Сидеров: Цветан Цветанов да си ходи!

Бой пред джамията, ранена е депутатката Гаджева
Обновена: 20 май 2011 15:03 | 20 май 2011 14:12,
616
Сидеров: Цветан Цветанов да си ходи!
Волен Сидеров. Снимка: Архив Булфото

Лидерът на „Атака” Волен Сидеров поиска оставката на вътрешния министър Цветан Цветанов на митинга пред джамията в столицата.

Това стана факт, след като се стигна до слъсъци между хората на Сидеров, дошли да скандират срещу високоговорителите и мюсюлмани, присъстващи на петъчната молитва.

Според него, мюсюлманите са виновни за боя пред джамията. Сидеров отправи обвинения и срещу полицаите, охраняващи митинга.

В същото време обаче негови симпатизанти хвърляха шишета, камъни, различни предмети към джамията.

Симпатизантите на "Атака" плюеха върху горящите пътеки пред джамията и се насочиха към парламента.

В мелето депутатката от „Атака” Деница Гаджева е ранена и откарана с линейка, а двама членове на партията са му са задържани.

"МВР работи като еничарски корпус, срам и позор за българската полиция. Незабавно да бъдат освободени патриотите от партия „Атака”, активистите, които бяха арестувани по най-брутален начин. Този, който е ударил депутатката от „Атака” с камък, да бъде задържан и съден", заяви лидерът на "Атака", който е коалиционен партньор на ГЕРБ.

Преди да си тръгне от митинга, Сидеров призова мюсюлманите да хвърлят камъни по него.

Мюсюлманите му отговориха с ръкопляскания. Те продължиха да се молят пред джамията, на фона на горящите пътеки, запалени от симпатизантите на "Атака".

Протестиращите имат разрешение от Столична община за провеждането на митинга.

Остава засиленото полицейско присъствие в района на джамията и около Народното събрание.

По-късно в парламента Волен Сидеров призова Цветан Цветанов незабавно да освободи активистите на партията, арестувани по време на протеста, както и "да издири престъпника, който рани български депутат".

"Ако това не се случи министър Цветанов ще има най-сериозната опозиция, каквато не е
очаквал, и неговата оставка ще бъде искана всеки ден", заяви той.

Лидерът на "Атака" даже стигна и по далеч, като заплаши ГЕРБ, че ще оттегли безрезервната си подкрепа за правителството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


616
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
489
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На Всички пишещи коментари целящи конфликт между етносите искам да кажа на мен да не разчитат защото като БЕЗРАБОТЕН от ГЕРБ и всички вас получих само обиди ,че съм *** ,некадърен и мързелив!Етнически Българин съм но вие ме докарахте с безразличието си да симпатизирам на турци и *** които утре ще ви накажат затова което направихте през тези 2 г с своите БЕДНИ сънародници които не пожалихте!
488
2
 
8
 
! Отговори
Узунов, даскала преди 12 години
АТАКА, но пък дадох на теб.... А НЕ БИВАШЕ
487
3
 
4
 
! Отговори
лулу до атака 534 преди 12 години
Но пък е дал на неграмотни и немислищи добичета диплома, тоя твоя даскал. Все си мисля, че е по-важно да те учат да разсъждаваш, отколкото да учиш наизуст, пък било то и Ботев.
486
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Преди да гласувам за ГЕРБ на предишните избори гласувах за АТАК очаквах да се коалират но не за това което свършиха тия 2 г.!СЕГА няма да гласувам за нито един от тях
485
2
 
16
 
! Отговори
АТАКА преди 12 години
Евалла на Узунов,даскала ми по български,че не даде диплома на никой *** не знаещ Ботев!!!Христо БотевБОРБА В тъги, в неволи младост минува, кръвта се ядно в жили вълнува, погледът мрачен, умът не види добро ли, зло ли насреща иде... На душа лежат спомени тежки, злобна ги памет често повтаря, в гърди ни любов, ни капка вяра, нито надежда от сън мъртвешки да можеш свестен човек събуди! Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита: "Богат е", казва, пък го не пита колко е души изгорил живи, сироти колко той е ограбил и пред олтарят бога изамамил с молитви, с клетви, с думи лъжливи. И на обществен тоя мъчител и поп, и черква с вяра слугуват; нему се кланя дивак учител, и с вестникарин зайдно мъдруват, че страх от бога било начало на сяка мъдрост... Туй е казало стадо от вълци във *** кожи, камък основен за да положи на лъжи свети, а ум човешки да скове навек в окови тежки! Соломон, тоя тиран развратен, отдавна в раят найде запратен, със свойте притчи между светците, казал е глупост между глупците, и нея светът до днес повтаря - "Бой се от бога, почитай царя!" Свещена глупост! Векове цели разум и совест с нея се борят; борци са в мъки, в неволи мрели, но кажи, що са могли да сторят! Светът, привикнал хомот да влачи, тиранство и зло и до днес тачи; тежка желязна ръка целува, лъжливи уста слуша с вяра: млъчи, моли се, кога те биять кожата ти да одере звярът и кръвта да ти змии изпият, на бога само ти се надявай: "Боже, помилуй - грешен съм азе" думай, моли се и твърдо вярвай - бог не наказва, когото мрази... Тъй върви светът! Лъжа и робство на тая пуста земя царува! И като залог из род в потомство ден и нощ - вечно тук преминува. И в това царство кърваво, грешно, царство на подлост, разврат и сълзи, царство на скърби - зло безконечно! кипи борбата и с стъпки бързи върви към своят свещени конец... Ще викнем ние: "Хляб или свинец!"
484
5
 
21
 
! Отговори
Гарабедчо преди 12 години
Късно е Волене за китка . Тизаложи на грешната карта и сега ще си ходиш каквито и циркове да правиш. И Бойко си отива защото заложи на теб и фоерверките.
483
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да спират да вият! Нищо толкова не е станало, ПРОСТО ДА СИ ВИЯТ НАУМ ИЛИ В НЯКОЯ ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА! Тук е България и ние сме ХРИСТИЯНИ, също така нашата религия не предизвиква обществени безредици и не пречим на никой с килимчета и някакво тъпо ВИЕНЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ.
482
9
 
20
 
! Отговори
! преди 12 години
Плъх е Волен. Даде си ***, а сега видя, че потъва кораба и айде беж! Няма кой да ну се върже вече освен 150 платени ***!
481
17
 
16
 
! Отговори
наблюдател преди 12 години
КОЙТО ИМА СМЕЛОСТ - ДЕЙСТВА! КОЙТО НЯМА - СЕДИ СИ ВКЪЩИ И КОМЕНТИРА ПО ФОРУМИТЕ! БРАВО НА АТАКА! ВСИЧКИ КОИТО ПЛЮЕТЕ ПО БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛИСТИ ОТ АТАКА ВИ ПОЖЕЛАВАМ ДЕН И НОЩ ДА СЛУШАТЕ ДИВАШКИТЕ ПЕСНИ НА ХОДЖАТА ОТ АТАКУВАНАТА ДЖАМИЯ! АТАКА - ПОБЕДА! БЪЛГАРИЯ НА БЪЛГАРИТЕ! ВСЕКИ ДЕН ЩЕ Е ТАКА ДО ПОБЕДАТА!
480
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
***. Пълно е с *** сред политиците. Кой ги избира - ние? Значи е пълно с *** сред нас. Това е истината. Болен е без коментар.
479
3
 
15
 
! Отговори
д-р Хаус преди 12 години
до Никола"Най-възрожденският град " на България далеч не е Пловдив, в който, за пръв път в многовековната му история, българското население става мнозинство след 1878 г. Именно поради наличието на твърде малко българи в Пловдив водачите на Гюргевския комитет местят центъра на 4 революционен окръг от Пловдив в Панагюрище.
478
2
 
18
 
! Отговори
Никола преди 12 години
До 524 Виж сега приятелю, просто бях с гаджето на центъра на град Пловдин , бяхме седнали в едно заведение и си пиехме кафето , освен това там има ПОНЕ 300-400 седящи места по заведенията на центъра , искаш да кажеш , че всеки които седи на кафе в центъра на Пловдив е там заради ... джамията ?!! хаха доообре ;)
477
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
sha sa iztrepete baaaa....
476
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На Луфтханзата , пак се е повредила навигацията !
475
4
 
5
 
! Отговори
До Никола преди 12 години
Никола и ти като този които защитаваш ВИНАГИ се разхождате покраи джамиите ....
474
6
 
9
 
! Отговори
ПиАр преди 12 години
Нека да не съдим, без да знаем и прибързваме! Какво е станало в действителност? Виждаме един кратък репортаж, където мюсюлманите викат срещу Атака, които са на някакъв подиум. ОТ Атака също крещят и ръкомахат. Чува се гласът на ходжата, който казва: Братя, нека оставим полицаите да свършат нашата работа! (Какво ли означава това????) Въпроси: 1.) Имали ли са разрешение Атака за митинга, което е справедливо, защото ако човек иска да прави общественн митинг, трябва да предупреди полицията, за да не нарушава реда! 2.) Каква е причината за тия изстъпления и от двете страни? 3.) Защо се е стигнало до караници джамията ли вдига врява? Атака ли напада джамията без основание? Атака има разрешение за митинг, но мюсюлманите искат да нарушат този митинг и скрояват провокацията ли? Провокацията е режисирана от трета партия, която е пожелала да се случи това около джамията ли? Така имаше случаи в други страни на етнически и верски сблъсъци, където бяха провокирани от външни централи. Може би НАТО се готви и тука да приведе това в изпълнение, понеже има вече 4 бази, а и ще спази плана за унищожението на държавата и народа ни? Много въпроси и малцина знаят причината за ставащото? Гледайки клипа видях, че това е провокация от страна на джамията, ако Атака са имали правото на митинг. Видно е, че нападенията са започнали от страна на джамията. А и кой им разрешава да пускат на висок тон такива неща? Това пречи на хората да учат, да живеят нормално?
473
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Воленчо се е опашил от % които му дават агенциите 1-2%. Затова го прави този цирк. Целта е етническо напрежение, конфликт и дигане на %-тите на Атака. А че не са това патриотите това е ясно. Какво патриотично има в създаване на етнически конфликт. Не съм чул Болен да се изказва за истинските проблеми на държавата. Пенсии, заплати, високи цени, монополи, за липса на реформи, за не усвоени пари от ЕС
472
13
 
17
 
! Отговори
Никола преди 12 години
Онзи ден бях в Пловдив , на джумаята ( супер центъра на града ) , и избеднъж ... о чудо един ужасен вой на нещо средно между виене на някво животно пред заколение ме презоваваше за нещо което не разбирам , на центъра на Пловдив , почуствах се все едно съм в Анадола , а всъщност бях в центъра на най-възрожденския град в България , и от едно заведения до джамията издуха народна музика !
471
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако погледнем в недалечното минало ще видим ,че м/у Франц.и Гер. е имало страшни воини с милини жертви само вижте данните за битката при Сома ,но сега нещата са други в името на по-добрия живот в тежкото минало много много не се рови ,а тука големи воеводи ,патриоти още малко и Мизия Тракия Македония и аиде още 5 нац. катастрофи
470
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
турци,гърци,румънци и др. получават по-голяма работна заплата от българите в България,въпреки че образованието им е еднакво!Въпроса ми е:Защо всички останали са с повече привилегии и са по защитавани от правителството?