Станишев почервеня... от яд. Скъса плана на кабинета

Всички виждат усилията ни, контрира го Трайчо Трайков
Обновена: 16 юни 2011 14:55 | 16 юни 2011 13:35,
1018
Станишев почервеня... от яд. Скъса плана на кабинета
Снимка: Булфото

Лидерът на БСП Сергей Станишев скъса демонстративно от парламентарната трибуна антикризисния план на правителството, който ГЕРБ обявиха през 2009 г.

"Този план не струва", каза той пред депутатите по време на дебатите на вота на недоверие.

"Всички трябва да са наясно, че който не е в пленарна зала и не участва в гласуването по вота на недоверие, подкрепя правителството", отсече лидерът на БСП.

Той отбеляза, че резултатите от гласуването ще покажат кой какъв е в това Народно събрание, кой подкрепя политиката на кабинета и носи отговорност за нея.

Според него са несъстоятелни мотивите да не се гласува за вота, защото го внасят БСП и ДПС.

"Нека сините внесат вот на недоверие, ще им дадем подписи, защото нямат достатъчно", призова Сергей Станишев.

Той отрече, че вотът е внесен с цел да се правят дребни парламентарни игри и сценарии, а за да може това правителство да си ходи възможно най-скоро, защото води България към провал.

"След още две години управление на ГЕРБ ще оставите една опоскана и социално отчаяна държава, която няма европейски перспективи. Вотът не е насочен към някого от министрите, а към премиера, защото неговата най-голяма следизборна лъжа е, че за три години ще направи България средноевропейска държава", отбеляза лидерът на левицата.

"Къде са милиардите, които ви оставихме, къде ги изхарчихте и кой забогатя от тях, след като българските граждани обедняват", попита реторично Станишев.

Още по темата

"Разигравате цинична истерия да се вдига ли минималната работна заплата, която трябваше да се увеличи още от юли миналата година, а дори и да се вдигне от септември, увеличението ще бъде вече изядено от инфлацията", посочи той и обвини кабинета, че прехвърля тежестта от кризата на обикновения човек.

"Видях мотивите от вота и се изненадах от безочието на вота дори в заглавието. Хората могат да сравнят какво говореха вносителите тогава и какво говорят сега. Не се ли чувствате неудобно, или кризата влезе в България, когато влязоха и бюлетините за ГЕРБ?", опонира му икономическият министър Трайчо Трайков.

"Говорите за тежките последици за хората, а кога стигнахте до хората, кога сте живели като тях? Когато гледахте джетовете на Вальо Топлото или когато прибирахте хонорарите от Цанков камък? Питайте бизнеса какво значи газ, по-скъп за тях със 160 лева.

В какво се опитвате да убедите българите? Че не се справяме с една държава? Няма да мине. Всички виждат усилията ни. Всички трябва да помнят, че вашето управление ни излиза много скъпо", отсече Трайчо Трайков.

Точно в 12,40 часа приключи дебатът по внесения вот на недоверие. Той ще бъде гласуван утре в същия час.

Очаква се с гласовете на независимите депутати вотът да бъде отхвърлен. Синята коалиция и "Атака" вече обявиха, че няма да участват в гласуването. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1018
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
915
5
 
2
 
! Отговори
2121 до Спонги преди 12 години
Сега пък аз ще се смея!Ами да , аз съм мозъка на ДС!Всъщнос съм син на Гешев и след 1944 г. баща ми им създаде на комуноидите ДС, а аз винаги съм движил нещата в сянка!Любен Гоцев чиракуваше при мен!Кажи си на колко години си , щоти ми се струваш под 20?Не че не мога да разбера, ама да не си правя труда!
914
1
 
1
 
! Отговори
DO 943 преди 12 години
DRuGARIU,AZ NE SAM,KATO WAS,DA KAJA " NESAM<NI OT TEZI,NIOT ONEZI"KOSTOVIS,AKO MOGA TAKA DA SE IZRAZYA.NYAMAM WAZMOJNOST DA GLASUVAM,O-OBARNI WNIMANIE,AKO IMAH,6TYAH DA GLASUVAM ZA TAVOYATA KRAVNI6KI 4ERVENA PARTIYA!PARITE SA WINAGI W NEYA,LOSTOVETE ZA UPRAVLENIE I WLIYANIE NA SOCIALNIYA I POLITI4ESKI JIVOT W BALGARIYA-SA6TO-NEKA DA SI E OFICIALNO NA WLAST,TA BELI DYADO IOCO PROGLEDNE...
913
4
 
2
 
! Отговори
до #943 преди 12 години
С тъпия си майтап...ми стана ясен...Червен си или си отрасъл при червени...Точно в ДСБ НЯМА НИТО ЕДИН ОТ ДС...Изчистиха се преди 2-3 годинини и от последните представители на ДС - бисеров,юруков и тем подобни ДС измети...
912
1
 
2
 
! Отговори
до 950 преди 12 години
Кога ще падне Папандреу и ще ви бият шута от хранилката на ЕС?
911
3
 
1
 
! Отговори
Спонги преди 12 години
941, усети се, но го предадоха внедрените агенти в СДС. Един от тях, Виктор _Петър Стоянов прецака ДСБ на частичните избори за кмет в София. Казвал съм го хиляда пъти. Не изтегли ченгетогерджиков от надпреварата. Сега брат му за награда е евродепутат. И защо мислиш, че е разполагал с цялата информация? Тези нещане се правят шумно. Те са майстори в конспирацията. Продължават да манипулират обществеността. Чудя се дали не си един от тях.
910
0
 
0
 
! Отговори
остров ТАСОС преди 12 години
POZDRAW ЗА иОАННИ КОСТАКИС - ЕДИНСТВВЕНИЯТ ВУЛГАРИН С ГРЪЦКИ МОЗЪК..''СТЕЛИОС КАЗАНДЗИДИС - МПАРМПА ЯНИ''
909
1
 
1
 
! Отговори
belalov преди 12 години
Не го приеха в БКП, както и мен!
908
2
 
2
 
! Отговори
до 944 преди 12 години
Същото може да се каже и за снахата на ЦК на БКП - Пръмова, за Цвтелинка дето е в ЕС и други партийни деца на ЦК на БКП...
907
3
 
3
 
! Отговори
до 939 преди 12 години
Ако на теб ти е много смешно смей се!Аз не виждам нищо смешно в съществуването на БСП/БКП и наличните и в момента структури на ДС!И даже още полошо, в тези кръгове вече има достатъчно млади хора, които не са бивши сътрудници на ДС, а се техни деца или просто обикновени шмекери и далавераджии!Може да се смееш, но след ББ ще дойде друго творение на ДС!Защото ние сме "демократи" и ги оставихме "демократично" да ни изненадват непрекъснато изотзадзе!
906
0
 
0
 
! Отговори
от 940 до 942 преди 12 години
Напълно съм съгласен с теб. Просто за майтап го написах.
905
3
 
3
 
! Отговори
до belalov преди 12 години
Не всички асистенти и доценти във ВУЗовете бяха членове на БКП...Те не можеха да станат професори,декани и ректори без червена книжка...Но след 89 год. вече можеше..Нали се правехме,че има вече демокрация в България..Та исках да ти кажа,че Костов не е от тези,които имаха партиина книжка,като боце,гоце,цецо,цецка,масларовица,дъревица,данаиловци,пръмовци,боковци и т.н. комунистически ***....
904
2
 
3
 
! Отговори
do 934 преди 12 години
"DAJE W RUSIYA ZABRANIHA..."DA! W BALGARIYA EDIN *** KAZA:"NA6TA PARTIYA SI POEMA WINATA S MEZE"OSTAVA DA SE SETITE,ZA KOI "WINA"/ubiistva,konclageri,li6eniya ot elementarni 4ove6ki normi za jivot trud i ob6tuvane/ I KOI E M E Z E T O [ NIE,RAZBIRA SE]SESTRA MU NA TOYA CIGANESKO E V UNESKO,A SIN4ETO MU,I TO,KATO TATKA SI KRADE,SAMO 4E KOLI...
903
2
 
1
 
! Отговори
до 938 преди 12 години
Извинявай ама ДС правописна грешка ли е? Да не би да искаше да напишеш ДСБ? :)Проблема не е в тези които гласуват а в тези които НЕ гласуват!!!Тези които не гласуват провалят държавата!!!
902
2
 
6
 
! Отговори
до 940 преди 12 години
Сидеров поредната пионка на ДС, яако стане президент съвършенно точно ще продължи линията на Гоце на отдалечаване от ЕС и сближаване с Русия!!Това ще е апотеоза на дейността на ДС!
901
2
 
1
 
! Отговори
2121 до 937 преди 12 години
Даже и Костов не беше "птичка"!"Птички" нямаше !И сега няма!Сценарият на НОМЕНКЛАТУРАТА от Политбюро и ЦК за меко приземяване на пролетрските вождова в капитализма се изпълнява перфектно!!Струва ми се , че и Костов беше част от този сценарии!!Как да си обясним иначе, че разполагайки с цялата разузнавателна информация ,не се усети че следващия ход на ДС е Царя!А бе да проиграеш надеждите на огромна част от народа не е шега!Сега се вижда колко трудно се повтаря такъв шанс!
900
5
 
2
 
! Отговори
az преди 12 години
Призовавам всички червени форумни писачи да вземат да пуснат по един СМС за някой от тяхните, защото като гледам стълбичката в дясно, май президент ще е Воленчо, а той още повече ви мрази! :)
899
1
 
1
 
! Отговори
Спонги преди 12 години
934, ще ни умориш от смях. Русия забрани КПСС , обаче не забрани путинизацията . Как се става милиардер за два месеца? Сигурно със спестените от водка рубли. Никой не се е преборил с мафията. Сталин е наел Одеската мафия като елитна част. След като им е спрял порциона - водка и храна, бандитите пленили руски брониран влак и се върнали в Одеса. Кой беше Рузвелт или Труман, не помня се беше договорил със "синдиката" да пазят пристанищата през войната. Хайде малко по-сериозно. Костов го махнаха ДС.
898
1
 
3
 
! Отговори
само СК! преди 12 години
Какво да Ви кажа:Ами пълно мъртвило. Пълна извратеност. Пълна перверзия. Пълен срам и отврат! Гнус, погнуса, смрад! И знаете ли какво? Май за всичко ние сме си виновни - понеже наивниците са сред нас, понеже податливите на лъжи, са огромно мнозинствои гласуват за ДС "политици"!
897
1
 
2
 
! Отговори
932 преди 12 години
казах вече,че една птичка ПРОЛЕТ НЕ прави...ДС тогава беше мноооого силна и му пречеше всячески...Добре че оправи икономиката и стабилизира държавата,което е много ...и никой не можеше да го направи това...
896
2
 
4
 
! Отговори
do 2121 преди 12 години
NE KOSTOV,NIKOI I NIKOGA NYAMA DA GI SMAJE,TAI KATO SA ADSKI SILNI!TE S JESTOKOST 6TE UBIYAT WSEKI ,KOITO R E A L N O NAKARNI TEHNITE INTERESI.DO TOGAVA SA L I C E M E R I O6TIPANI MOMI,OBIDENI,CIRKADJII-***...