко - Уорлик:)
45
3
 
3
 
! Отговори
jasemi преди 13 години
Кой е дал парите и за какво?
44
2
 
56
 
! Отговори
СС преди 13 години
Въпрос:*** струват на бюджета над 800 милиона лева на година! Защо това не ви притеснява, а сте се загрижили за някакви 8 милиона, които все пак са си пари, но са нищожна част от ежегодишните подаяния към ***, които освен от нашите данъци като търтеи, крадат и убиват възрастни хора по селата???
43
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Докато нашия дълг расте, ние се изпотрошихме да опрощаваме дългове към нас... това какво ви говори??????
42
2
 
9
 
! Отговори
Боко преди 13 години
Преведоха ми 1.8 млн. на сметката в СиБанк,другите 6 млн. ги дадохме за ку*ви
41
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Въпрос в БГ Парланента --Куде е Замбия и га сме давали парите А и да питам като *** гражданин КОГА Ирак ще ни върне над 2 000 000 000 долара дълг
40
1
 
12
 
! Отговори
Боко преди 13 години
Тия в Занзибария немат ли си картофи да си садят ве?
39
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Големи *** са ГЕРБ! Това е втора държава с редукция на дълг към БГ при това правителство! При тез номера с редукцията минава!:) Трябва да се краде! При предните не връщаха, защото нашите си искаха парите, но при тез-една лека комисионка и готово:) Нищо не става от тез! Фискалнитя резерв и той вече е 4,7млрд!:)
38
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
може би смме много богати че опрощаваме дълговете на замбея или нашите задължения ни ги опрощават?или просто плащат на някои дето е опростил дълга 2 милиона още 1,8 плащат на България и 4 милиона са на далавера на наш гръб?
37
1
 
16
 
! Отговори
bgf преди 13 години
Добре, а кекво става с дълговете към България на Зимбабве, Мозамбик, Ангола и Португалия, давани от България преди и след 1974 година?
36
1
 
35
 
! Отговори
boro преди 13 години
А защо не върне 6 ,а да опростим 1,8...................
35
3
 
25
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Докога ли ще опрощават от наше име дълга към нас хората? Управляващите създават такива контакти, после ни прецакват два пъти - дават стоки и услуги от наше име и държава, а сега опрощават? И на Ирак опростиха. А, на нас кой ще ни плати тези загуби? Защо не си махнете заплатите управляващите и не идете да работите, за да изплатите дълга към нас? Абе тая държава няма ли да се управлява най-сетне от българи, а не от тарикати, за своя далавера? Докога ще ни експлоатирате? Май само "Лапачи" са се окопали във власта? А МВР ги гони по дупките, а те са в управлението от край време? Гласувах за ГЕРБ, но съм разочарован. Със съжаление откривам, че ГЕРБ са същите, както и БСП, ДПС, СДС, ОДС, . и от сега нататък няма да гласувам за нито един от вас. Вече зная, че сте една обща партия и само си преразпределяте ролите и театъра. Как така ще опрощавате дълг на държави към нас, та нали те са ползували наши продукти? Докога ще ни заробвате за мижави заплати и ще ни имате за роби? Май е най-добре да си вземем управлението в свои ръце, българите, а не да гласуваме за мафиоти от какви ли не интереси и партии? Значи няма пари за повишение на заплатите на българите, а има пари да опрощавате дългове а? повече нямад ав и подкрепя ни един от вас. Всичките сте се окопали във властта и само ни цуцате и прецаквате? Ще гласувам на избори вече само когато вола роди теле. От днес се заклевам във вярност на капитализма и ще стана по-върл капиталист и от вас. Ще опрощавате дългове, когато ги вадите от собственните си джобове, а не от дъжавен бюджет! Май имате тая държава за своя собственност и нас като роби?
34
5
 
17
 
! Отговори
до 32 преди 13 години
Абе ***, 20 години крадат държавата и още има, на теб са ти проблем някакви 8 милиона, дето били несъбираеми...Несъбираеми може да са за импотентните правителства в последните 20 години, които откраднаха милиарди и принудиха милиони млади българи да напуснат страната, защото тук не могат да се издържат, понеже нарязаха всичко за скраб!!!
33
2
 
13
 
! Отговори
иво преди 13 години
абе на нас кой ни опрости та да опрощаваме,и тези-търтей в Народното събрание да ни питат,а не да си решават сами все едно им е бащиния