България си откри консулство в... Непал

Бхола Бикрам Тхапа ще е новият ни консул
11 май 2011 14:47,
55
България си откри консулство в... Непал
Николай Младенов. Снимка: Архив Булфото

България ще има почетно консулство в непалския град Катманду, решиха министрите на днешното си заседание.

Неговият консулски окръг ще обхваща територията на града.

За почетен консул е назначен Бхола Бикрам Тхапа. Той е ръководител на консорциума "President Travel and Tourist Pvt. Ltd.", който включва компании с интереси и дейности в сферата на туризма, транспортната дейност, хидроенергетиката, финансите и търговията.

Откриването на почетно консулство и назначаването на г-н Тхапа за почетен консул на България в Непал ще подпомогнат дейността на посолството на България в Делхи, твърди правителствената пресслужба.

Откриването на новата дипломатическа мисия стана факт само седмици след като Министерството на външните работи закри консулството ни в Милано.

Решението на министър Николай Младенов предизвика вълна от недоволство сред 50 000-те хиляди българи, живеещи в Северна Италия.

Сега сънародниците ни са принудени да пътуват до Рим, за да ползват услугите на българската държава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
31
 
! Отговори
кресльо преди 12 години
Ти си Непалец тогава.
53
0
 
31
 
! Отговори
orlin преди 12 години
bravo i kolko leva struva tova udovolstvie za edin mesec, edna godina? i 6te moje li da raboti savmestno s bg darjavni slujbi v republika balgaria - naprimer , ako v haskovo si pora4a i plati pasport edin balgarin pri visita v rodinata si, 6te moje li posle ot nepal da si polu4i pasporta ot konsula ili 6te trqbva da patuva pak do haskovo, za da si polu4i pasporta tosi balgarin? poneje bg konsulstvo v bern ne moje da raboti savmestno s bg darjavni slujbi i da korespondira s tqh.
52
0
 
31
 
! Отговори
filomena grimaldi преди 12 години
BRAVO! balgari unazi.
51
0
 
36
 
! Отговори
вили преди 12 години
Да, това на снимката е дете на индоктринирания мозъчен тръст "Отвоено общество". Учили го хората, плащали ми стипендии и специализации , ударно го лансираха в голямата политика и сега чакат да започне да им се отплаща с идеологическа вярност. Дано помни какво точно е обещавал.
50
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 45. Какъв танкист е тоя бе, той не е служил в армията! И на всичкото отгоре беше за кратко министър на отбраната!
49
0
 
35
 
! Отговори
guzi преди 12 години
Там където има повече българи, ги затрудняват от достъп до услуги и гласуване явно
48
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поредната перверзия на българската олихархия
47
1
 
33
 
! Отговори
консул преди 12 години
На почетният консул изпращата държава не дължи възнаграждение! Той извършва дейността си от помещение, което сам намира и поддържа (за собствена сметка) - така че на България няма да и струва кой знае какво
46
3
 
33
 
! Отговори
в преди 12 години
Май днес само психопати са чели тая статия...За това сме на тоя гьол, щот от всичко разбираме...и от външна политика, и от сексуална ориентация, и от какво ли още не. Неправилно е премахването на консулството в Милано, но какво ви пречи консулство в Занзибар да речем? Между другото Непал е супер за ваканция. Бях там преди две години и ми хареса....Природата е страхотна, готвят вкусно и е много евтино...
45
1
 
47
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
младият танкист какво се е нахилил.да си подава оставката племенници на п.младенов които заплашваха българската демокрация нямат право във управлението на българия.долу герб
44
2
 
52
 
! Отговори
о,Боже! преди 12 години
Щото се скъсваме да пътуваме до Непал, пък и имаме важни жизнено важни икономически отношения с Далай лама.....Бах ти смешниците!
43
1
 
45
 
! Отговори
някой преди 12 години
Каква ще бъде заплатата на г-н Тхапа? Колко ще се бръкнат българските данъкоплатци?
42
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Министър-председателят се обърна към журналистите с думите: Спрете да мрънкате и да ставате популисти и вие". Отваряй концлагерите, Бойко!
41
8
 
31
 
! Отговори
inatut преди 12 години
40 пак ли бойко пречи... давай -- работата си гледай, че комунисмът умре.. няма кой да дава без да работиш..
40
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Когато искам, ще кажа кандидатите на ГЕРБ за президент. Това е демократично право на партията." - Бойко БорисовАЗ КОГАТО ИСКАМ=демократично право на партията!!!???Е..ми...ЗИГ-ХАЙЛ
39
5
 
35
 
! Отговори
поля преди 12 години
Престанете да се обиждате на "гей"! Хората гей вече се женят, вие се държите като ръждясали консерви
38
3
 
55
 
! Отговори
kurentzo lapas преди 12 години
мен нещо не ми стана ясно-за чий х*й ни требва там консулство??
37
1
 
35
 
! Отговори
Балабана преди 12 години
До 34-ти! Съжалявам, ако съм те обидил - нямам нищо против гейовете, евреите, а в това число и теб - стига да не ми пречите.Но за съжаление истината трябва да се казва и тя е такава каквата я написах преди малко.А това че ти не си съгласен - sorry, поживей в чужбина, получи малко повече информация и ще прогледнеш. Дай Боже всеки му!
36
0
 
42
 
! Отговори
гламав преди 12 години
Младенов, да не се е заразил по агни-йога? Какво ли ще дирим в Непал? От там тука надойдоха само ***, но като ударя ползите и загубите, полза просто - нема. Е, министрите са далекогледи и виждат бъдещето, така че ни остава само любопитството? Ако ми докараш още от там като тия тука, и ми оберат пак имотите, ще те съдя теб, но в Хага и Страстбург - макар, че от там също ревнаха от нашето правосъдие? Нали министрите сключват сделки, значи са отговорни за последиците и в + и - в минуси.
35
0
 
40
 
! Отговори
Chikatilo преди 12 години
До 34....ти да не си някоя еврейско-американска *** бе ? Паляка си ти земи си *** в непал или анкара незнам къде те влече повече и млъкни завинаги !