Предизборната атака на Волен Сидеров

Няколко души пострадаха при сблъсъците пред "Баня Баши"
Обновена: 10 авг 2011 12:42 | 20 май 2011 17:00,
1177

Снимка: БТА

 

Няколко души пострадаха при сблъсъците пред джамията „Баня Баши“ в София, провокирани от симпатизанти на „Атака“.

Сред ранените са петима полицаи, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи.

Седем души са потърсили помощ в „Пирогов”. 45-годишен мъж със сътресение на мозъка е оставен под наблюдение в неврохирургията.

Останалите са с повърхностни рани и са освободени след преглед. Сред тях е и депутатката от „Атака“ Деница Гаджева, която е била с рана в областта на брадата.

Двама привърженици на „Атака“ са задържани.

Още по темата

Това стана и повод лидерът Волен Сидеров да заплаши, че ако задържаните симпатизанти не бъдат освободени, партията, която досега плътно подкрепяше ГЕРБ в Народното събрание, ще мине в опозиция още днес.

Той поиска оставката на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов и обвини полицаите, че са арестували по най-брутален начин атакистите, участвали в кървавия сблъсък.

„МВР работи като еничарски корпус, срам и позор за българската полиция“, заяви Сидеров.

Напрежението днес ескалира, след като около 150 привърженици на „Атака“ се събраха пред джамията „Баня Баши“ под претекст, че протестират срещу високоговорителите.

Докато течеше традиционната петъчна молитва, няколко хора на Сидеров започнаха да замерят мюсюлманите с яйца. Те скандираха „еничари“, „мекерета“ и „Атака“ и се опитаха да откачат една от тонколоните на джамията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Преди няколко години бях в Разград. Там в центъра на града има огромна джамия, и доколкото разбрах още 2. Сега ако не ви интересува това, ще дойде момент, когато ислямската вълна ще ви помете като цунами
1
 
0
 
! Отговори
trepach преди 12 години
Makar i preizravane, makar i predizborna agitaciq turcite trqbva da si znaqt mqstoto. Sram i pozor za glasuvanat usednalost ot 6 meseca minimum 2 gordini za ne mogat izselnicite da manipulirat izborniq vot.
7
 
9
 
! Отговори
СУПЕР ВЪЗМУТЕНА преди 12 години
ЗАЩО НЕ ОТИДЕТЕ В ТЪРГОВИЩЕ,РАЗГРАД,ШУМЕН/КЪДЕТО ОЩЕ ПРЕДИ 20 Г.НАМЕРИХА В ЕДНА СЕСТРА ИНЖЕКЦИЯ С КОЯТО ИНЖЕКТИРАШЕ НОВОРОДЕНИТЕ БЕБЕТА ДА НЯМАТ ДЕЦА И ИСКАХА ТУРЦИТЕ ДА ПРАВЯТ АВТОНОМИЯ/- ВСИ4КИ В МНОГО ГРАДОВЕ ГОВОРЯТ САМО ТУРСКИ И БЪЛГАРСКА РЕ4 НЕ МОЖЕШ ДА 4УЕШ- ДО КОГА ЩЕ ТЪРПИМ ТУРЦИТЕ ДА НИ ГАЗЯТ И ДА НИ ТОРМОЗЯТ С ТЕХНИЯ ВОИ НА ВИСОКОГОВОРИТЕЛИТЕ СИ В ЦЕНТЪРА НА СТОЛИЦАТА И ДА НИ СЕ СМЕЯТ 4УЖДЕНЦИТЕ-ТУК БЪЛГАРИЯ ЛИ Е ИЛИ ТУРЦИЯ-В КОЯ СТРАНА РАЗРЕШАВАТ ДА СЕ 4ЕТАТ НОВИНИ НА ДРУГ ЕЗИК?АТАКА
8
 
6
 
! Отговори
ЙЙЙЙЙЙЙЙ преди 12 години
ОЩЕ ЛИ НЕСА ГО ЗАТВОРИЛИ ТОЗИ БОЛЕН ЗА ,,5,,ГОД . БЕЗ ПОМИЛВАНЕ.
4
 
7
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели,Дори и Воленчо, да преиграва....:- Според Корана минаретата не са задължителни..., за мюсулмански храм..., та камо ли използването на високоговорители...- За ползването на тротоара се плаща - тротоарно право на общината..., а джамията не плаща- На молитвата днес, имаше тридесетина души и спокойно можеха да са в сградата на джамията...- От документалните кадри по канал 3 се вижда, че пръв удар с юмрук нанася мюсулман, арестуваха атакист..., а задържания мюсулман бе пуснат от полицая- Докато траеше неразборията НЯМАШЕ ПАЛЕЖИ!!!И в същото време:- Удариха в главата с камък български депутат, според ДПС И какво от това- Лошото е, че Президентчето ни в същия момент беше в Кърджали..., на поклонение пред местния кмет...- Хубавото е, че г-н Омеров (Алексей Петров), СПРЯ ПАРИТЕ за Атака и ги прехвърли на НОВАТА ПАРТИЯ НА ТЕЛЕВИЗИЯ "Скат"...- Станишев се моли за подкрепа, като вдовица за- А и, да видим откъде Първанов ще извади пари за партия?!?!?!Кой ще отговори...
3
 
4
 
! Отговори
РАДОЙ преди 12 години
ЕЙ ВЪНШНИЯ МИНИСТЪР НА ТУРЦИЯ ПРЕДИ ДА НИ ЗАПЛАШВАШ ЩО НЕ ПРЕМАХНЕТЕ МИНАРЕТАТА ОТ КАТЕДРАЛАТА СВЕТА СОФИЯ В ИСТАНБУЛ
4
 
3
 
! Отговори
nexta преди 12 години
по вотовете се подразбира че най активно присъствие бележат турските чавета :)
3
 
9
 
! Отговори
Pin преди 12 години
Време е ДПС да се забрани ! 20 години българите не допуснаха националистически партии в парламента. 20 години турците гласуваха етнически. Търпението си има край ! Българите са 80%, но националистите събираха по 1-2%. Турците са 10 %, но ДПС редовно има по 7-8%. Кой всъщност е нетолерантен ?!
7
 
2
 
! Отговори
Ganev преди 12 години
Tezi bezrabotni huligai nqmat 2 lv. v djoba si da si kupat kafe , tragnali ATENTATI da pravat ,skapana DARJAVA nemogat edin zakon da priemat i da zabranqt takiva 6estviq kato tozi ATENTAT ot strana na ATAKA ,6to za partiq tova.Misleh tova lqto da se prebiram v Blgariq na more , no ste hoda v Palma de Mliorka , neka tezi gladni jadni bezrabotni huligani ot ATAKA da hodat na more ta da vidim kolko oborot mogat da napravat.
12
 
7
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Сидеров е нашия Левски!!! Пак ще го обесим!!! Българин беше издал Левски и ние българите ще съдим Сидеров!!!Но ако искате да сменим името на България на *** и да я подарим на турците тогава вече "Няма да сме расисти" .Ще бъдем българи без собствена държава!!!
11
 
17
 
! Отговори
Чавдар преди 12 години
Колко грозно постъпва Волен Сидеров като натрапва, че неговата луда мисъл е мисъл на българите. АТАКА са страшни манипулатори. С бой се стига само до затвора. Чудя се защо Волен Сидеров не е арестуван? Не могат да го идентифицират на снимките как подстрекава ли? Къде е проблема, защо този клоун не е арестуван? Айде МВР действайте, този мисля, че е достатъчно "Известен" не само на МВР, до кога ще злепоставя България?! Волен в затвора!!!
15
 
8
 
! Отговори
Светла преди 12 години
Още има много да страдаш българино!!! Все още не си узрял!!! Ако нямаше такива като Сидеров одавна да сте заприказвали на турски!!! Що не отидем в Турция да изнасяме християнски молитви и да говорим на български по тяхната телевизия???Дали турците ще ни пуснат??? Ама тези където едно време със сила са ги накарали да си сменят вярата виж сега какви проблеми създават на България??? В тях няма нищо турско ,те са предците на онези българи,които са си сменили вярата.
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
gadni sederastki eni4ari-v pe6tite zaednos ***,kato doidem na vlast
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Евтин сценарий, измислен от отрочетата на ДС - ДПС и Атака. Някои *** разбира се ще се вържат, но аз знам че повечето българи не вярват на тези глупости.
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво, никакъв толеранс към дивашко-маймунската им религия.Всяка една приятелски протегната ръка е крачка назад за цивилизацията.
2
 
9
 
! Отговори
Просто един българин преди 12 години
Днес.бг започна да ми изглежда като комунистическа медиа.Бляскаво се пише за БСП, а всички останали парламентарни групи се опюват. Каде остана безпристрастното предаване на информацията...
2
 
11
 
! Отговори
zeta преди 12 години
Ало журналистите,представяйте обективно информацията а не тенденциозно!Много е грозно и си личи от 100 км.когато журналиста е поръчков.
17
 
14
 
! Отговори
гражданин преди 12 години
Блаво на АТАКА!Истински българи!Другото е ***!Къде е ВМРО?Няма ги!Ядат сладолед!Къде сте националисти?
4
 
6
 
! Отговори
бай Ганьо преди 12 години
Някое *** вчера е било доста заето да слага минуси(-)!!!!!!!!!!!
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 1075:Ненормалник! България да не ечанта, че да я изнесеш, скриеш или обсебиш?! България е общата ни Родина. И не са патриоти тези като сидеровци, дето предизвикват скандали, а хората, чиито труд прави държавата ни по-стабилна и по-красива.