Ченгетата не са били Тенчо Попов

Полицаите стават "максимално любезни", обеща Цветанов
Обновена: 19 май 2011 15:14 | 19 май 2011 13:13,
147
Ченгетата не са били Тенчо Попов
Кадри от ареста на Тенчо Попов. Снимка: БТА

Не е констатирано полицейско насилие при задържането на Тенчо Попов.

Това показва заключение от проверка на дирекция „Инспекторат”, огласено от министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Проверката е установила действия на полицейските служители, които уронват престижа на институцията като цяло, и тези действия са укорими.

Цветанов визира поведението на полицаите след приключване на задържането на Тенчо Попов, когато те се снимат на диван в офиса и правят различни жестове.

4-ма полицаи са предложени за наказание „порицание”. Само един от тях обаче ще изтърпи наказанието, тъй като при останалите е изтекъл срокът от една година след извършване на престъплението.

Вътрешният министър отбеляза, че все още не са получили пълния запис от камера в офиса на Тенчо Попов, в който се е виждал и моментът на предаването на подкупа.

"Тук може би защитата е целяла само едно – да изчака заседанието, за да го използва като защитна теза за подкупа, който е даден от Тенчо Попов, но не и затова действително да не създадем условия за допускането на подобни прояви на служители на МВР в изпълнение на техните служебни задължения", коментира Цветанов.

Министърът оправда действията на полицаите, като изтъкна, че служителите на офиса на Попов не са изпълнили полицейски разпореждания.

От записа се виждало, че при влизането на полицията една служителка се е опитала да затисне вратата, а Тенчо Попов е искал да възпрепятства полицейското разпореждане.

Още по темата

Той уточни, че ченгетата са влезли на адреса без никакво предварително проучване.

"Влизането на адрес винаги става с полицейско разпореждане и моята молба е всеки, който извършва престъпления, нека когато има полицейски разпореждания, те да бъдат изпълнявани. И аз ви уверявам, че полицаите ще бъдат максимално любезни, максимално етични, максимално внимателни, защото това са указанията, които са дадени от МВР и съдът трябва да прецени виновността на задържаните", каза още министър Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
0
 
0
 
! Отговори
1 преди 12 години
Не са го били ,а са се целували и прегръщали!
142
0
 
0
 
! Отговори
Дона преди 12 години
Разбира се че Попов ще съди,когато са го арестувалипреди години за откраднатия рибен буквар,са били предупредени че е "наш човек"Не знам какво иска да каже този с коментара да му изпратятпризовка,ха хаНикъде по света не арестуват с чаша кафе и кроасанка.Няма какво да се прави Попов на ощипана госпожица хем е мошеник , пък с претенции.
141
1
 
1
 
! Отговори
дани преди 12 години
Да коментираме задържането на Строс Кан не искате ли?Защо международната общност не обсъжда има или няма насилие?Хора опомнете се и не ставайте смешни с безумните си коментари!
140
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
единственно армията и за това я ликвидираха
139
1
 
2
 
! Отговори
damm преди 12 години
в USA как ги задържат-яко подсечки
138
1
 
4
 
! Отговори
all преди 12 години
Гадими се от тази държава:(((
137
2
 
9
 
! Отговори
въпросче преди 12 години
искам да знам кой ще ни пази от полицията всъщност ?
136
1
 
16
 
! Отговори
ЦвъкиГимнастика преди 12 години
Заради тоя *** дето коментира както си иска законите хората остават с впечатление, че ББ е диктатор и тиранин. Щом бият наред доктори,министри и политици представете си какво се случва с обикновените хорица ако си забравят личната карта
135
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Насилие! -че са му стъпили на ръката, ами къде да му стъпят, ако му стъпят на гушата, ще вземе да хвърли топа, ако му стъпят на кръста, ще го заболи пък дископатията.
134
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Следващия път да го почерпят с кафе без кофейн, щото може да вдигне кръвно. Абеее смешници, какъв е тоя смешен червен плач за тия престъпници. вярно, че са от вашите, ама поне се засрамете и не пишете глупости.
133
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Kak sa go bili be, dneshnata policia ne bie, ama vcherashnata ..zdravo tepa. Taka mu prasnaha glavata u vratata i zashto? Ta toi e umrel otvsekude ..kvo da go biesh...ama takiva sa milicunerite, kat si silen se guzat, ama kat si slab...machakt!!I nema profesionali, samo pari iskat za "uslugi:" i ne vurshat rabota.
132
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво е това насилие, като си е жив и здрав човека, даже е заявил, че ще продължава с кражбите и мошеничествата.
131
4
 
17
 
! Отговори
алекс4о преди 12 години
не е констатирано насилие?!? е значи в България живеят 6 милиона слепи и *** хора...това е адски долно твърдение::(((((
130
3
 
16
 
! Отговори
До Смехуран преди 12 години
Ти не си Смехуран,ти си някакъв неграмотен шут.Снимала ги е камера на стената, бе илитерат.Ми да я уволнят дисциплинарно веднага.***!Сигурно и ти си полицай със зелени чорапи и ВИФ!
129
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** искат първо девойка в национална носия с хляб и сол да влезе, а след това полицията:)Интересно що никой не се оплаква от задържането на шефа на МВФ, дето обарал камериерката - може би нямат толкова много червени ***, колкото в БГ?
128
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Не е констатирано полицейско насилие при задържането на Тенчо Попов."Хахахахахха :) И ние видяхме, че нямаше ;)
127
0
 
14
 
! Отговори
Смехуран преди 12 години
Разбира се, че не са били Т.Попов, съветвали са го! Той че с преноса на рушвета си е за бой, две мнения няма, ама защо спецполицаите са решили да си направят и снимки за спомен. Та дори някой от тях е дал снимките или на медиите, или на адвокатите, или в съда. И оттам съдия Коев се превърна в Г.Димитров на Лайпцигския процес - не съдия, а обвинител и то тигър! Би трябвало Цветанов и К.Георгиев, ако са на мястото си, да намерят аматьора фотограф и предалия снимките и да ги уволнят дисциплинарно. А Ц.Ц. е подходил като типичен полицай - наказал един от тези с бронежилетките с порицание. И сетне се оплаква, че плюят по него. Ами като не знае как да реагира при такъв случай,така ще е.
126
4
 
1
 
! Отговори
Нерез преди 12 години
"Благодаря Ви г-жо или г-не. Не зная какво работите, но много бих се радвала ако Вие сте в такива институции, като МВР и Прокуратура""Г-жо", "Г-не" ... абе *** или *** застреляна, ти нещо да не си объркал/а форума??!
125
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Джеф Стайн (Конгрешънъл Куотърли, Вашингтон, 08.03.2007): Най-могъщият политик (Бойко Борисов) в България () е близък съратник на известни мафиоти и е свързан с близо 30 неразкрити убийства в черноморската република. Миша Глени (МакМафия: престъпност без граници, 2008, Сиела, стр. 27): Бойко Борисов Типичен бракониер, превърнал се в дивечовъд. Д-р Хайнц Брам (Дойче Веле, 06.10.2008): Онова, което се чува от устата му, когато не успява да се контролира, не са високи политически
124
2
 
16
 
! Отговори
да бе преди 12 години
кво стана с проверката за връткането на неясни пари между роднинските им сметки ? кой и за какви услуги плаща на министъра разни хонорари ? на кого върши черната работа ?