БСП и ДПС искат вот за антикризисната политика

Следват още три – за цялостната политика и изборите
Обновена: 8 юни 2011 15:29 | 8 юни 2011 14:30,
73
БСП и ДПС искат вот за антикризисната политика
Снимка: Булфото

"Коалиция за България" и ДПС ще внесат вот на недоверие за провала на антикризисната политика на правителството.

Това съобщи лидерът на БСП Сергей Станишев след консултации с ръководството на ПГ на ДПС.

Той  заяви, че има пълно единодушие относно инициативите и действията на опозицията.

„Управляващите ги чакат четири вота - два вота от опозицията и два от българските граждани на предстоящите президентски и местни избори“, отбеляза Станишев.

Според него има основания за вот за цялостната политика, какъвто искат от ДПС, и такъв ще има. Тактически обаче не искали да оставят управляващите на спокойствие твърде дълго време.

Според правилника на парламента, ако се поиска вот на недоверие за цялостна политика, в следващите шест месеца не може да се внася друг вот.

„Затова се договорихме първият вот на недоверие, който ще бъде внесен, да бъде за провала на антикризисната политика и последиците за българските граждани", аргументира се лидерът на БСП.

По думите му до края на седмицата ще бъдат готови мотивите и ще бъде внесен вотът.

Още по темата

Според Станишев за последните две години има срив във всички сфери и нямало как да се приеме „кухата теза на правителството, че кризата била виновна“.

„Идеята е с вота за провала на цялостната политика на правителството да се затвори политическият сезон“, коментира от своя страна заместник-председателят на ПГ на ДПС Лютви Местан.

Той уточни, че вотът за цялостната политика ще бъде по-вероятно през юли, но може да е и в началото на септември.

Сергей Станишев пък уточни, че нямат отговор от "Синята коалиция" дали ще подкрепят вота, а с "Атака" изобщо няма да преговарят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още по темата: ДПСБСПвот на недоверие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
8
 
18
 
! Отговори
луд диди преди 13 години
Вота на народа го получихте преди две години,защо не кротнете вече и не се показвате пред камерите.Не разбрахте ли ,че тая нема да я бъде вече ?????
23
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
България загива. Който си мисли че ще стане чуди и ще се оправят нещата е луд. Няма как това да се случи по една проста причина - демографската. Т.е. няма кой. Повечето способни млади българи напуснаха страната, а малкото останала част се готви да го направи. Останалото: 2 500 000 пенсионери. 2 000 000 безработни *** и българи(но винаги имат пари за цигари и алкохол). 2 000 000 българи работещи - основно като таксиметрови шофьори, продавачки и др. Деца - 500 000. Станаха ли 7 000 000 ?
22
6
 
14
 
! Отговори
a3 преди 13 години
кухата теза на правителството, че кризата била виновна Единственото кухо нещо тука е главата на серГЕЙ Станишев... Избирате БСП получавате *** и Доган
21
9
 
0
 
! Отговори
коки преди 13 години
аз ще гласувам за ВМРО, поне според мен няма за кой друг!! бсп, дпс, герб, ндсв, сдс и производните им не стават и атака не става!!
20
7
 
19
 
! Отговори
Stany преди 13 години
За това, че не дръпнахме 300 млрд. евро, които БСП и ДПС след това да инвестират в джобовете си ли? Затова ли? И като издигнаха "тайно" Кунева, както създадоха РЗС да дърпа гласове от ГЕРБ, да не ни мислят за ***? Само затвор за наглите комунисти!
19
7
 
12
 
! Отговори
u4indolskiq skopec преди 13 години
EIIIIIII GEI,VIE ISKAITE VOTA NA NARODA KOITO NQMATE.
18
0
 
8
 
! Отговори
морски преди 13 години
бе нема да е лошо тоя вот да е през август...когато трябва да си пекат големите *** на пясъка...да видим тогава дали истински милеят за Родината...? D D D Ше ги фанеш...ама друг път :lol:
17
4
 
18
 
! Отговори
АЛКОХОЛИК преди 13 години
Тъкмо поотрезнях сега като го видях сядам на ракия отново, за да го забравя!!!!!!
16
6
 
18
 
! Отговори
norm преди 13 години
Този се е ухилил като печена тиква само при мисълта,че може да стане чудото и той отново да е премиер.Какво ли ще е изражението му след вота,ще мечтае за друг.Луд умора няма,комуниста и достатъчно мозък към това.
15
5
 
21
 
! Отговори
Насо преди 13 години
Кеф ми е да го гледам СерГей СтаниШев как се е вкопчил във власта на левицата. Само такъв човек може да я срине, както направи Костов с десницата.Провалилите се политици трябва да си ходят, ама за това се изисква да имаш характер и достойнство!
14
1
 
23
 
! Отговори
Азъ преди 13 години
Серго,мамин,айде стига с вотове.Излизайте на улицата ,ако искате работа да свършите.Ако не-отивайте на май.та си!
13
5
 
25
 
! Отговори
прасчо преди 13 години
Рокера с мотора назаем,Политика с нааканото дупе,Патриота украинец,човекът с малко 'ч'.......Аре чао !
12
6
 
25
 
! Отговори
Болшевик преди 13 години
Ние ще победим империлизма и капитализма!!Ако не в това хилядолетие то в следващото със сигурност!!Да построим комунизма в съкратени срокове, като изрълняваме заръките на Вожда Станишев!!Ще видят империалистите през 3023 г., как ще им се стъжни!
11
8
 
30
 
! Отговори
Миро преди 13 години
а БСП кога ще разберат че тоя го МРАЗЯТ 95% от българите?!?И че на всички им писна от немощното им плюене за ВСИЧКО
10
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не е по темата,но защо още няма материал за "снаата"?Кое време стана,а няма!
9
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Колко и да се пънете тука и да ревете "нагъл съсел" и т.н. - файда никаква! А ако излезете на площада може и да ви се чуе гласа...
8
5
 
18
 
! Отговори
Болшевик преди 13 години
Твърдо вярвам във Вожда и Учителя Станишев!Убеден съм, че Българската Комунистическа Партия /нищо че сега е "Социалистическа"/ има тайната цел да построи Комунизма в България!Това не се обявява, за да бъде заблудено империалистическото куче Уорлик и неговите капиталистически господари! За да бъде заблуден световния империализъм, някои другари са принудени да се правят на капиталисти, което им коства безсънни нощи и огромно усилие!Дерзайте другари!Очаквам светлото бъдеще, от 1944г. насам!
7
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе този що не е с униформа на червената армия?:))
6
6
 
18
 
! Отговори
. преди 13 години
Този хамстер няма срама ей!
5
8
 
17
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 13 години
Ръбовете Станишефф и Доганя решили да се правят на....социални.Не че Бойкои гербавите...стават,и те са от кол и въже;но не крадат така...нагло,като ... предните.