Фандъкова замерва шума в центъра на София

"Службите в джамията да се провеждат, без да пречат на гражданите"
Обновена: 25 май 2011 09:45 | 25 май 2011 09:45,
66
Фандъкова замерва шума в центъра на София
Снимка: БТА

"България е законова държава, в която има закони и наредби, а моят ангажимент е да правя всичко възможно те да се спазват".

Така кметът на София Йорданка Фандъкова коментира пред bTV напрежението, което се създава след боя в петък пред джамията в София.

"По отношение на шума съществуват наредба и стандарти, които ясно показват какви са допустимите нива. Компетентен орган по този въпрос е Регионалната инспекция по здравеопазването, като кметът има право да подпише мерки за отстраняване на този звук, ако бъдат констатирани нарушения", поясни още Фандъкова.

Столичният кмет увери, че ще възложи проверка за спазване на нивата на шум в централна градска част като цяло, тъй като източниците на шум там са прекалено много. Ако се констатира нарушение, Столичната община ще направи предписание за намаляване на звука.

Още по темата

"Подчертавам, че мога да реагирам само ако има нарушаване на правилата, тоест завишаване на нивата на шума", категорична беше Фандъкова.

Що се отнася до опънатите около джамията килимчета, Фандъкова заяви, че е възложила на заместник-кмета по сигурността да се обърне към настоятелството на джамията да провеждат службите по начин, по който да не създават неудобства за околните. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
1
 
! Отговори
Славена преди 13 години
Права е Фандъкова не може току така да забранява. Трябва да се направи проверка, за да се реагира правилно спрямо ситуацията!
62
0
 
3
 
! Отговори
дразнеща се преди 13 години
Всеки ден тези високоговорители ми проглушават ушите....МАХНЕТЕ ГИ....АЗ СЪМ БЪЛГАРКА...
61
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много адекватна реакция от страна на кметицата!
60
0
 
4
 
! Отговори
И в друг коментар преди 13 години
в този сайт писах: Защо не се направи опит мюзеинът сам да пее религиозните текстове от минарето - така,както се е правело векове наред. Естественият човешки глас не е дразнещ,за разлика от този на високоговорителите.Могат да изберат мюзеин със силен,приятен и мелодичен глас.Какво пречи да се опита?Преди много време имаше статия относно добротворното действие на звъна на камбаните - бяха изследвали съчетанието на тоновете и т.н.Може пък и мюсюлманското пение да действа успокояващо и ободряващо
59
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво друго може да направи Фандъкова?! Естествено, че тя не може да промени нормите, стандартите и законите, нито пък факта, че живеем в дни на демокрация, която не забранява на никой да изповядва религията си. Хубавото е, че ще се заемат с проблема с килимчетата на улицата, защотото това вече маистина е неприятно.
58
0
 
2
 
! Отговори
Инкогнито преди 13 години
До 56: Естествено, че има дума 'замервам'! Стига глупости!
57
0
 
5
 
! Отговори
така така преди 13 години
Време беше да се направи забележка на хората от джамията ! Но не трябваше се минава по този грозен начин на протеста :/
56
2
 
4
 
! Отговори
въпрос преди 13 години
С какво замерва Фандъкова шума в София? С камъни или с тухли?
55
0
 
3
 
! Отговори
галактика преди 13 години
до 34-до патриот - *... Никой друг не ни е виновен, че винаги сме били васали*. В подкрепа на Вашето заключение ще добавя един факт от вчера, който ме възмути. Вчера, когато и световната търсачка Гугъл бе изписана с български букви, на тържество по случай 24 май се говори на английски. Правят го Кристалина Георгиева, Ирина Бокова, Николай Младенов в присъствието на много българи в Брюксел. /без коментар/
54
2
 
4
 
! Отговори
Хайде, де! преди 13 години
Твърдя, че няма такава дума "замервам". Има "измервам". Иначе думата "замервам" е сходна по образуване със "зачета" и др.
53
2
 
2
 
! Отговори
бягате преди 13 години
А въобще няма коментари за Райна Княгиня, баба Тонка, Левски и семейството му..Тук са посочени исторически данни за тях как са били изтребени или оставени гладни от БЪЛГАРИ...Точно толкова патриоти колкото и вие тук дето само драскате и лаете...
52
4
 
1
 
! Отговори
ДО 52 преди 13 години
Обзалагам се, че ВИЕ НЯМАТЕ ШАНС...А що се отнася до ***...Аз съм по по-младите. Ще започна от сестра ти...пък каквото дойде по-нататък. Това е да си ***.Когато не можеш да отговориш смисленно псуваш и толкова.Или налиташ на бой защото не си прав и си безпомощен да се обосновеш...Глупавичак си, глупавичак...
51
4
 
13
 
! Отговори
до 46 преди 13 години
Джамията да се построи извън околовръсния път,извън населено място.Там ходете и се молете ако щете по 100 пъти на ден.Вие не искате да се молите смирено,вие искате да прогонвате другите,без значение,християни,будисти или атеисти.Вашето е агресия спрямо всички инакомислещи.Това го пише навсякъде в корана.Много нежна религия,който не я спазва е враг.
50
1
 
4
 
! Отговори
зак преди 13 години
До 46. .......ПРОСТО ВИЕ НЯМАТЕ ШАНС.... ***......
49
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ето една разумна (според мен) позиция.npehlivanov.eu/
48
0
 
14
 
! Отговори
барото преди 13 години
Какво има да мериш бе Данче!Ако сложа 5 високоговорителя и пусна със същата сила да речем АС/DC, точнослед 10 минути ще се изтърсят онези с фуражките и ще ги свалят.А на вас колко протеста са ви нужни за да си изпълните задълженията спрямо ислямските безобразия. Не сме народ, а ***!
47
1
 
15
 
! Отговори
Иван преди 13 години
Браво на общината! Време беше да се вземат мерки за ограничаване на шума. Всеки има прво да изповярва каквато иска вяра, стига да не я натрапва на околните!! Време е да се спре практиката да се разхождаш в центъра и изведнъж да почнат да ти говорят от небето!
46
3
 
4
 
! Отговори
зак преди 13 години
ЩЕ Я БЪДЕ,ЩЕ Я БЪДЕЕЕЕ.............
45
1
 
7
 
! Отговори
Honorik преди 13 години
Замерва шума?С какво,с камъни ли?Хахаха...Смешно заглавие!
44
8
 
6
 
! Отговори
ПИТАНЕ преди 13 години
От 1995 година до момента в Община София е депозирана молба за строеж на Ислямски център и джамия до нея. Теренът е закупен, всичко е начертано и чака одобрение от 1995 година. В тази джамия се молят не само турците от България, там се молят и всички от дипломатическите представители в Република България и съответно София.Защо не се разрешава строежа на Ислямския център в София? С това ще се спести хората да извършват религиозния си обряд извън джамията.Вместо да се спомогне решението на въпроса пак се върви към ЗАБРАНА,ОГРАНИЧАВАНЕ ...НЯМА ДА Я БЪДЕ...ПРОСТО НЯМАТЕ ШАНС...