Сидеров: Цветан Цветанов да си ходи!

Бой пред джамията, ранена е депутатката Гаджева
Обновена: 20 май 2011 15:03 | 20 май 2011 14:12,
616
Сидеров: Цветан Цветанов да си ходи!
Волен Сидеров. Снимка: Архив Булфото

Лидерът на „Атака” Волен Сидеров поиска оставката на вътрешния министър Цветан Цветанов на митинга пред джамията в столицата.

Това стана факт, след като се стигна до слъсъци между хората на Сидеров, дошли да скандират срещу високоговорителите и мюсюлмани, присъстващи на петъчната молитва.

Според него, мюсюлманите са виновни за боя пред джамията. Сидеров отправи обвинения и срещу полицаите, охраняващи митинга.

В същото време обаче негови симпатизанти хвърляха шишета, камъни, различни предмети към джамията.

Симпатизантите на "Атака" плюеха върху горящите пътеки пред джамията и се насочиха към парламента.

В мелето депутатката от „Атака” Деница Гаджева е ранена и откарана с линейка, а двама членове на партията са му са задържани.

"МВР работи като еничарски корпус, срам и позор за българската полиция. Незабавно да бъдат освободени патриотите от партия „Атака”, активистите, които бяха арестувани по най-брутален начин. Този, който е ударил депутатката от „Атака” с камък, да бъде задържан и съден", заяви лидерът на "Атака", който е коалиционен партньор на ГЕРБ.

Преди да си тръгне от митинга, Сидеров призова мюсюлманите да хвърлят камъни по него.

Мюсюлманите му отговориха с ръкопляскания. Те продължиха да се молят пред джамията, на фона на горящите пътеки, запалени от симпатизантите на "Атака".

Протестиращите имат разрешение от Столична община за провеждането на митинга.

Остава засиленото полицейско присъствие в района на джамията и около Народното събрание.

По-късно в парламента Волен Сидеров призова Цветан Цветанов незабавно да освободи активистите на партията, арестувани по време на протеста, както и "да издири престъпника, който рани български депутат".

"Ако това не се случи министър Цветанов ще има най-сериозната опозиция, каквато не е
очаквал, и неговата оставка ще бъде искана всеки ден", заяви той.

Лидерът на "Атака" даже стигна и по далеч, като заплаши ГЕРБ, че ще оттегли безрезервната си подкрепа за правителството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


616
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
509
1
 
4
 
! Отговори
boy преди 12 години
HAIDE DE OTTEGLI SI PODKREPATA DA VIDIM HAHA LAPAS OT TAM NJAMA DA GO NAPRAVIS GAZELIZEC ! AKO SI MUZ GO NAPRAVI HAHA
508
8
 
6
 
! Отговори
Може да наричате преди 12 години
ДПС етническа партия ,но за разлика от Атака ,нито веднъж ДПС не е организирала митинги с цел да създава етническа вражда ,да пали религиозни храмове ,да замерят обикновенни молещи се с камъни ! Високоговорителите пречат ,но за това си има парламент и тези проблеми се решават там ! Камбаните на църквите също пречат с ежечасовата си аларма ,която се разнася на километри разстояние !Кога ще станете интелигентни хора?!
507
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Волен Сидеров да беше организирал нещо пред Тец София щеше да има повече ефект за народа,трябва да мисли повече за социалната политика, така губи много
506
1
 
14
 
! Отговори
koko преди 12 години
за нищо не ставате всички вън целият парламент
505
1
 
12
 
! Отговори
Венелин преди 12 години
Воленчо само си приказва. Той се закани, че ще си оттегли подкрепата и ако не махнат турските новини...Междувременно подкрепи всички глупости на гербистите, които и да не бяха приети, ДПС и БСП нямаше да се върнат на власт.
504
1
 
3
 
! Отговори
Ivanova преди 12 години
Vie v Balgariq za6to vaob6te komentirate vski4ko tova ne mi e qasno hodte da piete kafe ili na bouling namerete si nqkakvi zanimaniq .Kak mislite?Dali si struva..........?85 komentara ZA TOZI ATENTAT OT STRANA NA ATAKA vie dobre li ste v Balgariq
503
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Палячото Болен Сфинктеров :))))))
502
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ямболския е болен и долен!
501
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Господ бог, единствен на света, създал ни всички е дал на арабското ислямскосеме само и единствено сух пясък и солена вода, та кои са те за да идват в нашите земи и и да ни казват какво да говорим, ядем, как да се обличаме и какво да правим и на кои да се молим. Тези змии грешни, трябва да си стоят там където им е отредено, в Саудитска Арабия--гнездото на змиите...Подигравка сдемокрацията са техните прищевки в нашата земя.
500
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БГ ЗАГУБИ ЕДИН ГЛАС......НЕ ИСКАМ ДА ЧУВАМ ИЗБОРИ.........ВЕРВАМ ВИ....
499
11
 
10
 
! Отговори
бг преди 12 години
изложи се пич ,,,,,,,,,,,,,народа не иска да се еб...ш с турците ,,,,,,,,,,това е минало вече и губиш по точки СОРИ
498
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
най вероятно е да си ходи сидерчето след следващите избориа това че играе за доган го разбраха и децата
497
2
 
8
 
! Отговори
кирка преди 12 години
...обаче и ти,и жена ти ,и родата ти носят турски *** ...
496
5
 
16
 
! Отговори
българин преди 12 години
Преди като не е имало развити звукови технологии джамиите не им обръщах внимание въобще.Сега фесовете открито се гаврят с толерантноста на хората.Аз турчин или *** на работа не вземам,от продавач турчин не купувам,турска продукция не купувам и с такива никакви контакти не поддържам.Що ли ги върна Баи Тошо.Дано да ви уврът тиквите на всички и да направите като мен и да видим дали ще наглеят толкова
495
4
 
14
 
! Отговори
Цирк Гербатака преди 12 години
Цирк Гербатака с ново представление! Тичай, народе! В центъра на София, зрелище, което не сте виждали! Бой на християни с мюслюмани, на живо! Къртене на глави, бой с камъни, дращене, псуване и плюене без предпазни мрежи! Няма лъжа, няма измама, всичко е реално! На финала палене на рогозки, пожарникари в действие очаква се дори Боко Тиквата да представи корония си смъртен номер разгъване на маркуч в гориста местност! При това ,без пари! Всичко е платено предварително от наши и чуждестранни благодетели от САЩ и ЕС, ликуй народе! Местната организация е от изпитани стари и нови агент-провокатори, включително и внука на Радой Ралин и доведен син на Волен Сидеров Димитър Стоянов, евродепутат и трето поколение агент-провокатор!
494
1
 
17
 
! Отговори
Honorik преди 12 години
Народе,толкова ли си глупав,че да се биеш за благото на политиците?
493
5
 
21
 
! Отговори
Проблема преди 12 години
Голям проблем наистина, а едва ли някой се съмнява във вината на МВР, Атака, Волен, Цветанов и т.н. Какво правим обаче с причината за инцидента? Турците от 20 години се *** с всеки, който се осмели да им направи бележка! Все пак центъра на София не е Анадола или Делиормана! И ако продължават да си усилват тонколоните на уредбите, следващия път няма да е атака, а "София-запад" и горко им на хората в периметър от 2-3 км. около джамията!
492
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ХАХХААХХАХАХ СИДЕР МАЙ НЕМОЖА ДА ХАПНЕ МНОГО ОТ ПАЯ И ЗАТОВА СЕ ОБЪРНА СРЕЩУ ПАРТНЬОРА СИ ТИПИЧНО ПОВЕДЕНИЕ ЗА ЯМБОЛСКИ ***!!!
491
3
 
15
 
! Отговори
martin преди 12 години
da se mahat boiko i cvetanov iskat da ni napravqt policeiska darjava i taka 6te stane ako boiko stane prezident.
490
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
2 г си хортуваха с ГЕРБ и изведнъж преди изборите ЦИРК !кои се върже е много ама много *** кво стана с новините на турски ....