Първанов раздаде ордени и заговори за патриотизъм

Българското читалище не отрича различията, каза президентът
Обновена: 24 май 2011 12:58 | 24 май 2011 10:02,
112
Първанов раздаде ордени и заговори за патриотизъм
Снимка: Булфото

Президентът Георги Първанов връчи почетни знаци за Деня на българската просвета и култура и славянската писменост – 24 май.

"Бих искал най-сърдечно да ви честитя този ярък, забележителен празник. Днес е един много добър знак, че този празник започва с един знак на дълбоко уважение към българските читалища", каза той след награждаването.

"Ако тръгнем от историята насам, няма как да не подчертаем на тази тържествена церемония, че българското възраждане го има. Успехът на възраждането на българската национална съпротива го има заради училището, църквата и читалището.

Нашето национално освобождение е неразривно свързано с българското читалище. Не може да си представим духовното и дори политическо развитие на Раковски, Каравелов, Ботев и Левски без онова, което са черпили като духовна сила от българските читалища", каза още Георги Първанов.

"Както тогава, така и сега, българското читалище е един невероятен източник на родолюбие – на патриотизъм, който не отрича различията", каза президентът.

"Силата на нашата култура е в това, че тя обединява всички ни със своите различия. Така единни в разнообразието, ние ставаме по-мощни, задържаме онова високо ниво, което сме наследили от времето на нашите предци.

Този ден има много неща, които можем да си кажем. И ние сме дали нещо на света и онова, което знаем за тези наши най-изявени творци, идва да покаже точно това. Българската култура има не само своята богата древна история, но тя има своето значимо настояще и днес, представено чрез тези творци – една огромна армия", каза държавният глава.

"Едва ли някои може да оспори днес, че това са нашите най-добри дипломати. Впрочем, те не ни останаха и други. Но това е друга тема", посочи още Георги Първанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
4
 
! Отговори
volene da go polapa6 преди 12 години
i ti riazania na pumaka kato tolkova ti xaresva razbrali nedonos4e takova. 6toto takiva kato tozi gnusen pumak e.....xa maikata na darjavata i ne sega dami razdava ngradi na komoniagite pak a da po4ne da raboti ama ne s dolnata glava 4e pak 6te xvane ne6to i 6te prote4e sifona mai. VASIL LEVSKI MIE IMETO
95
2
 
9
 
! Отговори
аа преди 12 години
кой президент бе!?ТРИПЕРА СЕДЕФЧОВ АРХАРОВ?що не се гръмнете КОМУНИСТИ МАСОНИ ОН ДС!тоя *** пороби държавата и подари на агенг СОПАЛА ДОГАНОВ мандат да управлява който е норбално за ***вите като БКП и лично другаря ГЕОРГИ ДИМИТРОВ ***ВАТА ДЕТО ПРЕДАДЕ ЗАПАДНАТИЕ ПОКРАЙНИНИ НА ЮГОСЛАВИЯ!!!
94
11
 
5
 
! Отговори
волен борисов костов преди 12 години
КОМПЛЕКСАРИТЕ,КОИТО ПЛЮЯТ ПО ПРЕЗИДЕНТА ДА ИЗВАДЯТ ФАКТИ ЗА ГНУСОТИИТЕ,КОИТО РАЗПРОСТРАНЯВАТ И АКО СА ГОЛЕМИ МЪЖКАРИ ИЛИ КАКВИТО И ДА СА ТАМ- ДА ИЗЛЕЗНАТ С ИСТИНСКИТЕ СИ ИМЕНА,ЗАЩОТО ОВОНЯВАТ С ГНУСОТИЯТА СИ ФОРУМА.ПОНЕ ДА ЗНАЕМ КОИ ИМАТ ЧЕСТТА ДА НИ ОМЕРЗЯВАТ С "ОСВЕДОМЕНОСТТА" СИ. ***, ПЪПЧИВИ, НИСКОЧЕЛИ. ПСИХОСЕКСУАЛНИ КОМПЛЕКСАРИ.
93
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гоце губи почва под краката си и това го нервира. Лабилната му психика и вродената селска алчност ще го погубят. С всяко свое изявление той затъва и затъва, като с това доказва, че селските номера вървят довреме, после изва ЗАБРАВАТА...
92
0
 
10
 
! Отговори
СЛОНА преди 12 години
Само две неща са безкрайни - вселената и човешката глупост. За второто не съм сигурен." Айнщайн
91
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НАЙ-ГОЛЕМИЯТ *** В ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ...
90
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гоце е истински Мъж - изкара Трипера на крак.
89
1
 
8
 
! Отговори
7 преди 12 години
Все пак в ЕС сме и е 21- ви век ..Не може вечно рапони , правешки волски мутри , вифаджии, дс- фуражки , руски агенти и сие, ..да "управляват " нещастна България...ПРОТИВОПОКАЗНО е .
88
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За съжаление, след Гоце Трипера ще трябва да се чисти и обезпаразитява много, защото за двата си незаконни мандата овоня цялата държава и пусна мръсните си пипала навсякъде, особено като се вземе предвид, че си имаше цяло правителство. че БСП и ДС окрадоха банките, няма значение, как спи Костов с партиен секретар.
87
0
 
9
 
! Отговори
тоя е ясен преди 12 години
ПО ДЕЛАТА ИМ ЩЕ ГИ ПОЗНАЕТЕ, А НЕ ПО ДУМИТЕ!!!
86
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гоце,радостни сме,че скоро няма да те има на този пост и няма да слушаме празните ти и глупави словоизлиания...Айде у лево и се скрии за винаги...
85
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да пребъде във вековете Гоций ДеСирищник, най-добрият играч на руски бридж, ловец на Архари, сваляч-сексуален маняк, автор на тройна (КГБ) коалиция, черковник при полковниците от БПЦ, създател на АБВГъЗъ и Блюдолизец Храбър на бащицата Путин.
84
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кои ли мутри сега го спонсорират селския хитрец и неглец?
83
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Първановият патриотизъм е към Русия. И към големите шлемове.
82
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дано се пребори за лидерството в БСП, а после и за премиерското кресло.Само Първанов може да ни изкара от дупката в която ни забиха "десните" сили начело с Боцко!
81
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Първанов си начеса комплекса да бъде пръв водач, а за вас които сте имали някаква вяра в него ето ви отплатата: да го д*хате!
80
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гоце не може да бъде описан с думи. Всеки един епитет по негов адрес, би бил бледа сянка на истинската му същност.
79
4
 
13
 
! Отговори
Боце преди 12 години
Уникален,/даже за БКП/БСП фразеолог,популист и демагог.
78
2
 
12
 
! Отговори
Deathstalker преди 12 години
Агентът и пишман-историкът Гоце пак каканиже за "българска национална съпротива" и "национално освобождение", като думица не обелва срещу кого!!! ГОЦЕ, АЙДЕ КАЖИ СИ НАЙ-СЕТНЕ, ДЕ, И БЕЗ ТОВА ТРЕТИ МАНДАТ НЯМА ДА ИМАШ, ТА ДА ПРЕМЪЛЧАВАШ ФРАЗАТА "ТУРСКО РОБСТВО"!!!!!!!!!
77
1
 
3
 
! Отговори
!!! преди 12 години
71, "криза", "държава"...........да не си някои от руските олигарси, които чакат още лапачка от слугите си като първанов (с малко "п")? 24-ти май е, *** на уроци по български.