Скромността краси Борисов. "Негово превъзходителство"

Читалищни дейци и премиер заедно честват 24 май
Обновена: 24 май 2011 12:14 | 24 май 2011 11:45,
316
Скромността краси Борисов. "Негово превъзходителство"
"Негово превъзходителство" с подаръците. Снимка: БТА

Читалищните дейци повишиха премиера Бойко Борисов в "негово превъзходителство".

С това почетно звание се обърна към него председателят на Съюза на народните читалища Стоян Денчев, като му връчи икона и почетна бяла амфора по повод 100-годишнината от основаването на Съюза.

"Благодаря за наградите, но нямаше нужда", отвърна им Борисов.

Още по темата

Премиерът честити 24 май на читалищните дейци и увери, че е дал своята лепта към читалището в Банкя. Министър-председателят припомни, че лично се е намесил срещу намеренията съюзът да бъде изваден от закона за читалищната дейност.

"Над 3400 читалища има в България, не зная дали знаете. Ние не се месим във вашата работа, но там, където се пресичат функциите на Министерството на културата, на читалищата и образованието, трябва да има добра стиковка", заяви той.

Борисов каза още, че сигурно през следващата година ще има повече средства за читалищни дейности.

"Фактът, че именно днес сте избрали времето да проведете конгреса си, съм убеден, че много дълги години след това ще продължи дейността ви", изтъкна премиерът.

Бойко Борисов отказа да отговаря на журналистически въпроси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


316
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
265
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
долу герб и БСП
264
21
 
5
 
! Отговори
панта за 259 преди 13 години
Аз зная,ч е съм неграмотен че и глупав но това си е факт. но това не променя учудването ми, с какво пък лично борисов ви е по-лош в главите от Петър Стоянов, Филип Димитров, сергей Станишев, Ахмед Доган, кирил Рашков, дон Цеци,Героги Първанов, Емел Етем, Надежда Михайлова, Иван Костов, симено Сакскобургготски, ............? Просто не виждам нещо с което да е така черен, че да плюете главно него? А предишните цветя ли са? С каков са били и са по-добри, по-полезни за нас? Кой ще отговори?
263
1
 
20
 
! Отговори
Ано преди 13 години
Ама защо не "негово величество"?
262
4
 
24
 
! Отговори
24 май преди 13 години
Е ПО-ГОЛЯМА ПОДИГРАВКА С БОКО ОТ ТАЗИ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ИЗМИСЛИ. НА НИКОЙ ОБАЧЕ НЕ МУ И ДОЙДЕ НА УМ ДА ТИТУЛУВА ПРЕЗИДЕНТА И УЧЕНИЯ ПЪРВАНОВ,КОЙТО Е ДОКАЗАНИЯ ЗАСТЪПНИК ЗА РАЗВИТИЕТО НА ЧИТАЛИЩАТА,ЗАЩОТО ДОСТАТЪЧНО СИ ТЕЖИ НА МЯСТОТО.КЪМ ДОН БАЛОН БАНКЯНСКИ ЗА ТЕЖЕСТ СЕ ЛЕПНА "НЕГОВО-ТО ПРЕВЪЗХОДИТЕЛСТВО".ДА МУ БЯХА ПОДАРИЛИ НАРЪЧ КНИГИ,КАТО "СИНОВЕТЕ НА ВЕЛИКАТА МЕЧКА" ИЛИ "ОЦЕОЛА" НАПРИМЕР.ПОНЕ ДА СЕ ОГРАМОТИ "ПРЕВЪЗХОДИТЕЛСТВОТО".НА ДУХОВНИТЕ БЪЛГАРИ - ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ПРОСВЕТАТА И КУЛТУРАТА!
261
1
 
4
 
! Отговори
umirgame si преди 13 години
kato videh videnov s tva tunko vratle, izcuklen i vdurven mi se pla4eshe, kato videh car4eto mise reveshe s glas, a kat dode stinshev ne mi se jiveeshe. no toz levent, toz krali marko me ubiva seki den. s seko izlizane po tevetea mi se vdiga kruvnoto nabliagane, surceto mu treperi.to tupota, to nagolst, alchnost i bojenstvenost.kak go izbrahme toz, koi ni go probutra toz neorentiran bukluk ta sega ni e-va maikata seka minuta.jalko za horata, sa si4ko.takava bednost i bezsilie ne e imlo pri nikoi
260
0
 
14
 
! Отговори
Deutschland преди 13 години
"Шпигел": Българите се превръщат в проблемВ статия, озаглавена "Легално робство", българските преселници в Германия биват сравнявани с робите в древна Спарта.
259
4
 
3
 
! Отговори
до 257 преди 13 години
панта, ти си неграмотен.
258
2
 
30
 
! Отговори
Стефка преди 13 години
Боже, срам ме е! Човек, който е прочел една книга в живота си, ме/ни управлява...Честит 24 май! И дано наистина да се помисли за културата!
257
2
 
5
 
! Отговори
панта преди 13 години
Дами и господа, яко го плюете? Аз бих разбрал дали е полезен като управленски шеф по следният начин: сядам да мисля какво да правя и колко ще струва теоретично. Изготвям обмислен бизнесс-план. После отивам из институциите и го предлагам за одобрение и финансиране. Ако ми отпуснат дългогодишен кредит и то нисколихвенн без да ми се пречкат пречки по пътя с намеци и заплахи както преди, начи сме на път да се пооправим и сме тръгнали? Ако обаче и пак ме отритнат, начи няма какво повече да се надявам
256
1
 
34
 
! Отговори
Просто питам. преди 13 години
И каква е "лептата" му в читалището в Банкя? Подарил им е романа "Винету" - единствената книга, която е прочел. Освен учебниците по ППО.
255
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
вижте го само това изречение с "изтъкна премиерът" накрая хаха :)))
254
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Долната мултигрупска крадлива гнида, ДС-арската ***, голият лигав робски *** Денчев е сбъркал обръщението. Правилното е "ВАШЕ ВЕЛИЧЕСТВО тикверий първи,пожарогасителний- цар и самодържец на нискочелите мутри,силиконовите перхидролки, анаболните ***, нечленоразделните простаци,крадливите ***" Повръща ми се от такива. ДОЛУ ГЕРБ!!!
253
3
 
39
 
! Отговори
Jolly Roger преди 13 години
Да се обръщат към боко с негово превъзходителство, подхожда на насаждения в бостан.
252
2
 
29
 
! Отговори
Nasko преди 13 години
Стоянчоооо Денчев, докога ще си такова Биде бе?На всеки *** да миеш!Жалкото е, че си ми колега, засрами се, какво този СЛАБОУМНИК - БОРИСОВ е направил за Читалищата бе???И Ти, и Веждито, ядохте и пихте парите на всички нас, докато обслужвахте МУЛТИГРУП, а те крадяха, сега ... за какво се натягаш и каква е тази Синекурна длъжност?Все по Съюзи, все по "вечеринки" все так където са Бисеров,Доган и Ментата все Келепира гоните!Защото Читалищата имат хубави сгради все в центъра на градовете
251
2
 
35
 
! Отговори
шопът преди 13 години
За герберите важи правилото:" Като чуя за култура се хващам за кобура" За нормалните българи - честит празник
250
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На предстоящите избори да накажем ГЕРБ, като ги пратим завинаги там, където пратихме и лъжливия Цар - в НЕБИТИЕТО!
249
2
 
26
 
! Отговори
шопът преди 13 години
Това е падение!
248
1
 
29
 
! Отговори
до 247 преди 13 години
Успокой се!Това е ДС тиквено шоу за ленторези!
247
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Лелиии, като са отвори снимката тъй са стреснах. Шъ требе да пия 3 ракии довечера да заспа. Мале мале, негово превъзходителство тиквата!
246
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Смятай докъде го докарахме в България - БОДИГАРД С ПРЯКОР ТИКВА = "Негово превъзходителство" !