Уорлик си заминава, САЩ няма да държат такъв боклук!

Румен Петков с нова порция нападки към дипломата
Обновена: 16 май 2011 09:19 | 16 май 2011 09:19,
235
Уорлик си заминава, САЩ няма да държат такъв боклук!
Снимка: Булфото

„Тези дни американският посланик Джеймс Уорлик си заминава. Няма как Щатите да държат такъв боклук като него тук”.

Това заяви бившият вътрешен министър Румен Петков пред bTV, като допълни, че процедурата по изтеглянето му се прави „под благовидния предлог, че ще търси американски инвеститори в България”.

Депутатът от "Коалиция за България" добави още няколко фрагмента към нападките си срещу американския дипломат, наричайки го лъжец и наркоман:

"Той е лъжец, той лъже. Няма и да ме съди, защото той знае, че е лъжец. Той лъже, че срещу мен се води разследване някъде. Питам, той употребявал ли е наркотици? Как се казва на човек, който употребява наркотици? Наркоман. Аз така знам. Да излезе и да каже – употребявал съм, не съм употребявал. Той няма да каже, че не е употребявал, уверявам ви".

За да подкрепи думите си, Петков заяви, че има основание да смята, че Уорлик се е хвалил с лична употреба на наркотици.

„По-лошо – имам основание да смятам, че той е убеждавал български граждани, че в България трябва да бъдат разрешени производството и продажбата на мека дрога”, добави бившият вътрешен министър.

Депутатът се съгласи, че обвиненията му са остри, но „ние трябва да си даваме сметка кои са факторите в България, които се опитват да решават проблеми. Ако ние допускаме лъжци и наркомани да се бъркат във вътрешните ни работи, това е много лошо за страната”, отсече Петков.

Той отрече конфликтът му с дипломата да е личен и допълни, че не е имал нужда от американска виза, след като тя му бе отнета.

Относно предстоящите президентски избори Петков беше категоричен, че отпадането на изборите още на първи тур би било катастрофа за БСП.

„Не знам дали кандидатура, която е политически обвързана, би могла да мобилизира нашите симпатизанти“, заяви депутатът  в отговор на въпрос дали БСП би подкрепила кандидатурата на Меглена Кунева за президент.

Още по темата

Петков заяви, че ако премиерът Бойко Борисов не е кандидатът за президент на ГЕРБ, то тогава БСП има големи шансове да спечели изборите за държавен глава.
 
Според него кандидатурата на Цветан Цветанов би била катастрофа.

Петков е категоричен, че БСП разполага с достатъчно сериозни имена, които вече се обсъждат в публичното пространство, като Петър Курумбашев, Меглена Плугчиева, Костадин Паскалев.

"Трябва да извадим достатъчно популярна и силна фигура, която не се нуждае от представяне, а ще излъчва послания и политика", заяви Петков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
2
 
24
 
! Отговори
hagen преди 13 години
А как да наричаме човек пикаеш във фонтана-пикльофон
143
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ТАКА, ТАКА, ДРУГАРЮ ПЕТКОВ, САМО В БЪЛГАРИЯ ДЪРЖАТ ТАКЪВ ***. ВАС!
142
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
na rymen ne my haresva amerikaneca 6toto go nastapva po mazola
141
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
rymen petkov otvrat
140
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
amerikaneca 6te se opravi a na6te da go mislqt
139
0
 
7
 
! Отговори
спомени преди 13 години
В задочния спор Румен Петков отговори, че по делото "Акрам" има произнесено съдебно решение и не знае нищо за раздаваните куфарчета с пари. Поиска Дончева да извади списъците и да ги покаже, след като твърди подобни неща, иначе било обидно за партията. Такъв тип твърдения биха били сериозно основание да се постави партията извън закона - при твърденията, че една партия е грабила, крала има ли място в политическия живот", коментира той. "Не мисля, че моята партия е такава - това е обида и клеве
138
0
 
13
 
! Отговори
бакшишо преди 13 години
Само две седмици по-рано пък бившият вътрешен министър Румен Петков, покрай спор със съпартиеца си Цвятко Цветков, се изпусна пред медиите, че Цветков го е натискал насред "Позитано" 20 да освободи Маргините с думите: "Те са наши момчета". Премиерът Бойко Борисов използва репликата и веднага обяви, че тя най-после доказва връзката между БСП и трибуквените групировки. Като се тегли чертата на казаното, излиза, че куфарчетата са попаднали в "нашите момчета" от СИК и затова никой не ги закача.
137
1
 
8
 
! Отговори
шишо преди 13 години
Пред РRO.BG днес журналистката и член на Националния съвет на БСП Велислава Дърева разказа, че след 10 ноември бившите тайни служби в България са се разделили на СИК и ВИС. И когато тръгнат да разследват митични куфарчета, опират в тях. Затова никой не ги разследва", обясни Дърева.
136
10
 
8
 
! Отговори
Патриот преди 13 години
Българи да изгоним ворлик а?
135
1
 
11
 
! Отговори
Румен Петков преди 13 години
"Бяло бельо - да, бели чорапи - не. Никога и по никакъв повод."А на видеото - румен Петков с бели чорапи.
134
4
 
19
 
! Отговори
S.w.o преди 13 години
А на човек който употребява алкохол?Алкохолик.
133
1
 
13
 
! Отговори
Митко преди 13 години
Кирил Добрев не го ли хванаха на границата с куфарче с пари?
132
0
 
21
 
! Отговори
Мразя ги преди 13 години
Трябва да протестираме срещу не-осъдените и тези с условна присъда ,който крадат милиони и пак се измъкват.Трябва да има обществен натиск.А тези хора,много добре си ги знаем кой са.Само обществото може да ги спре.
131
0
 
9
 
! Отговори
спомени преди 13 години
Думите на Дончева бяха посрещнати радушно от малцина. Най-остро реагира Румен Петков. Когато самите ние твърдим, че сме участвали в раздаване на куфарчета с пари, не можем да се учудваме, че имаме такъв резултат на изборите, възмути се той.Да се твърди това без доказателства означава, че обявяваме БСП за незаконно образувание, заяви още Петков и дори заключи, че така ще сме съучастници в убийството на БСП Дончева в отговор му напомни за делото Акрам.
130
3
 
15
 
! Отговори
роко преди 13 години
баси безочливия *** ***,много ясно,че си против легализацията на тревата,та нали ще ти спрат реките от пари течащи към теб от секви *** дето друсат хлапетата.Да,Уорлик си е признал,че на младежки години е пушил...и кво от това,ти ще си признаеш ли за всичките си пиянски изтъпления бре,*** ***!???
129
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А бе - ей....Я преди да плюете по Бг политици и тем подобни / не че те не заслужават/ , ама преди всичко я си помислете този американски пръдльо стока ли е ? Дошъл от майната си в нашата китна страна - ами ще се съобразява с нас.Няма да се крие зад дипломатическия си имунитет и да шушне простотии, както и да обикаля из нощните бардаци безнаказано .Ама ха......
128
2
 
1
 
! Отговори
Сергей Станишев преди 13 години
Баща ми все пак беше в ръководстото на БКП, а никой не ми е предлагал на мен - малко ми е обидно дори, добави все така шеговито пред журналисти соцлидерът.Аз съм в реалната политика от 2001 г., напомни той. В началото на 90-те бил само активист на БСП и лепял партийните плакати за първите демократични избори. Имаше период на първоначално натрупване на капитала, не изключвам зад гърба и от името на БСП доста хора да са забогатели, призна все пак експремиерът, но БСП като партия не носи отгов
127
0
 
11
 
! Отговори
чл. 212 (а) (2) преди 13 години
След ' класиките ' в жанра като ' Куйович, Муйович, Уйович ', ' Муйо пилата ', ' *** и пульо ' , сега ставаме свидетели на поредния ' шедьовър ' от страна на запалката ...Какви синове е раждала партията - майка ?!Всеки сам може да прецени кой е *** и кой не !
126
0
 
5
 
! Отговори
спомени преди 13 години
Татяна Дончева и Румен Петков изпаднаха в спор за това имало ли е и кой е раздавал куфарчетата с пари след началото на промените през 1989 г. Темата беше повдигната в началото на продължилото 6 часа заседание на Националния съвет на БСП, а двамата я продължиха пред медиите, докато вървеше тайното гласуване на новото ръководство на партията. "Винаги съм се питал защо на мен не ми се дават куфарчета", каза лидерът Сергей Станишев и отрече БСП като партия да носи отговорност.
125
0
 
9
 
! Отговори
Акрам преди 13 години
Общо 33 години лишаване от свобода при първоначален общ режим постанови едва тази година Великотърновският окръжен съд в шест ефективни и една условна присъда на обвиняемите по делото "Акрам". Делото срещу Румен Петков е прекратено заради депутатския му имунитет.