Първанов раздаде ордени и заговори за патриотизъм

Българското читалище не отрича различията, каза президентът
Обновена: 24 май 2011 12:58 | 24 май 2011 10:02,
112
Първанов раздаде ордени и заговори за патриотизъм
Снимка: Булфото

Президентът Георги Първанов връчи почетни знаци за Деня на българската просвета и култура и славянската писменост – 24 май.

"Бих искал най-сърдечно да ви честитя този ярък, забележителен празник. Днес е един много добър знак, че този празник започва с един знак на дълбоко уважение към българските читалища", каза той след награждаването.

"Ако тръгнем от историята насам, няма как да не подчертаем на тази тържествена церемония, че българското възраждане го има. Успехът на възраждането на българската национална съпротива го има заради училището, църквата и читалището.

Нашето национално освобождение е неразривно свързано с българското читалище. Не може да си представим духовното и дори политическо развитие на Раковски, Каравелов, Ботев и Левски без онова, което са черпили като духовна сила от българските читалища", каза още Георги Първанов.

"Както тогава, така и сега, българското читалище е един невероятен източник на родолюбие – на патриотизъм, който не отрича различията", каза президентът.

"Силата на нашата култура е в това, че тя обединява всички ни със своите различия. Така единни в разнообразието, ние ставаме по-мощни, задържаме онова високо ниво, което сме наследили от времето на нашите предци.

Този ден има много неща, които можем да си кажем. И ние сме дали нещо на света и онова, което знаем за тези наши най-изявени творци, идва да покаже точно това. Българската култура има не само своята богата древна история, но тя има своето значимо настояще и днес, представено чрез тези творци – една огромна армия", каза държавният глава.

"Едва ли някои може да оспори днес, че това са нашите най-добри дипломати. Впрочем, те не ни останаха и други. Но това е друга тема", посочи още Георги Първанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
3
 
12
 
! Отговори
патриот гоце преди 12 години
Другарки и другари, бъдете истински патриоти и продължавайте да служите на руската мафия и *** престъпност като мен! Дръзновение и успехи, другари! Урааааааааа.......
75
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** говори за патриотизъм-е това ако не е наглост
74
4
 
14
 
! Отговори
гражданка преди 12 години
На Първанов не му отива да говори за патриотизъм след 20 г.защото с нищо не показа че е българин и че работи за българската нация!
73
1
 
15
 
! Отговори
ОБЩИНАТА Е ВИНОВНА преди 12 години
Има забрана на Столична община за ползването на висогкоговорители, които откровено казано дразнят. Ако общинските инспиктори си бях свършили работата, както трябва, чрез солени глоби и санкции нямаше да има провокации и от страна на АТАКА. Вярващите не са ги поставили, а ходжата.Също така вярващите нямат нищо общо с върхушката на ДПС. И християни и мюсулмани имаме общ враг - корумпирани и престъпни политици и протежета. Борете срещу тях, а не на етническа и верска основа.
72
2
 
4
 
! Отговори
PATRIOT преди 12 години
tova ne PATRIOTIZAM a TERORIZAM jalko za hubavata DARJAVA
71
2
 
10
 
! Отговори
с ЕГН дотук преди 12 години
Грандоманче, *** си раздавай ордените в Сирищник пред външния клозет. С какво ще запомниш дългогодишното си летуване, с нещо добро или с ловни успехи? Болен си от политика, Първанов. Погледни замалко извън болното си его. Имаш още време да спасиш някой и друг живот, отсрами поста си.
70
3
 
0
 
! Отговори
НЛО преди 12 години
А АКО ГО ПЕРНАТ ОТ ДАНС СЪС ЛАЗАРЪТ КОЙТО ИЗПОЛЗВАТ ОТ ГОДИНИ ПРИ СРС ОТ БАЗА БАНКЯ НАПРАВО ЩЕ ГО МАРКИРАТ.
69
2
 
14
 
! Отговори
АнтиБСПдпсИсие преди 12 години
Внимавайте, какво пишете. Пазете се, защо не се знае, какво могат да ни направят още онези, които ни поробиха последните 20 години.....д-р Гоце Злобил продължава да ни мисли злото и от такива няма отърване!
68
2
 
13
 
! Отговори
93565 преди 12 години
Лольо Гоцев да прави сметка как ще се спаси от затвор след като му изтече мандата!
67
3
 
6
 
! Отговори
панта преди 12 години
Относно "патриотизма" подкрепям Прванов, защото това сплотява държавата, хората тука и си изграждат по-висок стандарт на живота. Например - Япония, след 1945 г. там се стегнаха, дадоха им външни помощи, инвестиции внесоха и за няма и 30-40 години изпревариха целият свят от дъното. Така,ч е ако сме патриоти, това ще ни кара да работим и за себе си и за развитието на държавата. А и тован е пречи да сме част от ЕС, но не да си отворим границите и да идва кой както си ще да ни тормози?
66
2
 
2
 
! Отговори
=== преди 12 години
Каква е причината за да сме най бедната дьржава в Европата.Ние сме колкото един голям европейски град,
65
2
 
7
 
! Отговори
панта за 75 преди 12 години
Какво те плаши Сидеров? Той не може сам да оправи икономиката. Ако имаш впредвид митингите, то имат достаоснование за тия протести. И не се дължат на религиозна омраза, на етнически расизъм, а като ги четох и видях на справедливи искания. че кой обича да му вдигат врява до ушите с тонколони, за молитви, каквито и да са те? Кой обича да върви по улицата и да е принуден да заобикаля наклякали хора за молитва? Вярата ес вещенно и лично нещо, но проявленията на човека по обреди има и пречещи.
64
3
 
11
 
! Отговори
Баба Яга преди 12 години
До 75Долу ръцете от Сидеров......ПРОДАЖНИЦИ И ТУРСКИ МЕКЕРЕТА.Покажете ми един турчин обявил се против свои. За това тънехме 500 години в робство...изглежда малко ни е било.Аз искам друг начин и стандарт на живот...а вие бъдете *** и мизерствайте.
63
14
 
0
 
! Отговори
Бог да те пази преди 12 години
Първанов за министър-председател. само ной може да ни намери работа и да премахне криза - иначе ни чака фалита, като на Гърция, Португалия, Исландия и Ирландия, както и огромни заеми. Бойко казват, че е взел скришом 100 000 милиарда евро заеми да оправи кризата. Само Първанов - иначе фалит на държава.
62
1
 
9
 
! Отговори
Баба Яга преди 12 години
Силата на днешната култура и образование се състои в това,че е под всякаква критика.Всичко е само на думи.Нергамотно и нахално поколение,опорочаване на празниците....всъщност те са само празници в календара.Учениците от област Кърджали,които са в 8 клас не знаят кои са Ботев,Левски,Раковски,Бенковски и т.н.Това направиха всички правителства от 1989г. до сега, начело с президент достоен за презрение!
61
2
 
7
 
! Отговори
САЛЮТИ преди 12 години
Тоя ако го срещна в трамвая шъ го напсувам, дъ гее !
60
5
 
1
 
! Отговори
ДПС - Кърджали преди 12 години
Другарю Първанов тук пак ще гласуваме заради теб, че да ни повишиш заплати и намалиш цени на хляб и да спреш криза
59
0
 
7
 
! Отговори
Боби Гуцанов преди 12 години
След 10 години във властта, какво направи другаря Гоце Седефчов за възразждане на българската култура? Ако ставаше само с раздаване на ордени и написани от друг речи щяхме да сме номер едно. От Позитано и Дондуков приказки много - действия и резултати никакви.
58
1
 
4
 
! Отговори
pogarna преди 12 години
мръсен сбръ4кан *** с голяма гуша вследствие на трипера, дано сина му го бутне водоноска
57
1
 
12
 
! Отговори
интересно преди 12 години
Ако днес пукнат Гоце, Сокола, Дуган, Украинеца и Царя дали няма да има 1 месец национален празник и веселби?