Гражданинът Петков до Уорлик

"Чакам отговори, а не по кръчмите с красавиците"
28 фев 2011 18:03,
802
Гражданинът Петков до Уорлик
Снимка: Булфото

На базата на какви данни и факти разпространявате информация за разследване срещу мен, както и в коя държава се провежда такова разследване, защото българският главен прокурор Борис Велчев категорично заяви, че срещу мен на територията на България не се водят никакви разследващи действия, нито предварителни производства?

Това се чете в отворено писмо на червения депутат Румен Петков до посланика на САЩ у нас Джеймс Уорлик.

Още по темата
"След като за 3 месеца американският посланик обиколи маса кръчми с красиви наши сънароднички, изяви се в телевизионни сериали, но не намери време да каже на българските граждани, че техният бивш вътрешен министър е разследван за такова престъпление на територията на тази държава, аз считам, че повече не може да бъде търпяно такова нахалство и такава наглост", отсече бившият вътрешен министър.

Петков обяви, че се обръща към дипломата в качеството си на "български гражданин и български народен представител" с въпроси, на които настоява да му се отговори "в най-кратък срок":

Какви са аргументите ви, за да отправяте подобни тежки обвинения и дали вашите аргументи се основават на фразата "говори се"?

Политика ли е на САЩ да подкрепят публични личности, които не желаят да декларират приходоизточниците си и това възможно ли е за американски политици?

Сред въпросите, на които Петков чака още отговор, е и какво е личното отношение на посланик Уорлик към наркотиците, употребявал ли е такива, в това число и т.нар. "мека дрога", както и дали е говорил пред български граждани за необходимостта България да легализира меката дрога.

Румен Петков посочи в Плевен, че същият текст, допълнен с още въпроси, ще бъде изпратен от него и до Държавния департамент на САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


802
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
777
0
 
2
 
! Отговори
ястребово око преди 13 години
Това е лъчезарното лице на субект, превъплътяващ най-добре "образа" на БСП в опозиция ...:)
776
1
 
4
 
! Отговори
До 789 преди 13 години
Ти пиле шарено като си купи кола на каква оценка я купи на реалната или на на най ниската възможна.Като си купуваш апартамент- я ми кажете някой дали е сключил сделката на пазарна цена ,като закона позволява да впишеш данъчната оценка.
775
2
 
9
 
! Отговори
ФАЛКОНЕ преди 13 години
Вижте и запомнете тази снимкапо-злобен и грозен по душа човек скоро няма да видите.
774
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Под заглавие "Тайните имоти на властта" в. "168 часа" публикува разследване за имуществото, с което са се сдобили или продали близките на някои от първите хора в държавата.Президентът Първанов си купил апартамент през 2009 г. с 213 кв.м в престижния столичен квартал "Манастирски ливади" от близка до БСП функционера Васил Калинов фирма, която през 2006 г. е дарило за президентската му кампания 25 хил.лева.Синът на президента, Владимир Първанов, се е сдобил с апартамент и гараж на средна цена 519 лв. на квадратен метър. Брокери смятат за нормална цена обаче между 850 и 1000 евро за квадрат. Заплатата, която Владимир получава, едва покрива вноските по кредита, който той е теглил. Проверка в Сметната палата показва, че по времето, когато е купен апартаментът му, баща му, президентът Първанов, няма как да му памага, тъй като няма никакви спестявания.Първата дама Зорка Първанова пък разполага със скъп парцел в Банкя, който е купен на три пъти по-ниска цена от пазарната. През 2007 г. тя е платила на роднините си Галиная и Васил Савови 45 хил.лв за терен от три декара в Банкя. Един от продавачите без притеснение заявил, че всъщност имотът е купен на средна цена 15 евро за квадратен метър, но адвокатите на купувача намалили съзнателно цената.Евтини сделки върти и съпругата на Никола Колев, шеф на президентския кабинет. Роднини на Колев се облажили от сделки на жена му Величка, при които вместо по десетки евро за кв.метър те плащали по -3.4, като при една от сделките стигнали до символичната цена от лев за квадрат.Солидни имоти притежават и двамата синове на екссоциалната министърка Емилия Масларова. Рекордьор по свръхизгодна сделка е доведеният й син През 2007 г. Иво Масларов става собственик на апартамент от 94 кв.м и парцел от 625 кв.м , а две седмици по-късно с още един парцел за 55 хиляди лева. Година по-късно той купува за 30 хиляди парцел от 1 дка в софийското село Лозен. За 30 хиляди пък по-късно за апартамент от 104 кв. в топцентъра на София е платил 104 076 лв.Изгодни сделки е направил и родният й син от предишен брак - Константин Радонов, който се сдобил срещу 31 012 лв. с апартамент в центъра на София. Впоследствие той става и горд собственик на десетки декари земеделска земя.Имоти на шокиращо ниски цени продавал пък братът на експремиера - арх. Георгий Станишев. Неговата фирма "Дедалос" се проявява почти като благотворителна организация, като продава на безумно ниски цени - по 270 евро на квадрат за апартаменти на столичния бул."Мадрид". Вероятно става дума за "тъмни сделки", категоричен е служител на фирмата, който обяснява, че в нотариалните актове се вписват суми, близки до данъчната оценка.
773
3
 
2
 
! Отговори
червения преди 13 години
Руменчо е невинен управлението на Б.Б. гоправи престъпник а американците четат нашите вестници и затова му отнеха визата .Ако беше на власт Станишев нямаше да се случи това
772
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Този поглед на зъл комунист без виза за САЩ да стане шаблон за БСП
771
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гражданина-пиандурник е най-смешния депутатин и най-жалкото е че не му стига сиво вещество да разбере такава елементарна истина.
770
0
 
8
 
! Отговори
asan преди 13 години
abe idi se izpikai vav edin fontan i shte ti mine ako idesh v USA i se izpikaesh makar i da si naroden predstavitel shte te zakopcheqt,stoi si na nasrania si zadnik i si trai vseki znae kolko pari stryvash ti i tvoita kradliva partiika
769
0
 
5
 
! Отговори
анонименс преди 13 години
какво против САЩ пишете хората са си насмогнали на масрафа и може да се каже че контролират голяма част от демокрациите по света-могат -правят...лаят-хапят това е !боли ги фара за нас..:)))))))
768
0
 
16
 
! Отговори
един от всички преди 13 години
Заглавието е сбъркано, не трябва да е "Гражданинът Петков", АЛКОХОЛИКЪТ ПЕТКОВ. Така ще е по-честно за всички.
767
1
 
14
 
! Отговори
до lewskar преди 13 години
братле, какъв тон в живота ти дава този американец? Неговата държава е отнела визата на един досаден, арогантен пикльо с цирей на лицето, толкова. После пикльото вдига врява до възбог - ако не беше мрънкал толкова, никой нямаше да знае за цялата тази случка! Така че ако не ти е приятно да го четеш в новините, оплачи се на Петков, не на Уорлик ;)
766
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Заглавието трябва да се промени на:"МАФИОТЪТ Петков срещу гражданина Уорлик"
765
5
 
10
 
! Отговори
Innocent преди 13 години
Интересно, как такъв интелигентен и ерудиран политик, като Румен Петков, не се е сетил да попита "А защо бият ***?"
764
15
 
6
 
! Отговори
коте писе преди 13 години
Не знам с какво толкова Петков е ядосал този американски плужак, но г-н Посланника да не си пъха пръста, където не му се пъха гагата, защото може да бъде отхапан. Той май не е наясно какво е Българинът!!!
763
2
 
8
 
! Отговори
Стар комунага преди 13 години
Другари, стягайте се за живи вериги. Нашият човек искат да го екстрадита и съдят в САЩ ! Няма да позволим всички да разберат, че сме търговци на дрога!
762
3
 
13
 
! Отговори
ейййй преди 13 години
Каква мутра,какъв сурат показва тоя.
761
4
 
14
 
! Отговори
Видял 2 и 200 преди 13 години
Тоз на снимката е търговец на дрога от едрите ...........затова ЕС принуди хамстера да го махне. И загубиха изборите щото нямаха пари........
760
11
 
18
 
! Отговори
lewskar преди 13 години
Не харесвам БСП ,и не ги одобрявам,но някой път са прави.На мен лично ми писна един американец да ми дава тон в живота еже месечно.Какво и кой разследват не ме интересува,може пък да е за добро,ама всеки път да ни учи какво да правим с ***???Като толкова много знае 1млн не са чак толкова много могат да се заселът в някой индиански резрват тамън да не ги различават много много,ама трябва да им плащат тока,водата,да ги оставят да крадът релси е такива дреболии а да ли ще му хареса?
759
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Другарю петков прилича ми това наказание на партийно поръчение и постановка не вервам ни на вас ни на уопрлик и секви подобни клоуни
758
2
 
3
 
! Отговори
766 преди 13 години
ами не е чудно що се кефят, всичко опира до възможможностите на главния мозък... явно им е приятно да се вживяват в ролята на марионетки, което успешно се опитва да прави въпросния амбасадор...то няма тема в държавата по която да не е "компетентен" и донякъде е разбираемо, след като сами не могат да мислят, налага се някой да ги насочва