Първанов раздаде ордени и заговори за патриотизъм

Българското читалище не отрича различията, каза президентът
Обновена: 24 май 2011 12:58 | 24 май 2011 10:02,
112
Първанов раздаде ордени и заговори за патриотизъм
Снимка: Булфото

Президентът Георги Първанов връчи почетни знаци за Деня на българската просвета и култура и славянската писменост – 24 май.

"Бих искал най-сърдечно да ви честитя този ярък, забележителен празник. Днес е един много добър знак, че този празник започва с един знак на дълбоко уважение към българските читалища", каза той след награждаването.

"Ако тръгнем от историята насам, няма как да не подчертаем на тази тържествена церемония, че българското възраждане го има. Успехът на възраждането на българската национална съпротива го има заради училището, църквата и читалището.

Нашето национално освобождение е неразривно свързано с българското читалище. Не може да си представим духовното и дори политическо развитие на Раковски, Каравелов, Ботев и Левски без онова, което са черпили като духовна сила от българските читалища", каза още Георги Първанов.

"Както тогава, така и сега, българското читалище е един невероятен източник на родолюбие – на патриотизъм, който не отрича различията", каза президентът.

"Силата на нашата култура е в това, че тя обединява всички ни със своите различия. Така единни в разнообразието, ние ставаме по-мощни, задържаме онова високо ниво, което сме наследили от времето на нашите предци.

Този ден има много неща, които можем да си кажем. И ние сме дали нещо на света и онова, което знаем за тези наши най-изявени творци, идва да покаже точно това. Българската култура има не само своята богата древна история, но тя има своето значимо настояще и днес, представено чрез тези творци – една огромна армия", каза държавният глава.

"Едва ли някои може да оспори днес, че това са нашите най-добри дипломати. Впрочем, те не ни останаха и други. Но това е друга тема", посочи още Георги Първанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
2
 
9
 
! Отговори
до 63 преди 12 години
Георги Първанов е следващия премиер. На Турция. Може и кмет на Сирищник. Всичко друго са мокри червени сънища.
55
2
 
11
 
! Отговори
копролит преди 12 години
Първанов кърти, но по-полезен щеше да е ако разнася пици.
54
2
 
8
 
! Отговори
Антон Кутев преди 12 години
Днес платените позитански драскачи взимат двоен надник. Затова са толкова нахъсани да бранят червените си началници.
53
1
 
16
 
! Отговори
Сирищник преди 12 години
Последните напъни на един доносник, бракониер и престъпник. Гоце Седефчов Първанов.
52
0
 
7
 
! Отговори
тикво4а преди 12 години
няма ли кои да ги съди тия гадове ,отмъкнали милиони бе няма ли бе масрафи???? аз се скъсвам да залагам по саитовете да изкарам някое друго евро а това недоразумение има милиони
51
15
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Кой си ти, че да наричаш нормалните хора ***. Това може да го каже само един национален предател, като тебе и Гоце. Заради такива като тебе сме на това деередже. Купи си една гума от книжарницата и вземи та се изтрий напълно."На черното бяло няма как да кажа. Отрепките сте се събрали и сами се нахъсвате с измислици за Първанов - архари, трипери, малолетни, апартаменти ...Лъжите и глупостите ви край нямат. Един съвет - отсега свиквайте, че Първанов ще е следващият ви Премиер.
50
1
 
10
 
! Отговори
Президентша с тр преди 12 години
Гоци, кажи Баце - лепна ли на Зорка трипера ?
49
1
 
9
 
! Отговори
седефчо преди 12 години
прнишки м****л дано пукне от трипер като пове4ето пуни4ани
48
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
гоце лиши ни от присъствието си най на края !
47
1
 
9
 
! Отговори
Разни хора преди 12 години
За Първанов патриотизмът е само едно. На колене пред руската мафия и чело о`земи. Всеки разбира патриотизма различно - това си е така.
46
1
 
7
 
! Отговори
......! преди 12 години
Първанглу,ти си един *** ***.....!
45
2
 
12
 
! Отговори
Helzo преди 12 години
Ти ли говориш за патриотизъм ве, турски роб долен? Ти, който преди 2 дни подкрепи турците за джамията. Патриотизмът ти е само като дума от речник. *** дупедавец.
44
1
 
8
 
! Отговори
Към 53 преди 12 години
Кой си ти, че да наричаш нормалните хора ***. Това може да го каже само един национален предател, като тебе и Гоце. Заради такива като тебе сме на това деередже. Купи си една гума от книжарницата и вземи та се изтрий напълно.
43
1
 
16
 
! Отговори
T. преди 12 години
Последно сбогом, Първане, и не ни досаждай повече!
42
23
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По тона на коментарите които са срещу президента си личи, че не го харесват основно отрепките на обществото.
41
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гоце , поне в края на мандата направи едно добро на България !А именно - замини на някой далечен остров със всичките му екстри там-държавата ще плати всички разноски - нямам против , само замини моля те.Не се показвай тук повече - гнусно е някък
40
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Имаше точно два мандата време да докаже своя патриотизъм. Не винете Волен, че е агресивен, ако Първанов, Станишев, Костов, Симеон и Борисов мислиха за народа освен за джобовете си, сега нямаше да има нито Волен нито Атака.
39
2
 
23
 
! Отговори
ПАТРИОТ преди 12 години
Национален продажник да говори за патриотизъм - страшен виц
38
0
 
17
 
! Отговори
КАПЕЛ МАЙСТОР преди 12 години
Добре сресан манекен, който се правърна в диригент на организираната престъпност - Алексей Петров (резняка) и Петър Стоянов (сумиста). Гоце защо нема сега поръчкови убийства и отвличания, а моето момче ? Имаш ли си *** за ***, че може пак да прокапе ?
37
1
 
15
 
! Отговори
блякс преди 12 години
в чест на тоя *** предлагам името Гоце да почне масово да се употребява като обидна дума