Залата реши: дебат по вота ще има

ГЕРБ, "Атака" и независимите против отлагането
Обновена: 15 юни 2011 14:33 | 15 юни 2011 14:33,
96
Залата реши: дебат по вота ще има
Цецка Цачева не прие аргументите на опозицията. Снимка: Булфото

Гордиевия възел в спора да има ли дебат по вота на недоверие в деня на национален траур реши залата на парламента.

30 от общо 123-ма депутати поискаха дебатът да се отложи за петък. 6-има гласуваха с „въздържал се” и 87 гласуваха против.

Гласовете против бяха на управляващите от ГЕРБ, „Атака” и независимите.

И в залата от левицата се опитаха да изяснят предложението си.

„Денят на национален траур предполага повече смирение, преклонение и почит. Задължително изисква разбирането на съпричастност към роднините”, коментира Ангел Найденов от „Коалиция за България”.

„Дебатът по толкова важна тема като вот на недоверие предполага повече емоции и изостряне на страстите. Тип противопоставяне, което не е най-подходящото за деня на национален траур”, добави той.

„Считам за цинично обвързването на предавателно приетата програма на парламента с тази трагедия и този нещастен случай”, контрира го от председателското място Цецка Цачева.

Тя обясни, че на проведената при нея среща с представители на политическите партии е изложила аргументите си.

Още по темата

„Законодателните и юридическите отношения са уредени от правилника на парламента. Подлежат на осмисляне увеселителни мероприятия и такива, които почитта на жертвите не съвместява”, коментира председателят на парламента.

По-рано в кулоарите на парламента пред журналистите Цачева обясни, че с едноминутно мълчание тази сутрин депутатите вече са почели паметта на загиналите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Другарите от БСП-ДПС искат в деня за траур всички да не работим и да плачем, а те да ходят на лов или да клатят манекенки в кръчмите. Евала! Както би казал коалиционния партньор!
68
11
 
6
 
! Отговори
БСП - Моралисти преди 12 години
Ами ще работят много ясно, няма да стрелят по вълци или да пият с манекенки като другарите от БСП! Те сигурно затова искат отлагане на вота- за да могат да спазят традицията да хапнат и пийнат в деня за национален траур....
67
6
 
14
 
! Отговори
@ преди 12 години
Денят на национален траур предполага повече смирение, преклонение и почит. Задължително изисква разбирането на съпричастност към роднините, коментира Ангел Найденов от Коалиция за БългарияКумонодуида е прав!
66
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В случая говорим за "новия морал", демек за ГЕРБ. Какво ми навираш нещо си за БСП, или пак не си в час????!!!
65
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 61Мислиш ли ,че утре трябва да се спре градският транспорт,печенето на хляб,плановите операции,самолети да не излитат,филми да не се излъчват ?Съболезнования към близките на загиналита ама държавата не може да спре да работи!Даже и други дебати да има пак ще се плюят и карат !НЯМА НУЖДА ОТ ВЕСЕЛО НАСТРОЕНИЕ ПО ИСКАНЕТО НА ВОТ НА НЕДОВЕРИЕ!Може и по-начумерено да плюят!
64
4
 
4
 
! Отговори
Моралното БСП преди 12 години
Правителството реши да обяви национален траур в памет на деветте жертви от изгорелия влак деня сряда, 5 март. Под претекст, че не са идентифицирани всички жертви на пожара, президентът и държавното ръководство не отмениха тържествата и коктейлите за националния празник 3 март.
63
2
 
9
 
! Отговори
Морално ГЕРБ преди 12 години
Нормално ли е ГЕРБ да обяви 16 юни Национален ден за траур на загиналите в катастрофата на магистрала Тракия а в парламента да се гласува против траура
62
3
 
3
 
! Отговори
Моралното БСП преди 12 години
По-късно президентството разпространи информацията, че Георги Първанов не е участвал в лова, но се е намирал в района, където той е бил проведен.Депутатът от БСП Георги Проданов потвърди, че е бил на хайка за лов в Симитли, но уточни, че не е длъжен да дава подробности. На въпроса дали е бил в компанията на президента той отговаря така: Дори и да знам, не ми е работа да давам информация дали президентът е бил.
61
0
 
6
 
! Отговори
до 61 преди 12 години
да не мислиш, че ще реват в Парламента, ако е национален траур?
60
0
 
8
 
! Отговори
до noname преди 12 години
По-правилно би било "оборотни", колега.И какво означава "независим"? Да не е влязъл сам в НС? Влязъл е в листата на НЯКОЯ ПАРТИЯ, независимо коя. Като не му отърва с тази партия - да напусне народното събрание.Тия "независимите", или по-точно ОБОРОТНИТЕ са ми най-смешни и жалки! С кои избиратели се срещат - техните "лични" или тези на бившата им... ;) партия?Те оборотните, май на всеки избори си сменят и партията-майка? Вижте ги кои са в това НС и при предишни избори с кои са били
59
1
 
3
 
! Отговори
Моралното БСП преди 12 години
Кметът Апостол Апостолов, заяви, че не е знаел за визитата на Първанов, но уточни че не вижда нищо лошо президентът да идва и да ловува в района.След излизането на материала, в-к "Дневник" е отправил питане към президентската администрация относно това дали г-н Първанов е бил в х-л Димарио в района на Симитли. От президентската администрация заявяват, че президентът не е бил в този хотел и определиха материала във в-к "Струма" като реклама на чужд гръб.
58
3
 
5
 
! Отговори
Моралното БСП преди 12 години
В публикация на в-к "Струма", се заявява, че президентът Георги Първанов е бил на лов в деня непосредствено след като пожар във влака София Кардам причини смъртта на девет души.Според материала специално за президента е била организирана хайка за лов на вълци. Всичко това става в пълна тайна и под ръководството на временния шеф на Държавното лесничейство Симитли, Борислав Кутузов.
57
3
 
6
 
! Отговори
57 преди 12 години
Ти национален траур знаеш ли в какво се изразява!? Ти на погребение на близки като си отскачаш за час от офиса ли до гробищата? Така ли правиш? Като знам утре как ще крещят и псуват тези ненормалните аз не виждам как в БГ парламента в ден на национален траур ще го карат този театър.
56
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма независим президент, депутат, кмет, съветник или обикновен човек.Винаги си зависим от някого или от нещо без което няма как да живееш.
55
1
 
3
 
! Отговори
Моралното БСП преди 12 години
Любомир Начев е член на Българската комунистическа партия, преименувана през 1990 година на БСП. От 1991 до 1997 година е народен представител. През 1995 година става министър на вътрешните работи в правителството на Жан Виденов. Начев е принуден да подаде оставка през май 1996 година, след като е заснет от журналистката от Българска национална телевизия Севда Шишманова да се развлича в компанията на манекенки, няколко часа след като в столичния квартал Люлин са застрелялини трима полицаи.
54
0
 
3
 
! Отговори
Саша преди 12 години
Какъв по-добър случай за анализиране на и без това катастрофалното положение!
53
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Циркове от бсп!ЖАЛКО ЗА ЗАГИНАЛИТЕ!БОГ ДА ПРОСТИ!Живите трябва да работят !Там в автобуса можеше да бъда аз ,мое дете ,мой близки ,но да работиш не е равносилно да ПЕЕШ И ТАНЦУВАШ!ВСИЧКО ДРУГО Е ПОШЛО ВЪЗПОЛЗВАНЕ ОТ МЪКАТА НА ПОСТРАДАЛИТЕ!
52
4
 
5
 
! Отговори
до 53 преди 12 години
Питайте агент Гоце за морал... Ктто изгоряха хората във влака, в деня на национален траур къде беше ел Президенто? Май стреляше прасета в Симитли.
51
0
 
6
 
! Отговори
46 преди 12 години
Изобщо да няма независими какво е това куче-чапла!? Издигнат и избран от партия (повечето са избрани защото са точно от тази партия иначе никой ни ги знае ни ги чувал) и после хоп - "различие в характерите" и независим. Е, ами като си избран от партията и не ти се нравят нещата - айде обратно на село, хората не са гласували мажоритарно за теб. Това НС е най-големия цирк, направо са като "жунгла" (както викаше една ромка наскоро) жунгла не ами... зверилник направо...
50
0
 
9
 
! Отговори
superardino преди 12 години
Не разбирам израза "независим депутат".Като искаш да си независим напускаш парламента,и на следващите избори се явяваш сам,да те видим докъде ще стигнеш.А сега ползваш ракетата носител на някои от водачите,и след това хоп аз съм независим.