Шефът на ГДБОП: Няма лошо полицаи да се щракат

Тече проверка, ако има виновни, ще наказваме, увери Станимир Флоров
Обновена: 4 май 2011 15:44 | 4 май 2011 15:44,
174
Шефът на ГДБОП: Няма лошо полицаи да се щракат
Снимка: БТА

Няма нищо лошо полицаите да са се снимали за спомен по време на ареста на бившия секретар на финансовото министерство Тенчо Попов. Това стана ясно от думите на шефа на ГДБОП Станимир Флоров. Той не вижда никакви нередни действия от страна на служителите при задържането.

Кадрите с антимафиоти, които позират пред обектива насред спецакцията, бяха излъчени в съдебна зала преди седмица.

Записът беше пуснат по време на заседание по делото, по което освен Попов подсъдими са и бившият военен министър Николай Цонев, и съдията от СГС Петър Сантиров за предлагане на подкуп на следовател от националното следствие.

Още по темата

"Да се снимат, но тече проверка", коментира Флоров на въпрос дали действията на подчинените му са редни.

Той допълни, че не вижда причина да се променя документът, в който се указва  начинът, по който се извършват арестите.

„Вие сте преценили, че са му ударили главата, но дали главата на Тенчо Попов е ударена, е друг въпрос. В момента се извършва проверка от независима служба и ако има нарушения, служителите ще бъдат наказани", допълни Станимир Флоров.

"Виждам едни нормални действия, когато един човек не изпълнява нареждания", изтъкна още началникът на ГДБОП.

Станимир Флоров увери, че всички от екипа, изпратен да арестува Тенчо Попов, са били с надписи на службата по дрехите си.

Той призна, че след показания запис в съдебната зала не е говорил с колегите си.

"Всеки, който работи, допуска грешки. Всички упреци към ГДБОП са, защото тя е най-работещата и върши доста голяма работа", смята Флоров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
0
 
2
 
! Отговори
ИЛИЯН преди 12 години
ТОЯ СТАНИМИР ФЛОРОВ Е ПЬЛЕН ***
167
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Няма нищо лошо полицаите да са се снимали за спомен по време на ареста на бившия секретар на финансовото министерство Тенчо Попов. Това стана ясно от думите на шефа на ГДБОП Станимир Флоров. Той не вижда никакви нередни действия от страна на служителите при задържането."Той този сигурно не би виждал нищо нередно и ако милиционери навремето са се снимали с трупове на застреляни от тях в лагера в Белене......
166
1
 
2
 
! Отговори
sweden преди 13 години
tova da ne e 6ou biznes be tikvenik i az moga da sloja maska i da ti grimna po glavata i ta se se snimam ne6tasnikk policai bili to tiya sa nay golemite prestipnici viv bg
165
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Unikalna e prosttjata v nasheto MVR.I tia ne e ot godini, a ot stoletie,kak da se podobriat neshtata kogato ministri stavat sled 10.11.89 hora koito izpulnjavaha polit.poruchki. Profesionalizma e na kota nula.Ostana im samo edno podslushvane i nishto drugo..I vsichki chengeta iskat pari,za kakvo i da e i rabota ne vurshat.Horata im davat zashtoto imat problemi no rezultatite sa tujni.Ne pomagat, vzimat pari, lujat, i gi e strah, ujasno gi e sttrah.Da se snimash pri aresta e unikalna tupota!!
164
1
 
9
 
! Отговори
анонименалкохолик преди 13 години
няма лошо че са се щракали кат СС овци край трап ,ама е лошо пред охранителната камера .ТЪПО.
163
2
 
13
 
! Отговори
:) преди 13 години
При арест с НЕДОКАЗАНИ обвинения, служителите *** МВР са длъжни да запазят достойнството и правата на арестувания, а не като циркаджии да демонстрират превъзходството си на единствено упълномощените /освен военните/ от законите на страната хора да употребяват помощни средства и оръжие при необходимост. В случая те са уронили престижа и достойнството на ЧОВЕК за когото НЯМА доказани престъпления с което са нерушили ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА, а за това ще плащаме ние, след осъдителната за държавата присъда:(
162
9
 
2
 
! Отговори
Браво, момчета! преди 13 години
Вие сте брилянтни професионалисти. Още много *** има за чистене!
161
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Писачи анонимни, при задържането си има стандарти - задържаният не трябва да има каквито и да е било възможност да оказва съпротива.Разбира се, че ще си направят снимки - да не задържат всеки ден главен секретар на министерство.А на г-н Т. Попов и компания адвокат не им трябва - уважаемият съдия изпълва със съдържание и тази процесуална фигура
160
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
da te shtraknat *** pederugo!!!!!!!!
159
0
 
0
 
! Отговори
Ziko преди 13 години
Сигнализирано е, че коментарът е против правилата на сайта. Проверява се от модератор.

Най-интересното в случая е, защо е тази голяма група . Че то и прозовкаря щеше да свърши същата работа. Просто за парлама и за красиви клишета в милиционерските измислени сводки.
158
2
 
13
 
Отговори
Rad преди 13 години
И каква съпротива е оказал този и се е наложило използването на физическа сила според нормативните им документи? Просто се касае за липса на всякакъв професионализъм.
157
2
 
19
 
Отговори
! преди 13 години
Уникална простотия, нашите куки влизат, сякаш ще арестуват поне 10 талибана, и се очаква бясна стрелба. Сигурен съм, че ако просто отидат двама до него и му покажат заповед за арест, той сам ще си даде ръцете да му сложат белезници. Какво се правят на спец-части, не е ясно, някакви комплекси ли избиват? Очевидно за шефа им обаче това е нормално поведение, та дори и да се щракат, да се види колко са "велики".
156
2
 
15
 
Отговори
Deko преди 13 години
Флоров просто греши, трябвало е танковата бригада да извика на помощ за арестуването му. ***. За това такава ще е винаги репутацията на ченгетата у нас и толкова ще ви уважаа обществото.
155
1
 
5
 
Отговори
Анонимен преди 13 години
Да ти се връща и при твоя арест.
154
2
 
9
 
Отговори
Dedo Ivan преди 13 години
Ама разбира се, нема нищо лошо! Ми те точно за това са пратени там. Ше врътнат една фотосесия, в края на месеца ше земат една фуражка пари, а ако имат и протест-може да дръпнат едно козче пред МВР-то. К'во па толкова е станало? Я г'лей що магистрала ше тегли бате Бойко! А после ше стане и президент, да го е..а!
153
1
 
5
 
Отговори
Друг гражданин преди 13 години
Не смятам, че шефът на БОП е защитил полицаите, казвайки че няма лошо да се снимат. Тяхната работа е да заловят престъпниците и да ги заведат под конвой в следствения арест. Иначе давате храна на гл.прокурор и гл.съдия Л.Груев да плюят по вас. Очевидно гл.прокурор Велчев и топсъдията на РБ Л.Груев са си измели къщичката, решили са си проблемите с изказванията на посланиците на двете велики държави и затова г-н Велчев се е захванал с поведението на полицаите при ареста на обвиняемия за подкуп Попов, когото съдия Коев защитава като Г.Димитров на Лайпцигския процес! С това г-н Коев показа,че и съдиите са хора, и те имат артистични заложби и когато защитават някого, го защитават от сърце! Адв. М.Марковски пък е обещал условна присъда на Ст.Петров, нападнал и задържал служтели на Инвестбанк-Сливен,и ако делото се гледа в СГС, той ще си изпълни без затруднения обещанието. Защото съдийките от този съд и САС не съдят престъпниците, а ги оправдават. Мисля,че посланикът на Германия г-н М.Хьопфнер беше прав, когато миналата седмица пред в-к Дойче веле каза,че в БГ има две съдебни власти - едната (първата) за хората с власт и недосегаемите. Може би е забравил да допълни, че съдилищата и тези съдиите на тази власт съдят и обвиняеми с много пари, ама то си е ясно: който има много пари, си откупува и "индулгенция" - оправдателна или в краен случай условна присъда. Въобще, прочетете ли или чуете ли,че адвокат на някой обвиняем е станал някой от "великолепната адвокатска петорка", смятайте,че оправдаването му е в кърпа вързано и после може да съди БГ в Страсбург за пропуснати ползи и морални щети.
152
1
 
13
 
Отговори
Анонимен преди 13 години
БОП е чиста политическа полиция, не го ли разбрахте вече... Дупе да им е здраво на политическите и икономически опоненти на Цвъцко и Боцко. Всички различни от Герб и неподкрепящи го - бити и в арестите. Всички политически опоненти на Герб - по затворите. Ето, и децата започнаха от малки да ги зомбират по училищата, че с Герб можело ...кво беше там. България става страна изцяло на герберастите и това е.
151
2
 
9
 
Отговори
Анонимен преди 13 години
щом тоя техния началник не е проумял за какво иде реч, какво повече да коментираме. тоя е пълен тъпоъгълник, ама пълен. разбираемо е, че ги защитава, тъй като най-вероятно именно той е човекът разпоредил да се действа и процедира именно по този тъпанарски начин. не е ясно каква точно е била целта на "мероприятието" за пълното уронване на честта и достойнството на задържания, но тук мирише на странични частни интереси. боп-аджиите са такива - поръчкови играчи, обслужващи нечии нечисти интереси.
150
4
 
5
 
Отговори
юнак гюро преди 13 години
На тия дето говорят за ГДБОП и "оня министър с апартаментите.."ще им напомня,че по време на предишни управляващи баретите бяха рекетьори-справка Алексей Петров.Имаха си и "застрахователна" компания "Аполо & болкан" ,аз зная случай от първа ръка когато действаща барета посредничеше между сикаджии и мой приятел да му смекчат рекета(всъщност те буквално си му искаха бизнеса) и сикаджията вика на баретата "абе и в тоя бизнес ли се набъркахте ,нали знаеш,че е наш приоритет" .Да живее БСП,СДС,ДПС и...
149
1
 
8
 
Отговори
юнак гюро преди 13 години
Само *** може да се жали,че полицията респектира!Да не Ви дожаля за ония времена когато мутрите те пребиваха само защото си им застанал на пътя,а бухалките и рекета си бяха в реда на нещата.Помните ли кой управляваше тогава държавата?Ако сте забравили погледнете кой лае най-много в парламента и ще се сетите!