Може би ще подпомогнат пенсионерите

Според Дянков средствата могат да се вземат от Агенция „Митници”
Обновена: 19 май 2011 06:02 | 18 май 2011 22:19,
157
Може би ще подпомогнат пенсионерите
Снимка: БТА

Финансовият министър Симеон Дянков не даде категоричен отговор дали правителството ще отпусне еднократна помощ в размер от 136 лв. на българските пенсионери, с която да се компенсират ниските доходи на хората от третата възраст и да се намали ефектът от инфлацията и този от поскъпването на храните и горивата.

„В края на юни с експертите ще седнем на една маса, за да видим какви са разчетите и дали ще можем да отпуснем парите”, заяви в Пловдив министърът на финансите Симеон Дянков.

По думите му средствата могат да се вземат от приходите на Агенция „Митници”, които бележат ръст в сравнение с тези от миналата година. Той припомни, че финансовото министерство трябва да осигури бюджета за всички сфери, така че не може да каже със сигурност дали всички възрастни ще получат еднократна финансова инжекция.

„Раздаването на помощите ще започнем от хората с най-ниски пенсии, които са в най тежко положение и от  вдовиците”, каза още Симеон Дянков.  Ако се стигне до отпускането на парите, пенсионерите ще ги получат през месец юли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още по темата: дянковпенсии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
9
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Предизборните подпомагания не са изобретени и измислени от ГЕРБ, те просто си практикуват този похват.
74
9
 
55
 
! Отговори
Дядо Петър преди 13 години
Да ви пик-я на 136-те лева.Нещастни некадърници, лъжци и мошеници.
73
9
 
36
 
! Отговори
tctctc преди 13 години
Може би?!***!!!
72
9
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Той не ревнува жени...хмммм
71
11
 
51
 
! Отговори
стоян преди 13 години
как бе мастио долна ги изчисли на 136лв,не можа ли поне 150 да са,но не големия и цитиран финансист каза 136лв. дано 136 пъти жена ти *** да направи
70
8
 
67
 
! Отговори
Емигрант преди 13 години
Австралия е 22 милиона население и парламента е по малко на брой от Българското народно събрание, министерствата им са в пъти по малки по брой на работещи вътре и пак се оправят и работата върви.Само мутренско чалгарски Тъпистан не може да вземе решение как да си оправи държавата.
69
24
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пенсионерите да ги нахранят Масларова и Цонев, дето откраднаха милиони...
68
23
 
33
 
! Отговори
Млад финансист преди 13 години
Вместо да се чудите след време как ще поддържате желания стандарт на живот, по-добре се поинтересувайте малко по въпроса за Валутно-Спестовните Застраховки "Живот".
67
33
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Никакви пенсии за тези, бе! Ти им даваш пенсии, те после гласуват за комунистите и ни вкарват обратно в блатото! Дайте ги за младите тези пари!
66
10
 
62
 
! Отговори
pensioner преди 13 години
тази дьржава винаги си е била тьпанарска дьржава.затова и са бягали;бягат и ще бягат от нея...
65
14
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не те искаме, Дянков! Изчезвай от тук!
64
22
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тази година месец юли има 5 петъка, 5 съботи и 5 недели. Това се случва веднъж на 823 години и се нарича ''торбичките за пари''. По тази причина копирайте това съобщение, разпространете го и до 4 дни парите ще пристигнат при вас. Това е според философ...ията на ФЪН ШУЙ. Който го прочете и не го копира ще загуби пари... Нека си опитаме късмета
63
8
 
34
 
! Отговори
Патриот преди 13 години
Извинявам се....за 58 ставаше дума....но и двата коментара са свързани !
62
12
 
42
 
! Отговори
КауБойко преди 13 години
Напълно съм съгласен с 59. Защо винаги трябва да увеличават най-ниските пенсии. Все за тях отгоре като се сетят да дадат в края на годината, все за тях по-високо увеличение в други случаи. Къде е правдата ? Нали разликата в пенсията се получава от това, че някой или е работил повече, или е имал по-тежка работа и прочие илита.
61
9
 
35
 
! Отговори
Патриот преди 13 години
Цъкайте минусчета на 59....цъкайте, но кажете, не съм ли прав за осигуровките !!!!
60
11
 
55
 
! Отговори
eltimir2 преди 13 години
дянков качвай се на самолета и замини за твойта родина сащ.Как нямате срам да подлагате на такъв геноцид изстрадалия народ,който ви гласува доверие,а вие-тримата ,,велики"управници го докарахте до просешка тояга.Вие троицата как бихте живяли с 136лв и по малко ?2г. съсипвате държавата и имате наглостта да очаквате хората да гласуват за вас.Като те гледаме какъв,, финансист" си от международна величина какво правиш тук?Защо не си в световната или каква беше банка?Защо те изгониха от работа там?
59
13
 
44
 
! Отговори
Патриот преди 13 години
И сега какво да очакване...вдигане на минималните пенсии до момента в който ще се изравнят с максималните......почва да намирисва на див комунизъм!!!!
58
25
 
41
 
! Отговори
Патриот преди 13 години
Знам, че положението на хората с минимални пенсии е трагично, НО!!! Няма как да извадя статистика, от която да стане ясно колко процента от тях са били самоусигуряващи се след 1989 година......Тогава прецакваха държавата и внасяха най-малките възможни осигуровки, било уж за четири часов работен ден, било уж, че взимат минимална заплата....а сега реват, че им били малки пенсиите......А га ядоха кифтетата ни риваха, нали ?!?!
57
8
 
38
 
! Отговори
галактика преди 13 години
Не вдигате цени, не вдигате доходи - толкова елементарно!
56
12
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ази година месец юли има 5 петъка, 5 съботи и 5 недели. Това се случва веднъж на 823 години и се нарича торбичките за пари. По тази причина копирайте това съобщение, разпространете го и до 4 дни парите ще пристигнат при вас. Това е според философията на ФЪН ШУЙ. Който го прочете и не го копира ще загуби пари. Нека си опитаме късмета